Oroklini Otelleri Ara

En uygun Oroklini otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Oroklini otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Oroklini Hakkında

Oroklini, Kıbrıs’ta Larnaka Körfezi’ne bakan yüksek bir tepe üzerine kurulu. İsmi dağın yamacından akan nehir suyundan esinlenerek ‘bolca’ anlamına gelen kentin Larnaka şehir merkezine mesafesi ise sadece 8 kilometre. Kentin olduğu bölge Kıbrıs’ta Voroklini olarak da anılıyor. Kıbrıs’ın geri kalanını keşfetmek için en güzel başlangıç noktası olan kentin bulunduğu tepe, tüm rotayı önünüze serecek kadar muhteşem bir manzara sunuyor.  

Dağlık arazide bulunmasından ötürü tam da ismi gibi yeşili de maviyi de bolca görebileceğiniz Oroklini açık hava aktiviteleri için de çok uygun. Akdeniz ikliminin sıcak güneşine, denize ve kuma bölgenin tek eko sahili olan Yannathes Plajı’nda doyabiliyorsunuz. Plaj Mavi Bayrak ödüllü olup 2 kilometre boyunca uzanıyor. Tüplü ve şnorkelle dalışlarda etkileyici bir su altı dünyasıyla karşılaşacağınız plajda her türlü su sporunu yapabiliyorsunuz. Bölgenin ikinci büyük sulak alanı Voroklini Gölü’nde ise doğanın biyoçeşitliliğine şahit oluyor, nesli tükenmekte olan kuşları yakından gözlemleyebiliyorsunuz.

Oroklini’nin tarihinin 15. yüzyılda başladığı biliniyor. 18. yüzyılda ise bugünkü yapılanmasının temelleri atılıyor. Maden ocaklarının bolca bulunduğu bölgede 1878 yılında ünlü Fransız şair Arthur Rimbaud’un günde 6 paunda çalıştığı da söylentiler arasında. Böylesine tarihi şahsiyetleri ağırlamakla övünen kent küçük de olsa, tarihini canlı tutan eserler görebiliyorsunuz. Özellikle de 1882 öncesinden kalan binalar,  kiliseler ve bir tepenin ardına gizlenmiş taş işçiliğinin en güzel örneklerinden Profitis Ilias Şapeli görülmeye ve bol bol fotoğraflamaya değer yapılar. Profitis Ilias ‘Peygamber Ilias’ anlamına geliyor ve şapelin kuzeydoğusundan Oroklini’ye giden yolda bir kayaya oyulmuş basamaklar peygamberin ayak izi olarak kabul ediliyor. Yapı Oroklini için oldukça kutsal.  

Oroklini’nin geceleri de oldukça hareketli. Sahil şeridinde çok sayıda bar ve restaurant bulunuyor. Sirtaki gibi kıvrak danslı ve bolca deniz ürünleriyle aklınızda kalacak gece eğlenceleri düzenleniyor. Başlı başına bir tatil cenneti olan Oroklini’ye havayoluyla gelmek istediğinizde Larnaka Havalimanı’na iniş yapıyorsunuz. Kentle havalimanı arasındaki mesafe oldukça az olduğundan Oroklini’nin merkezine en kolay taksiyle ulaşım sağlayabiliyorsunuz.