Szekesfehervar Otelleri Ara

En uygun Szekesfehervar otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Szekesfehervar otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Szekesfehervar Hakkında

‘Beyaz Kale’ anlamına gelen Szekesfehervar, Macaristan’ın dokuzuncu büyük şehri. 170 kilometrekare bir alana sahip Orta Çağ’ın bu önemli kenti, özellikle de Macaristan Krallığı’nın ilk başkenti olmasıyla biliniyor. Tarih sayfalarında 1038 – 1540 yılları arasında Macar krallarının taç giydiği ve gömüldüğü yer olarak geçen kent, Budapeşte’nin 60 kilometre güneybatısında yer alıyor. Fejer bölgesinin merkezi olan Szekesfehervar, Balaton Gölü ile Velence Gölü arasında konumlanmasıyla da ulaşımda önemli bir kavşak oluşturuyor. M.S. 10. yüzyılda başlayan tarih yolculuğunda Türkler, Ruslar ve Almanlar’ın himayesinde kalan şehir, yakın zamana gelindiğinde İkinci Dünya Savaşı’nda en acı çeken, en çok kayıp veren Macar şehirleri arasında bulunuyor.

Szekesfehervar’ın Arnavut kaldırımlı eski sokaklarında yürürken muhteşem heykellerle karşılaşacak, Piskoposluk Sarayı da dahil pek çok Barok bina göreceksiniz. Hem mimarisi hem de atmosferiyle Orta Çağ’a gizemli bir yolculuğa çıkartan kentte, Bory Kalesi Macar mimar Jeno Bory’nin 41 yılda kendi elleriyle inşa ettiği bir eser. Szekesfehervar Bazilikası ise şehrin tarihi misyonunun gerçekleştiği, taç giyme ve gömülme törenlerinin yapıldığı yer olarak çok önemli bir yere sahip. Arkeoloji Müzesi, İtfaiyeci Müzesi, Oyuncak Müzesi gibi birçok ilginç müzeye sahip şehirde muhteşem lezzetler sunan restoranlarla da karşılaşacaksınız. Sokak müzisyenleriyle şenlenen şehri yürüyerek ya da bisikletle gezebiliyorsunuz. Yazları sıcak, kışları ise dondurucu soğuk olan Szekesfehervar’a ekim ve mart ayları arasında geliyorsanız, kalın giysiler getirmenizi öneriyoruz.

Kente havayoluyla yapacağınız ulaşımlarda inebileceğiniz en yakın alan, aynı zamanda Macaristan’ın en büyük havaalanı olan Budapeşte Ferenc Liszt Uluslararası Havalimanı. Szekesfehervar’a 97 kilometre mesafede yer alan havalimanından otobüs ve taksi kullanarak veya araç kiralayarak transfer yapabilirsiniz.