Wiener Neustadt Otelleri Ara

En uygun Wiener Neustadt otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Wiener Neustadt otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Wiener Neustadt Hakkında

Aşağı Avusturya bölgesinde, Viyana’ya yalnızca 30 kilometre ve Macaristan sınırına çok yakın bir mesafede yer alan Wiener Neustadt doğası ve tarihi güzellikleriyle turistik bir kasabadır.

1700’lü yıllarda inşa edilen Maria Theresa Askeri Akademisi ve Avusturya Güney Demiryolları’nın inşaatı ile önemli bir sanayi şehrine dönüşen Wiener Neustadt; önemli tarihi mekanları ve doğasıyla günümüzde turistik bir bölge haline gelmiştir. Wiener Neustadt’ın yaklaşık 20 kilometre batısında yer alan hem doğası hem yürüyüş parkurlarıyla etkileyici Myra Şelaleleri’ne mutlaka gitmelisiniz. Burada uzun bir gün geçirdikten sonra, restoranlarında dinlenmek de mümkün.

Wiener Neustadt boyunca uzanan Grand Kanal etrafında keşif gezileri düzenleyebilirsiniz. Bu büyük kanal ağının uzandığı yolları keşfetmek için uzun ve keyifli yürüyüşler yapacaksınız. Dünyanın en eski askeri akademilerinden biri olan Maria Theresa Askeri Akademisi, 1751 yılında kurulmuş. Tarih boyunca, ülkenin askeri alanda başarılı öğrencilerini yetiştirmiş. Asıl bina, yıllar içinde restorasyondan geçse de; karakteristik turuncu çinileri ile görülmeye değer bir yapıdır. 

Doğa ve tarih severler için kaçırılmaz bir fırsat olan Mariahilfberg, fantastik barok tasarımı ve mucizelere ev sahipliği yapmış özel bir kilise olduğu söylentileriyle görülmeye değer bir yer. 13.yüzyıldan günümüze ulaşan Romanesk tarz Dom Wiener Neustadt Katedrali, ikonik iki büyük çanıyla etkileyici bir yapı; ayrıca bahçesinde dinlenmek de bir o kadar keyifli. 

Büyük vadiler ve boğazlar oluşturan Gesaeuse dağ silsilesinin devamı olan Gesaeuse Ulusal Parkı doğa  değer bir doğa parkıdır. Su sporları ya da hiking için harika olan bu parkta, isterseniz tüm gün çevre restoranlarda dinlenebilirsiniz. Rathaus pazar meydanında yer alan, orjinal gotik tarzı ile 1400’lerden bugüne ulaşan Wiener Neustadt Belediye Sarayı görülmeye değer bir yapıdır. 

Avusturya mutfağının özel tatlarını deneyebileceğiniz Wiener Neustadt’da; şnitzelden, özel dana ya da domuz lezzetlerine et ağırlıklı bir mutfak bulacaksınız. Ayrıca hamur işi ağırlıklı tatlılara da şans vermelisiniz.

Wiener Neustadt’a gitmek için en uygun aylar Haziran ve Eylül arasındaki dönemdir. Bu aylar içinde Wiener Neustadt’ın en sıcak olduğu ise ay ise Ağustos.