2. Sayfa Olimpos Otelleri Ara

En uygun Olimpos otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Olimpos otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Olimpos Hakkında

Antalya’nın doğa harikası tatil cennetlerinden Olimpos, özellikle huzur arayanlar için olağanüstü bir adres. Ağaçtan inşa edilen konaklama tesisleri ile bilinen Olimpos bu yanıyla Belek, Manavgat veya Side gibi diğer yerleşimlerinden oldukça farklı. Kumluca’ya bağlı Olimpos’ta ağaçların gölgesi altında kurulan hamaklarda uzanarak kitabınızı okumanın tadını çıkarabilir veya çevrede bulunan doğal güzellikleri keşfetmeyi tercih edebilirsiniz.  

Özellikle bir süre her şeyden uzaklaşmak ve ruhunu dinlendirmek isteyenler için ideal olan Olimpos’a Antalya Havalimanı’na uçarak ulaşmak mümkün. Havalimanından bölgeye toplu taşımadan yararlanarak gelmek isteyenler Antalya Otogarı’ndan Kumluca ve Olimpos tarafına devam eden minibüsleri kullanabilirler. Ayrıca Olimpos’ta hizmet veren otellerden bazılarının havalimanı ve otogardan servis hizmeti bulunabiliyor. Kalacağınız tesise karar verdikten sonra rezervasyonunuzu yaptırabilir ve sonrasında transfer detaylarını otelinizle görüşerek değerlendirebilirsiniz. 

Olimpos ile çevresini tatilciler için öne çıkaran özelliklerinden bir diğeri ise kuşkusuz ağaç evde konaklama olanağı. Bölgenin doğasıyla son derece uyum içinde olan ağaç evlerde kalarak adeta doğanın kalp atışlarını hissedebilirsiniz. Tatiliniz sırasında daha konforlu bir oda isterseniz de bu kez bungalovları veya standart otelleri tercih edebilirsiniz. Olimpos otelleri genellikle mis gibi kokan bahçelerin arasında yer alıyor. Ayrıca tesislerden Çıralı Plajı’na ve Olimpos yakınlarında yer alan diğer turistik noktalara servis seferleri de düzenleniyor. Olimpos otellerinde genellikle ücretsiz kahvaltı imkanı bulunuyor. Üstelik bazı otellerde yarım pansiyon veya tam pansiyon seçenekleri de mevcut. Buna karşın Olimpos’ta Belek, Side ve Manavgat’tan farklı olarak her şey dahil konseptinin genellikle sunulmadığını hatırlatalım. 

Likya uygarlığından kalan Olimpos Antik Kenti, bölgede görülebilecek tarihi alanların başında yer alıyor. Eski hamam, tiyatro ve akropol gibi bölümlerden meydana gelen antik kente bazı oteller tarafından sağlanan servislerle gelebilirsiniz. Eskiden beri anlatılan canavarlı efsanelere konu olan Yanartaş ise Olimpos gezilerinin bir diğer enteresan durağı. Yerin altından çıkan gazların alev alması nedeniyle hayli büyüleyici manzara oluşturan Yanartaş, özellikle akşam saatlerinde son derece mistik bir atmosfere bürünüyor. Olimpos civarında ayrıca yazın Akdeniz’in berrak sularına girebileceğiniz pek çok plaj var. Otellerin plaja uzak konumu özellikle küçük çocuklu aileleri biraz zorlayabilir. Deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanı olması nedeniyle koruma altına alınan plajda tesis bulunmuyor. Bu nedenle gün içinde ihtiyacınız olabilecek yiyecek ve içecekleri gelirken yanınıza almanızda fayda var. 

Olimpos Galeri

Olimpos Şehir Rehberi

Olimpos Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 204,50 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Olimpos Seyahat Yazıları

Olimpos Sıkça Sorulan Sorular

Olimpos’ta bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Olimpos’taki popüler ucuz oteller içerisinde Chingene Glamping, Hotel 212 ve Kadir`s Tree Houses bulunuyor.

Olimpos’ta bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Olimpos’taki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Olympos Mitos, Koala Bungalows ve Olympos Village Hotel bulunuyor.

Olimpos’a yakın nerelerde denize girilir?

Olimpos sahili denize girmek için yerleşim yerine en yakın tercih. Uzun bir sahilin Olimpos’taki ucu olan alanın diğer ucuysa Çıralı’ya çıkıyor. Hem çakıllı hem kumlu olan denizi, Antalya’nın diğer denizlerine nazaran soğuk.

Ayrıca Olimpos’a yakın denize girebileceğiniz Adrasan Koyu, Korsan Koyu, Phaselis Sahili, Tekirova Sahili ve Ayışığı Plajı da var.

Olimpos’a ne zaman gidilir?

Olimpos’un en kalabalık ve eğlenceli olduğu dönem yaz ayları. Eğer bu genç kalabalıkla birlikte eğlenmek ve yeni arkadaşlar edinmek isterseniz Haziran-Ekim arasında bölgeyi ziyaret edebilirsiniz. Denize girmek için Olimpos’a gelecekseniz Nisan sonu ila Ekim ortası arasında deniz sıcaklığı uygun olabiliyor.

Eğer daha sakin bir tatil tercih ediyorsanız bölge 12 ay açık. Ancak özellikle sonbahar ve kış aylarında açık konaklama mekânı bulsanız bile restoran, kafe ve barların kapalı olma olasılığını aklınızda tutmalısınız. İlkbaharla beraber yenilenen tüm mekanlar açılmaya başlıyor.

Olimpos hava durumu nasıl?

Akdeniz iklim kuşağında bulunan Olimpos’ta yazlar oldukça sıcak ve yağışsız geçiyor. Yerleşim yerinin ortasında bulunan nehir, yaz aylarında neredeyse tamamen kurumuş oluyor. Ilık geçen kış aylarında nadir de olsa fırtına görülebiliyor. Sert rüzgarların etkili olduğu bu fırtınalar yağışları da beraberinde getiriyor.

Olimpos’un nesi meşhur?

Olimpos’u meşhur eden ağaç evleri ve ağaç evlere gelen bohem gezginleri oldu. Olympos Antik Kenti ve Olimpos Sahili de bu etkiye katkıda bulundu. Kamp çadırı ve ahşap yapılarda, doğa ile iç içe bir konaklama isteyen yüzlerce gezgin dünyanın dört bir yanından buraya akın etti. Dağların ortasında yer alması sebebiyle Olimpos’ta sıcak havalarda bile gölge serinliğini yakalamak mümkün.

Olimpos’un bir diğer meşhur yönü ise gece hayatı. Adrasan ve Çıralı’da konaklayanları da ağırlayan mekanlarında etnik müzikten caza, gece kulübünden puba çok sayıda seçenek bulunuyor. Renkli gece hayatına isterseniz bu mekanlarda isterseniz otellerin canlı müzik alanlarında dahil olabilirsiniz.

Olimpos’ta neler yapılır?

Olimpos bölgesi eğlenceli aktiviteler için çokça seçenek sunuyor. Kano veya bisiklet kiralayarak bölgeyi denizden veya karadan gezebilir, çeşitli rotalara düzenlenen tekne turlarına katılarak eğlenceli bir yüzme gezisine çıkabilir, parasailing ve kaya tırmanışı ile özel bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Aktivitelere katılırken durup bu sakin tatil köyünün tadını çıkarmayı, ana yol üzerindeki tezgah ve dükkanlardan alışveriş yapmayı, kafe&barlarında vakit geçirmeyi ve hamakta sallanmayı da unutmayın derim!

Olimpos’ta gezilecek yerler neresi?

Olimpos’a gelmişken mutlaka Olympos Antik Kenti’ni ziyaret etmelisiniz. Deniz ile iç içe bir yerleşim olan antik kentte ilgi çekici kalıntılar bulunuyor. Konaklama esnasında yakındaki gezilecek yerleri ziyaret etmek isterseniz Chimera (Yanartaş) için Olimpos kalkışlı gece turları düzenleniyor. Sönmeyen ateşi ile meşhur olan Yanartaş turuna çıkarken yanınıza su almayı unutmayın!

Ayrıca yine yakında bulunan Phaselis Antik Kenti de ilginç bir tarihi deneyim sunuyor. Doğal güzelliklerin ve denizin tadını çıkarmak için Olimpos ve Çıralı sahilleri, Adrasan Koyu ve Tekirova plajını ziyaret edebilirsiniz. Adrasan kalkışlı tekne turları ile turkuaz denizli Suluada’yı görmeyi ihmal etmeyin!

Olimpos’ta nerede kalınır?

Sakin ve yeşili bol bahçeleriyle Olimpos otellerinde keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Burası, ağaç evleri ve bungalov otelleri ile ünlenen bir mevkii. Küçük bir yer olmasına karşın şaşırtıcı derecede çok konaklama yeri bulunuyor. Pansiyon, butik otel, çadır alanı gibi seçenekleri de olan Olimpos’ta oda-kahvaltı, yalnızca oda ve yarım pansiyon gibi hizmet seçenekleri de mevcut.

Olimpos’a nasıl gidilir?

Olimpos’a gitmek için hava yolundan faydalanmak isterseniz Antalya Havalimanı ile Olimpos arası özel araç ile yaklaşık 1 saat 40 dakika sürüyor. Araç kiralama ve transfer aracı seçenekleri dışında havalimanından kalkan Antray ve şehir içi otobüsler ile Antalya Otogarı’na ulaşmanız mümkün.

Antalya Otogarı’ndan Olimpos’a gitmek için Kumluca Tur servislerini kullanabilirsiniz. Olimpos yol ayrımında inerek buradan dilerseniz yürüyerek köye varabilir dilerseniz dolmuşa binebilirsiniz. Olimpos dolmuşlarına otel ismini vermeniz halinde sizi önünde bırakacaklardır.