Odder Otelleri Ara

En uygun Odder otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Odder otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Odder Hakkında

Danimarka’nın Midtjylland bölgesi sınırlarında yer alan Odder, yaklaşık 12 bin kişilik nüfusuyla küçük bir yerleşim. Ülkenin tam olarak merkezinde yer alan Odder bu özelliği sayesinde "Danimarka’nın kalbi" olarak da biliniyor.

Oddergrisen ismiyle anılan demiryolu hattının açılmasıyla gelişimi gitgide hızlanan Odder aynı demiryolu hattı üzerinden bölgedeki diğer kent ve kasabalara bağlanıyor. Bölgede hava sıcaklıkları Danimarka’nın geneliyle benzerlik gösteriyor. Yaz aylarında bazı günler güneşli ve sıcak geçse de genel olarak kapalı ve puslu bir hava etkili. Eğer bulutlu ve yağmurlu günlerde gezmek istemezseniz, ziyaretinizi sıcak yaz aylarına denk getirmeniz şiddetle tavsiye edilir. 

Ülkenin en gelişmiş tarım havzalarından olan bölgede ekilebilir araziler geniş yer kaplıyor. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de tarım arazilerini bölgede gezerken sıkça görmek mümkün. Odder’e geldiğinizde yeterince zamanınız varsa, çevresindeki şehir ve kasabaları gezerek Danimarka kültürünü yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz.

Pek çok Danimarkalı profesyonel sporcu yetiştiren Odder ünlü futbolcu Henrik Mortensen’in doğum yeri. Futbol dışında bölgede yüzme, bisiklet ve hentbol gibi sporlar oldukça önemli. Üstelik şehir bu dallarda yetiştirdiği sporcularla da ün kazanmış durumda.  

Odder’e geldiğinizde balık, patates ve kırmızı et ağırlıklı Danimarka mutfağından lezzetli yemekleri tatmayı atlamayın. Ülkede koyu renkli çavdar ekmeği ve ringa balığı da mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında. Alkollü içeceklerden tatmak isterseniz de meşhur Danimarka birasına ve sıcak şaraba mutlaka şans vermelisiniz.