Panama Otelleri Ara

En uygun Panama otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Panama otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Panama Hakkında

Orta Amerika'nın güneydoğusunda, Karayip Denizi ve Kuzey Büyük Okyanus kıyısında yer alan Panama, Kolombiya ve Kosta Rika arasında konumlanıyor. Orta Amerika’nın en zengin ülkelerinden biri olan Panama’da çok farklı etnik gruplar yer alıyor.

Mestizolar, Panama Kızılderilileri, Beyaz Latin Amerikalılar, Asya Latin Amerikalılar ülkede yaşayan gruplardan bazıları.

İspanyolca resmi dil olarak kabul edilse de İngilizce ülkede oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Panamalıların büyük bir çoğunluğu Hıristiyanlık dinine inanıyor. Geriye kalan nüfus ise İslamiyet’e ve yerel kabile dinlerine mensup.

Panama’ya başkentlik yapan şehir, ülke ile aynı adı taşıyor. Panama City olarak bilinen kentte ülke nüfusunun üçte biri yaşıyor. Gökdelenlerin yükseldiği başkentte aynı zamanda insan kendini tropikal bir cennette gibi hissedebiliyor. Çünkü Panama City’den yağmur ormanları geçiyor. Büyük Okyanus ile Atlas Okyanusu'nu birleştiren Panama Kanalı da bu kentte yer alıyor. Dünyanın en büyük insan yapımı kanalı olan ve bir kıyıdan diğerine uzunluğu 65 kilometreyi bulan Panama Kanalı, ülke ekonomisinin tam üçte birini sağlıyor.

Ülkenin Bocas Dell Toro kenti ise turistlerin uğrak yerlerindendir. Bu kent, büyüleyici bir doğaya sahiptir. Yeryüzünün en göz alıcı doğa harikalarına ev sahipliği yapan ülke mayıs ve ocak ayları arası sürekli yağış aldığından bu dönemlerin dışında gitmek daha doğru bir seçim olacaktır. Panama Kanalı, Panama City ve Bocas Dell Toro dışında Amerika Köprüsü ve Ancon Hill Tepesi’ni de ziyaret etmeniz tavsiye ediliyor. Ülkenin tarihi mekanlarından Panama Viejo ve Casco Viejo ise de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Son derece zengin bir menüye sahip Panama mutfağında, yemek yapımında pirinç başı çeken ürünler arasında yer alıyor. Aynı zamanda dünyanın önemli muz üreticilerinden olan Panama’da neredeyse tüm yemeklerde, çeşitli kokteyller ve tatlılarda bol miktarda egzotik meyveler kullanılıyor. Muz kızartılarak, her yemeğin yanında aperatif olarak servis ediliyor. Çeşitli balık yemeklerini de tadabileceğiniz bu ülkede marine edilip egzotik soslarla servis edilen ahtapot, ceviche adı verilen limon ve soğanla yapılan balık yemeği ülkenin kendine has lezzetleri arasında yer alıyor.

Ülkede resmi olarak Panama Balboa (PAB) adlı para birimi kullanılıyor. 10 Panama Balboası, yaklaşık olarak 30 Türk Lirası’na tekabül ediyor. Ülkede Amerikan Doları da sıklıkla kullanılıyor.

Türkiye’den Panama’ya gitmek isteyen diplomatik, hususi, hizmet ve umuma mahsus pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 6 aylık (180 gün) bir süre için ülkeye girişte vizeden muaf tutuluyor. Panama’ya ülkemizden Türk Hava Yoları (THY) direkt uçuş gerçekleştiriyor. THY’nin haftada üç kez yapılan direkt seferlerinin yanı sıra Amsterdam (Hollanda) üzerinden de Panama’ya aktarma yapılabiliyor.