Conakry Otelleri Ara

En uygun Conakry otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Conakry otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Conakry Hakkında

Gine Cumhuriyeti'nin başkenti olarak bilinen Conakry, Atlas Okyanusu kenarına konumlanmış bir liman şehri olarak faaliyet göstermektedir. 1884 yılında Fransızlar tarafından kurulmuştur. Başkent olduğu dönemlerde ekonomik, siyasal ve sosyal alanda oldukça gelişme göstermiştir. Nüfusun 2 milyon civarı olduğu şehirde sanayi ve madencilik oldukça gelişmiştir. Özellikle demir ve boksit üretimi ile ilerleme kaydedilmiştir. Sıcak ve nemli bir iklime sahip olan Conakry şehrinde iki mevsim yaşanmaktadır. Genel olarak tropikal iklim şartları hüküm sürmektedir. Bölgesel olarak bazı farklılıklar gözlemlenebilse de kurak dönem ile yağmur dönemi diğer aylara göre biraz daha uzun sürmektedir.

Farklı kültürlerin bir arada yaşadığı şehirde Ulusal Müze, Başkanlık Sarayı, Balık Pazarı, Madina Market, Botanik Bahçesi ve Soumba Şelaleleri hem ekonomik hem turizm alanlarında önemli bir getiriye sahiptir. Her yıl binlerce turist bu alanları ziyaret etmektedir. Daha çok yöresel ve geleneksel lezzetlerin yer aldığı Conakry topraklarında ayrıca Dünya mutfağından bazı lezzetler de bulunmaktadır. Lübnan mutfağı ve Batı Afrika mutfağının ikramları sıklıkla restoran ve kafelerde yer alır. Conakry’da yetişen tropikal meyvelerin çok olmasından dolayı meyve kokteylleri oldukça uygun bir fiyata içilebilmektedir.

Atlantik okyanusu kıyısındaki plajlarda düzenlenen su sporları sayesinde farklı aktivitelerde bulunmak mümkün. Az mekanın bulunduğu şehirde gece hayatı oldukça sıradan ve sakin geçmektedir. Madina şehrin en önemli alışveriş alanıdır. Burada birçok ülkeye ait ürüne rastlanmaktadır.

Conakry Galeri