Nova Gorica Otelleri Ara

En uygun Nova Gorica otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Nova Gorica otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Nova Gorica Hakkında

Nova Gorica Batı Slovenya’da bir şehir olup, İtalya sınırına yakın bir konumda yer alıyor. Nova Gorica’dan en yakın şehir Gorizia’ya yürüyerek 5 dakikada ulaşabiliyorsunuz. Her mevsim canlı ve neşeli bir atmosfere sahip şehir, çevresine dikilmiş yaklaşık on iki bin gülle ‘güller şehri’ olarak da anılıyor. Konserler, festivaller, sergiler, gastronomik etkinlikler gibi birçok kültürel aktivitenin de merkezi olan şehri gezerken çeşit çeşit gül kokularına bürünüyorsunuz.

İyi korunmuş doğası ve zengin tarihi ile ‘iyi ki gittim’ diyeceğiniz yerlerden biri olan Nova Gorica, zümrüt vadi Soca’ya da oldukça yakın. Bisiklet parkurları ve yürüyüş rotalarıyla yeşille buluşacağınız Trnova Ormanı ve Banjsice Plateaus, bitkilerin dünyasına gireceğiniz Grgarske Ravne’deki bitkisel merkez, önemli bir dini yer olan Mt. Sveta Gora, kentin mutlaka görmenizi önereceğimiz yakın noktalarından. Slovenya’da bungee jumping’in yapıldığı tek yer de Nova Gorica olup, sportif yanı oldukça güçlü olan şehirde at binicilikten, nehir kanosuna, yamaç paraşütünden, uçurtma uçurmaya birçok aktiviteye katılabiliyorsunuz. Kaleler, manastırlar ve sur kalıntıları şehrin ev sahibi olduğu tüm medeniyetlerinden izler taşırken, Birinci Dünya Savaşı’nın anılarını yaşatan müzeler anıtlar ve savaş sırasında şehirde bulunan Ernest Hemingway ismiyle de sık sık karşılaşıyorsunuz.

Slovenya Rivierası’nı keşif için iyi bir başlangıç noktası olan Nova Gorica, şarap ve gurmeliğin de üs şehirlerinden olup, Kras, Vipava ve Brda bölgesinin merkezinde yer alıyor. Slovenya şaraplarının büyük bir bölümünün üretildiği Doriska Brda’dan, 17. Yüzyıldan kalma Dobrovo Kalesi gibi Orta Çağ mimarisinin donattığı köylere bisikletle veya yürüyerek ulaşmanız mümkün. Doğuya doğru uzanan Vipava Vadisi, rotanızdaki en özel yerlerden biri olup, Avrupa’nın en mükemmel şarap üzümlerinin de yetiştiği yer. Bölgenin ünlü şarap evlerinde tadım turlarına da katılabiliyorsunuz. Eğlencenin kalbinin attığı yer olarak da tanınan şehirde birçok kumarhane bulunuyor. Özellikle de sınır komşusu İtalya’dan müşteri çeken kumarhaneler Avrupa’nın en ünlü tesisleri arasında bulunuyor.

Şehrin yakınındaki Gorizia istasyonundan sık sefer yapan trenlerle Roma, Venedik ve Trieste’ye kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Şehre havayoluyla yapacağınız ulaşımlarda inebileceğiniz en yakın alan İtalya’nın Trieste - Friuli Venezia Giulia Havaalanı olup, şehir merkezine 31 kilometre mesafede bulunuyor.