Zalaegerszeg Otelleri Ara

En uygun Zalaegerszeg otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Zalaegerszeg otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Zalaegerszeg Hakkında

Macaristan’ın en kalabalık 17. şehri olan Zalaegerszeg’e kısaca ‘Zeg’ de deniliyor. Ülkenin batısında konumlanan Zalaegerszeg, Avusturya, Hırvatistan ve Slovenya sınırlarının oldukça yakınında, Budapeşte’nin ise 220 kilometre güneybatısında yer alıyor.

 Zala bölgesinin başkenti olan şehir 3.784 kilometrekarelik bir alanda kurulu. Kentin en önemli geçim kaynaklarını işlenmiş et, çini, petrol ve tekstil ürünleri oluşturuyor. Zala’da üretilen üzümlerin kalitesi dünyaca meşhur olduğundan, 14. Yüzyıldan bu yana süregelen şarap üretimiyle de adından söz ettiriyor. Macaristan’ın en yeşil ve en çiçekli şehri denilince ilk akla gelen isim olan Zalaegerszeg’de vadi oluşumları büyüleyici manzaralar sunarken, toprakları da en çok ormanlık arazilerden oluşuyor. Kentteki ortak yeşil alanların büyüklüğü 5 milyon metrekareyi buluyor ve bu oran Macaristan’da ortalama alanın bir hayli üzerinde seyrediyor.

Ilıman iklimi, bol oksijenli temiz havası ve yeşil doğasıyla Macaristan’da trekking turizminin en çok yapıldığı yerlerin başında gelen Zalaegerszeg, tarih koklamak isteyen gezginlerin uğrak yerlerinden. Zala Nehri kıyısındaki şehrin tarihi Ortaçağ’a, 16 ve 17. Yüzyıla kadar iniyor. 1968 yılında açılan Etnografik bir koleksiyon göreceğiniz Göcsej Müzesi kentin en turistik noktası olup nehir kıyısında ahşap evler, değirmenler ve ahırlardan oluşan 30’dan fazla yapı içeriyor. 1750’li yıllardan kalan Barok Parish Kilisesi ve Meclis Binası Şapeli de kentin gezmenizi önereceğimiz önemli tarih mirasları arasında.

Kentte bölgeye has gurme tatlar sunan restoran ve kafelerin yanında su kaydırakları ve havuzlarıyla Adventure Park ile Aquacity Water Slide’de en eğleneceğiniz yerlerden. Zalaegerszeg’e en yakın havalimanı Graz Havalimanı ve iç hat-uluslararası uçuşların gerçekleştirildiği bu alanın şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 130 kilometre. Havalimanına otobüs, taksi ve trenlerle transfer sağlayabiliyorsunuz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zalaegerszeg Galeri