Niue Otelleri Ara

En uygun Niue otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Niue otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Niue Hakkında

Niue, Güney Pasifik Okyanusu’nda, Yeni Zelanda'nın doğusunda yer alan bir ada ülkesidir. Yeni Zelanda’nın özerk ülkesi olan Niue Adası, iç ilişkilerinden serbest, dış işlerinde-ilişkilerinde ve savunmasında ise Yeni Zelanda'nın sorumluluğunda bulunuyor.

Ülke para birimi olarak Yeni Zelanda Doları kullanıyor. Başkenti Alofi olan Niue’de ülke vatandaşı Niueliler nüfusun çoğunluğunu oluşturuyor. Niuelilerden başka Pasifik Adalılar, Avrupalılar, Melezler ve Asyalılar da ülkede yaşamlarını sürdürüyor. Ülkede Niuence, Polinez dilleri (Tongaca ve Samoaca) ve İngilizce konuşuluyor.

Okyanusun mavisine bakmaya doyamayacağınız, upuzun plajlarda, bembeyaz kumlarda denizin tadınız çıkarabileceğiniz bu ülkenin 64 kilometrelik sahil şeridi bulunuyor. Adada, balıkların yumurtladığı bölgelerde yüzmek yasak olduğundan bu alanlara dikkat etmeniz öneriliyor. Ayrıca dünyadaki en büyük mercan adalarından bir tanesi olan Niue’de mercan kesmelerine karşı gerekli önlemleri de almak gerekiyor. Ülkede çok büyük ve donanımlı bir hastane olmadığından, ihtiyaç durumunda Yeni Zelanda ya da Avustralya’da tedavi olmak gerekebiliyor.

Tropikal iklimin hissedildiği Niue Adası’nda, kasım – mart ayları arasında tayfun çıkabiliyor. Bu nedenle bu aylar dışında ülkeyi ziyaret etmeniz ve tatil planınızı buna göre yapmanızda fayda görülüyor. Niue’ye tatile geldiğinizde burada dalış, doğa sporları yapabilir, ada turları ve gizli mağaralara yapılacak turlara katılabilirsiniz. Ekilebilir alanların olduğu Niue Adası’nda, ülke nüfusu kendi geçimini sağlamak için tarımla uğraşıyor.

Ekonominin Hindistan cevizi, çarkıfelek meyvesi, bal, limon, kulkas, yerelması, manyok, tatlı patates, domuz, kümes hayvanı ve et kalemlerine dayalı olduğu ülkede, bu alanlarda sanayi kuruluşları da bulunuyor. Niue, yiyecek, canlı hayvan, imalat ürünleri, makine, petrol, katı yağ, kimyevi madde, ilaç gibi ürünler ithal ediyor. Elektrik ihtiyacının tamamını kendisi karşılayan Niue, petrol ihtiyacını ise yurt dışından karşılıyor. Niue bir ada ülkesi olduğundan burada balıkçılık da önemli geçim kaynakları arasında bulunuyor.

Tropikal iklimin etkisinde kalan Niue mutfağında tropikal meyveler ve deniz ürünleri sık kullanılıyor. Sıcak iklimden dolayı ağır yemekleri tercih etmeyen Niueliler, yemeklerini de bunu dikkate alarak hazırlıyor.

Türkiye ile Niue Adası arasında 10 saatlik zaman farkı bulunuyor. Niue Uluslararası Havalimanı bulunan bu ülkeye Yeni Zelanda ya da Avustralya havalimanlarına ulaşıp, buradan aktarma yaparak seyahat etmeniz mümkün. Ülkeye giriş için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize isteniyor. Niue Adası’na vizesi almak için Yeni Zelanda Büyükelçiliği’ne başvuru yapmak gerekiyor.