2. Sayfa Nikaragua Otelleri Ara

En uygun Nikaragua otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Nikaragua otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Nikaragua Hakkında

Orta Amerika'nın en büyük ülkelerinden biri olan Nikaragua’nın kuzeyinde Honduras, güneyinde Kosta Rika, batısında Büyük Okyanus, doğusunda ise Karayip Denizi yer alıyor. Ülkede Managua ve Nikaragua adında iki büyük tatlı su gölü bulunuyor. Nikaragua Gölü dünyanın 20 büyük tatlı su gölü arasında yer alıyor. Bu gölde tatlı su köpek balıkları yüzüyor.

Çeşitli etnik grupların var olduğu ülkede Mestizoların (karışık Kızılderili ve Avrupa) ağırlığı daha fazla. Fakat ülkede İspanyol, Alman, İtalyan, İngiliz, Danimarka veya Fransız kökenli Avrupalılar da yaşam sürüyor. Ülkede nüfusun yüzde 5’lik kısmını kapsayan Amerikan yerlileri Sumo, Miskito ve Ramakiye kabilelerinden oluşuyor.

Ülke genelinde İspanyolca konuşulmasına rağmen kasabalar arasında kelimeler aksana göre değişiklik gösterebiliyor. Nikaragua’da resmi bir din yok. Bu nedenle ülkede çeşitli dinlere inanan insanlarla karşılaşmak mümkün.

Ülke nüfusunun büyük bir bölümü batıda yaşıyor. Nüfusun çoğunluğu Nikaragua'nın başkenti Managua yaşamayı tercih ediyor. Managua dışında Granada, Matagalpa, Leon, Masaya, Chinandega, Jinotega, Esteli kentleri ülkenin büyük şehirleri arasında yer alıyor. León ve Granada kentleri turistlerin en çok tercih ettiği noktalardan biri. Eko turizm konusunda kendini geliştiren ülkede volkanik alanlar, tropikal yağmur ormanları ve tarım arazileri turistlerin dikkatini çekiyor.

Tropik bir iklime sahip Nikaragua'da sıcak ve nemli hava hakim. Ülkede ocak ayından mayısa kadar yağış görülüyor. Managua’da ortalama sıcaklık 27 santigrat derece ile 30 santigrat derece arasında değişiyor. Nikaragua bitki ve hayvan çeşitliliği bakımından oldukça zengin. Hatta ülkenin “Guardabarranco” adında bir de ulusal kuşu bulunuyor.

Kuzey Amerika’nın en yoksul ülkelerinden biri olan Nikaragua, büyük ölçüde tarım ve hizmet sektörlerinden gelir sağlıyor. Ülkede muz, kahve, şeker kamışı, sığır eti ve tütün gibi ürünler üretiliyor. Ülkenin doğusunda yer alan Karayip Denizi  tarafında balıkçılık yapılıyor. Tarımdan sonra turizm ülkedeki ikinci büyük sektör olarak gelişim gösteriyor.

Nikaragua mutfağı, İspanya mutfağı ile benzer özellikleri taşıyor. Ülkenin Karayip Denizi kıyılarında deniz ürünleri ve Hindistan cevizi kullanılıyor. Ülkede, mısır, pirinç ve fasulye gibi yiyecekler çok sık yeniyor. Pirinç ve fasulye ile yapılan Gallo Pinto, sebze ve kızarmış domuz etiyle hazırlanan Vigorón ülkenin en meşhur yemeklerinden.

Birçok Nikaragualı Gallo Pinto ile güne başlamayı tercih ediyor. Nikaragua’ya gidecek Türk vatandaşlarının vize almasına gerek yok. Çünkü bu ülke 90 günlük ziyaretlerde Türklerden vize istemiyor. Ülke gümrüğüne girişte ve ülkeden çıkışta ziyaretçilerden bir ücret alınıyor. Ülkeye girişte sorun yaşanmaması için ziyaretçilerden dönüş bileti, ülkede ikamet edilecek adres bilgileri ve yapılacak harcamalar için yeterli mali kaynak gösterilmesi isteniyor.