Mwanza Otelleri Ara

En uygun Mwanza otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Mwanza otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Mwanza Hakkında

Tanzanya’nın kuzeybatısında, Victoria Gölü kıyısında yer alan Mwanza, aynı zamanda ülkenin de nüfus açısından en büyük ikinci kenti. Bölge ekonomisi için önemli bir limana sahip kentin kuzeybatıda Uganda, kuzeydoğuda ise Kenya ile sınırı bulunuyor. Kent, Tanzanya’nın en eskilerinden Wasukuma kabilesinin yoğun olarak yaşadığı ve geleneksel hayatın devam ettiği bir kabile başkenti olarak da biliniyor.

Dünyanın en büyük tatlı su göllerinden biri olan Victoria Gölü, Mwanza halkı için dünyanın her yerine ithal ettikleri Nil Levreği ve Sardalya avı için oldukça önemli. Kent nüfusunun çoğu balıkçı ve göldeki avcılık ile çay, pamuk, kahve üretimine dayanan tarım faaliyetleri ana geçim kaynaklarını oluşturuyor. Kenti bir turizm durağı haline getiren ise Rubondo Adası Milli Parkı’na yakınlığı ve Batı Serengeti turu için iyi bir başlangıç noktası olması. Kabile kültürünü yaşatan köyleri ve çiftlikleriyle de keşfe değer coğrafyalardan olan kentte kaya pitonlarının akrobasisini izlemek, Ngoma denilen yerli dansına katılmak ve  geleneksel teknelerle gölde gezmek gibi farklı deneyimler edinebiliyorsunuz. ‘Kaya şehri’ de denilen Mwanza’nın coğrafi farklılığını ise geniş bir alana yayılmış garip şekilli granit kayalar oluşturuyor. Oluşumları çok eskilere dayanan bu kayalar fotoğrafçılar için dünyanın sayılı fonlarından biri ve turizmde fazlasıyla rağbet görüyor. Tropik bir iklime sahip olan kent yaz aylarında yoğun yağış alıyor.

Karayolu, demiryolu, feribotla yapılan deniz –göl taşımacılığıyla yakın bölgelere bağlantısı olan şehrin iç ulaşımında ise en çok otobüsler kullanılıyor. Kente 11 kilometre uzaklıktaki Mwanza Havalimanı’na taksi veya kiralık araçla yaklaşık yarım saatte ulaşabiliyorsunuz.