20. Sayfa Nepal Otelleri Ara

En uygun Nepal otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Nepal otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Nepal Hakkında

Güney Asya’da konumlanan Nepal, güneyinde Hindistan, kuzeyinde ise Çin Halk Cumhuriyeti ile komşu. Nepal, Çin Halk Cumhuriyeti ile birlikte dünyanın en yüksek noktası olan Everest Dağı’na ev sahipliği yapıyor.

Nepal’de Racputana asıllı Gurkallarla, Bhutialar ve Nevarlar yaşıyor. Ülkenin resmi dili Nepali olsa da çok sayıda etnik grup nedeniyle Nepal’de farklı diller de konuşuluyor. Nepal’de 123 farklı dilin konuşulduğu biliniyor. Nepallilerin çok iyi İngilizce dil bilgisi olmasa da turistler, İngilizce konuşarak halkla iletişime geçebiliyor.

Ülkede Hinduizm, Budizm, İslamiyet, Kirat, Hıristiyanlık, Prakriti, Bon, Jainizm, Bahai ve Sihizm gibi birçok dine inanılıyor. Nepal halkının yüzde 80'ini Hindular geri kalanını Budistler ve Müslümanlar oluşturuyor. Ülkenin başkenti Katmandu, aynı zamanda Nepal’in en gelişmiş şehri konumunda bulunuyor. Diğer kentlerden Bhaktapur tarihi bir şehir, Boudhanath Budistler için kutsal olarak görülen şehir, Janakpur 500 yıllık Janaki Tapınağı ile dini bir merkez, Patan ise Patan Durbar Meydanı ile UNESCO Dünya Mirası’na sahip olma özelliği taşıyor.

Nepal’de dört mevsimin yanı sıra bir de Muson iklimi yaşanıyor. Ülkede haziran-eylül döneminde ağır muson yağmurları etkili. Ekim-aralık döneminde temiz ve serin bir hava, nisan-haziran döneminde ise kuru ve sıcak bir hava hissediliyor. Ziyaretçilerin gezilerini iklim koşullarına göre belirlemeleri tavsiye ediliyor.

Dünyanın en yoksul ülkeleri arasında yer alan Nepal’de, halkın büyük bölümü, yani yaklaşık yüzde 75’i tarımsal ürünler üreterek geçimini sağlıyor. Geriye kalan diğer yüzdelik dilim ise hizmet ve  sanayi alanında faaliyet gösteriyor. Bir tarım ülkesi olan Nepal’de endüstriyel üretimde tarımsal ürünlere yönelik gerçekleştiriliyor.

Turizm konusunda da yatırımcıların ilgisini çeken Nepal’de, resmi para birimi olan Nepal Rupisi’ne karşı Türk Lirası oldukça kıymetli. Örneğin 100 Nepal Rupisi yaklaşık olarak 2.70 Türk Lirası’na karşılık geliyor.

Baharatlı yemeklerin ağılıkta olduğu Nepal’de ''daal bhat tarkari'' ülkenin ulusal yemeği olarak biliniyor. Bu yemek haşlanmış pirinç, keçi veya tavuk eti, baharatlarla haşlanmış kabak, havuç, patates gibi sebzelerin, yoğurt ve turşunun sunumuyla oluşuyor. Ülkede inek kutsal sayıldığından sığır eti yemek yasak. Börek, kızartılmış hamur, Tibet ekmeği, erişte gibi yiyecekler ise tercih edilen diğer gıdalar arasında yer alıyor.

Türkiye ile Nepal arasında  kışın 4 saat 15 dakika, ülkede yaz saati uygulaması bulunmadığından yazın ise 3 saat 15 dakikalık zaman farkı bulunuyor.

Nepal, Afganistan, Irak, Nijerya, Gana, Somali, Etiyopya, Zimbabve, Filistin toprakları, Kamerun, Liberya, Lesotho ve Suriye hariç diğer ülkelerin vatandaşları için vize istiyor. Fakat ülkeye girişte 1 adet fotoğraf ve 25 dolar karşılığında 15 günlük, 40 dolar karşılığında 30 günlük, 100 dolar karşılığında ise 90 günlük vize alınabiliyor.

Nepal Ülke Rehberi