Dallas Otelleri Ara

En uygun Dallas otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Dallas otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Dallas Hakkında

Amerika Birleşik Devletleri’nin Texas eyaletinin 3.büyük şehridir. Aslında Türkiye’de uzun yıllar adından en çok söz ettiren Amerikan şehirlerinden birisi olmuştur. Televizyonun tek kanallı döneminde Dallas’ta çekilen Amerikan dizisi Dallas sayesinde şehrin eski görüntülerine aşinayız. Geniş caddeler, geniş büyük genelde jeep şeklinde otomobiller, büyük çiftlikler, Dallas’ı diğer Amerikan kentlerinden farklı kılar.
 
Dallas’ta Amerikan başkanı John F.Kennedy’in vurulduğu Kennedy Müzesi olarak yapılmış. Turistlerin en çok ziyaret ettiği yer. Kentte ayrıca kovboyların hayatlarıyla ilgili herşeyi görebileceğiniz tarihi Fort-Worth Stockyard bölgesi de gezilebilir. Burada hem Amerikan kovboyları hakkında bilgi edinebilir hem de rodeo izleyebilirsiniz. Hatta Dallas dizisinin çekildiği Soutfork çiftliği için de özel turlar da düzenleniyor. Kentte ayrıca White Rock Gölü, Oak Cliff Parkı, Katolik Katedrali gibi yerler de gezilebilir.
 
Dallas’ta subtropikal iklim görülür. Yazlar sıcak ve kurak geçer, kışlar ise ılık ve yağışlı. Şehir petrol sayesinde ciddi bir gelişme göstermiştir. Dallas’ta diğer Amerikan şehirlerinin aksine yaşam biraz daha ucuzdur. Genel olarak evleri büyük ve konforludur. Araba ucuz ve yaygın bir şey olduğu için toplu ulaşım çok yaygın değildir. Yine NBA takımlarından Dallas Mavericks ve Ulusal Buz Hokeyi takımı Dallas Star’ın maçlarına denk gelirseniz de izlemeniz tavsiye edilir. Asya ve Avrupa mutfağından da örnekler bulabileceğiniz Dallas’ta Amerikan’ın pek çok yerinde olduğu gibi porsiyonlar büyük ve özellikle et kullanımı çok yaygındır. Hediyelik eşya konusunda Downtown ve alışveriş için Neiman Marcus önemli yerleridir.
 

 

Dallas Galeri