Narlıdere Otelleri Ara

En uygun Narlıdere otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Narlıdere otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Narlıdere Hakkında

İzmir Körfezi ve Çatalkaya Dağı arasında kurulu olan Narlıdere, İzmir’in en özel ve en köklü tarihe sahip ilçelerinden biridir. Tarih boyunca Lidyalılar, Makedonyalılar, Romalılar ve Bizanslıların hayatlarını sürdürdüğü topraklar 1080 yılında Türk egemenliğine girdi. Kurtuluş Savaşı yıllarında önemli bir misyon üstlenen ilçede açılan Narlıdere Şehitliği’nde kahramanca çarpışan ve hayatlarını kaybedenlerin anısı yaşatılıyor. İlçede sosyal etkinliklerin düzenlenmesi için kurulan Atatürk Kültür Merkezi, konserler ve tiyatro gösterilerinin yanı sıra coşkulu düğünlere de ev sahipliği yapıyor. Özel korumaya alınan İzmir Kuş Cenneti ile Narlıdere arasında yalnızca 20 kilometrelik bir uzaklık bulunuyor. Kuş türlerinin doğal yaşam alanlarının korunduğu bu harika tesis, turistlerin ve belde sakinlerinin akınına uğruyor. Çatalkaya Dağı’nı çevreleyen çam ormanlarının süslediği Narlıdere’de dünyanın en büyük huzurevlerinden biri ikinci baharını yaşamak isteyenlere hizmet veriyor. İzmir’deki termal turizmin önemli merkezlerinden biri olan Agamemnon Kaplıcaları, birçok hastalığa şifa verirken Narlıdere sakinleri de kaplıcalardan faydalanıyor.

Seksen bin nüfusu ile küçük ve sakin bir ilçe olan Narlıdere’de halk, çiftçilik, balıkçılık ve ticaret ile geçimini sağlıyor. Ayrıca ilçenin en önemli gelir kaynakları arasında narenciye ve çiçek yetiştiriciliği yer alıyor. Geniş ve verimli arazilere kurulu olan narenciye bahçeleri ve çiçek seraları sayesinde üretim yapılabiliyor. Akdeniz ikliminin gözlemlendiği Narlıdere’de yaz ayları boyunca sıcaklık 30 dereceye yakın seyrederken kış mevsimi ılık bir hava hüküm sürüyor. Narlıdere’ye en yakın konumdaki havalimanı, yaklaşık 35 dakikalık mesafedeki Adnan Menderes Havalimanı’dır.

Narlıdere Galeri

Narlıdere Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 215,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.