Zalakaros Otelleri Ara

En uygun Zalakaros otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Zalakaros otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Zalakaros Hakkında

Tarihi 13. yüzyıla kadar uzanan ve günümüzde temel geçim kaynağının çiftçilik olduğu Zalakaros, özellikle termal kaynaklarıyla adını tüm dünyaya duyurmuş durumda. Yerli ve yabancı turistlerin eğlenceli vakit geçirebileceği pek çok açık ve kapalı alan aktiviteleriyle ön plana çıkan tesisler Macaristan’ın Zala ilindeki bu kasabada çok yaygınlaşmış. Sauna, SPA, havuz gibi hizmetler sunan bu tesislerdeki sıcak, termal banyolarda her yaştan insan için bedensel ve zihinsel sağlığı destekleyici aktiviteler bulunuyor. Bir kısmı düzenlediği gece partileriyle de oldukça ünlü.

Zalakaros’ta gezintiye çıkmak isteyenler için mükemmel bir atmosfere sahip olan Pannonhàt Landscape Park, Küçük Balaton Gölü ve çevresi bölgenin en çok ziyaret edilen yerlerinden. Macaristan Denizi olarak bilinen Balaton’dan daha küçük olduğu için bu ismi alan gölde en popüler aktivite ise olta balıkçılığı. Balıkçılık kulübü de bulunan bu kasabada at biniciliği, avcılık, buz pateni gibi kış sporları epey yaygın. Ayrıca bisikletle gezintiyi sevenler için de Küçük Balaton çevresinde ve Zalakaros’tan Galambok’a devam eden güzergahta çeşitli parkurlar bulunuyor. Ülkede spor aktivitelerine eğilim çok olduğundan tenis kortu, futbol sahaları, kayak merkezleri gibi sporlar için büyüklü küçüklü işletmeler var.

Zalakaros’ta gezilecek yerlerden bir diğeri olan Kis-Balaton Milli Parkı’nda koruma altına alınmış kuşları, yöreye has bufalo türleriyle karşılaşmanız muhtemel. Bu yüzden doğa yürüyüşleri için sıklıkla tercih edilen bu alanın yanı sıra botanik bahçesi de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Sakin bir atmosfer sunan ve açık hava sinemasının yanında yer alan bu botanik bahçelerinde birbirinden ilginç bitki türlerini yakından görebilirsiniz. Gastronomi açısından da Avrupa’nın önde gelen ülkelerinden olan Macaristan’ın diğer bölgelerinde olduğu gibi Zalakaros kasabasında da üzüm bağları var ve en lezzetli Macar şaraplarını tatmak için bu bağlarda gerçekleşen şarap tadım etkinliklerine katılabilirsiniz.