Myanmar Otelleri Ara

En uygun Myanmar otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Myanmar otellerini listele.

  • Otel Ara
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin, 1 Oda

Myanmar Hakkında

Resmi adıyla Birmanya Birliği Sosyalist Cumhuriyeti, Güneydoğu Asya’da yer alıyor. Ülkenin kuzeydoğusunda Çin, batısında Hindistan ve Bangladeş, doğusunda Laos, güneydoğusunda Tayland bulunuyor.

Bengal Körfezi ve Andaman Denizi boyunca uzanan kıyılara sahip olan Myanmar’ın bilinen diğer isimleri ise Birmanya ve Burma. Ülke tarihi Orta Asya’dan Türk asıllı ve Moğol kavimlerin Mali’nin bugünkü yerine göç etmesiyle başlıyor. 14. Yüzyıl'da kurdukları bir devletle tarihte adından söz ettirmeye başlayan Myanmar, 1882 senesinde İngilizlerin istilasına uğradı. 2. Dünya Savaşı'nda da Japonların işgaline uğrayan ülke, 4 Ocak 1948’de İngilizlerin çekilmesinin ardından tam olarak bağımsızlığını kazandı.

Uzak Doğu Asya’nın neredeyse bütün tipik özelliklerini taşıyan ve idari olarak 50 vilayetten oluşan Myanmar’ın nüfusu 55,5 milyon civarında. Ülke nüfusunda çok çeşitli etnik gruplar barındırıyor. Bu gruplardan bazıları ise Birmanyalılar, Karenler, Şanlar, Şinler, Kaşınşar ve Kayahlar. Nüfusun %74’ünü meydana getiren Birmanyalılar, ülkedeki en büyük söz sahibi olan etnik grup. Bunun dışında Bangladeş, Hindistan ve Çin’den gelen göçmenler de ülkede az sayıda olsalar da yaşamlarını sürdürüyorlar.

Başkenti Rangoon olan Myanmar’ın bir diğer önemli ve ikinci büyük şehri, Naypyidaw. Yangoon şehri ise ülkenin eski başkenti ve en kalabalık şehri. Burada 4 milyonun üzerinde insan yaşıyor. Myanmar’ın diğer önemli şehirleri ise; Mandalay, Mawlamyaing, Mingun ve Putao. Resmi dil her ne kadar Burmaca olsa da; Jingpho, Chin, Rakhine, Shan, Kayah, Karen, Şin ve Mong gibi yerel diller de konuşuluyor. Myanmar’da kullanılan resmi para birimi ise Kyat.

Ekonomik olarak geri kalmışlık açısından dünya sıralamasında ilk sıralarda yer alan Myanmar’ın temel geçim kaynağını tarım oluşturuyor. Ülkede yetiştirilen başlıca tarım ürünü olan pirinç, tüm Uzak Doğu ülkelerinde olduğu gibi önemli bir besin maddesi. Diğer tarım ürünleri arasında ise buğday, mısır, akdarı, susam, baklagiller, pamuk, çay ve şekerkamışı bulunuyor. Tarımdan sonraki ikincil sektör ise madenler ve yeraltı zenginlikleri.

Doğal kaynaklar açısından oldukça zengin bir ülke olan Myanmar’ın %60’ının tropikal ormanlarla kaplı. Bununla birlikte petrol, doğalgaz, kereste, antimon, kömür, hidroenerji, kalay, çinko, kurşun, tungsten, altın, gümüş, bakır ve yemiş taşı gibi zenginlikleri olabildiğince iyi değerlendirilmeye çalışılıyor. Balıkçılığın da bir hayli ön planda olduğu Myanmar’da ülkede bulunan nehir ve denizlerden çıkarılan bol miktar ve çeşitteki balıklardan da gelir sağlanıyor.

Az sayıda çimento, kağıt, dokuma ve şeker üretim tesinin de bulunduğu Myanmar’da fildişi ve tahta oymacılığı, ipekçilik ve mücevherat yapımı da bir hayli yaygın. Myanmar’ın geneline hakim olan muson iklimi, hemen hemen tüm Güneydoğu Asya ülkelerinde etkili. Ülkenin geneline hakim olan bu iklimin başlıca özelliği ise kışın karalardan denizlere doğru esen kuru ve yazın denizlerden karalara doğru esen bol yağışlı muson rüzgarları. Myanmar’ın en çok yağış alan bölgeleri Arakan Sıradağları'nın batı kısmı ile Delta Ovası ve Chan Ovası’nın güney kısımları. Ülkenin kuzey kısımlarında ise daha kurak ve soğuk bir iklim görülüyor. Muson rüzgarlarına maruz kalan güney bölgeleri inanılmaz derecede bol yağış alıyor. Yıllık sıcaklık ise 17-39 derece arasında değişkenlik gösteriyor. Kış aylarının neredeyse hiç yaşanmadığı Myanmar’da sel felaketlerine sebep olacak kadar muson yağmurları görülüyor.

Myanmar’ın bağımsızlık günü olan 4 Ocak’ta inanılmaz coşkulu gösteriler ve kortejler eşliğinde kutlanılan milli bayramı dışında ülkede her yıl düzenlenen başlıca festivaller; Chinlone, Taunggyi Tazaungdaing Balloon Festival. Son derece zengin olan Myanmar mutfağında çevre ülkelerden de esintiler bulunuyor.

Ülkede en çok tüketilen besin olan pirinç, birçok yerel yemekte kullanılıyor veya yanında servis ediliyor. Hint, Çin ve Mon yemekleri, Myanmar mutfağında büyük bir öneme sahip. Mohinga adındaki geleneksel yemekleri, pirinç, et suyu ve balık ile yapılıyor. Onnokauswe adındaki bir diğer leziz yemeği ise tavuk ve Hindistan cevizi sütünün karıştırılmasıyla elde ediliyor. nan gyi thoke adındaki yemekleri, pirinç, yeşil sebzeler ve tavuk ile yapılıyor. Laphet thote ise pirinç, kabuklu yemiş ve salatalarla pişiriliyor.

Ziyaret öncesinde Myanmar Büyükelçiliği’nden vize almanız gereken Myanmar’a yapacağınız seyahat öncesi Enuygun.com’dan yardım alarak sizin için en uygun ve avantajı uçak biletini kısa bir sürede bulabilir, dilediğiniz zaman satın alabilirsiniz.

Myanmar Ülke Rehberi