Moldova Otelleri Ara

En uygun Moldova otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Moldova otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Moldova Hakkında

Doğu Avrupa’da yer alan Moldova, sadece iki ülke ile sınırı bulunan bir Balkan ülkesi. Ukrayna ve Romanya ile komşu olan Moldova’nın yaklaşık 34 kilometrekarelik yüzölçümü bulunuyor ve küçük bir kara ülkesi olarak biliniyor.

1991 yılında Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin (SSCB) dağılmasının ardından bağımsızlığını kazanan bu ülkenin 4.5 milyonu aşkın nüfusu bulunuyor. Ülkenin etnik kökeninin yüzde 65’i Moldovalı olsa da yüzde 14 Ukraynalı, yüzde 13 Rus, yüzde 4 oranında da Gagauz Türkleri bölgede yaşıyor. Ülkede çoğunlukla Moldovaca (Rumence) ve Rusça konuşuluyor.

Moldovalıların ana geçim kaynağını tarım oluşturuyor. Tarım ülke ekonomisinin beşte ikisini karşılıyor. Moldova’da genellikle üzüm, ayçiçeği, tütün, şeker pancarı ve çeşitli meyveler üretiliyor. Asma bahçeleriyle ünlü olan Moldova, Avrupa'daki önemli şarap üreticileri arasında bulunuyor. Üzüm üreticiliğinin ileri seviyelere ulaşması şarap gibi alkollü içeceklerin üretimini de destekliyor. Ülkede yaklaşık olarak 150 şarap fabrikası faaliyet gösteriyor. Bu fabrikalardan bazıları turistik amaçlı ziyaret edilebiliyor, şarap üretim ve şişelenme teknolojisi hakkında bilgi alınabiliyor. Hatta turistler ziyaret sırasında üretilen şarapların tadına bakabiliyorlar.

Moldova sokaklarında kimi zaman şarap sergileri ve şarap tadımları da gerçekleşiyor. Eğer iyi bir şarap meraklısıysanız ülkede ekim ayında bağ bozumu döneminde gerçekleşen Ulusal Şarap Festivali’ni kaçırmamanız öneriliyor. Şarap üretimi kadar ülkenin yeme içme kültürü de oldukça gelişmiş.

Türk mutfağındaki sarmanın benzeri olan‘sarmali’ Moldova’nın en ünlü yemekleri arasında yer alıyor. Yine Türk mutfağından mıhlamayı andıran ‘mamaliga’ da ülkenin en sevilen yemekleri arasında bulunuyor. Turşuları, borş ve tukmaş çorbaları, plaçenta ve pireşki börekleri ile Moldova mutfağı, damaklarda leziz bir tat bırakıyor ve akıllarda kalıyor.

Yeşilin her bir tonunu görebileceğiniz bu ülkede, dört mevsim de belirgin olarak yaşanıyor. Ancak seyahat için en uygun zaman nisan, mayıs, haziran, eylül ve ekim ayları. Ülkenin büyük bir bölümü Dniester ve Prut nehirleri arasında uzanıyor. Dinyester Nehri’nin kollarından birinin kıyısında, çok verimli topraklar üzerine kurulu olan Kişinev, Moldova’ya başkentlik yapıyor.

Kozmopoliet bir yapıya sahip Kişinev, şarap mahzenleriyle ünlü. Parkları ve katedralleriyle dikkat çeken Kişinev haricinde ülkenin Tiraspol, Balti, Edinet, Bender şehirleri de gezip görülmesi gereken diğer kentleri arasında yer alıyor. Kültürel çeşitliliğe sahip Moldova’nın arkeolojik evleri, konakları, kaleleri, manastırları ve kiliseleri, anıtları, meydanları ve geleneksel mimarisi ülkeye gelen turistlerin uğrak yerleri arasında bulunuyor.

Ülkede bazı ürünler Türkiye’ye göre çok daha ucuz olabiliyor. Ülkenin para birimi Moldova Leusu olduğundan alışverişte, şehirdeki mağazaların birçoğunda Amerikan Doları ve euro kabul edilmeyebiliyor. Ülkede alışveriş yapacak ziyaretçilerin yanlarında Moldova Leusu bulundurması tavsiye ediliyor.

İki ülke arasında yapılan anlaşmalar sonrasında Moldova’ya pasaportsuz seyahat etme olanağı başladı. Türk vatandaşları dilerlerse turistik ya da iş amaçlı olarak pasaportsuz da sadece çipli kimlik kartlarıyla Moldova’ya gidebilecek.

Moldova Ülke Rehberi