Antalya Otelleri Ara

En uygun Antalya otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Antalya otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Antalya Hakkında

Türk turizminin başkenti olan Antalya, eşsiz doğal güzellikleriyle ve günümüze taşınan tarihi dokusuyla ve 5 yıldızlı otelleri ile her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti kendine hayran bırakıyor. Aynı gün içerisinde hem kayak hem deniz keyfi sunan iklimi ile yılın yaklaşık 8 ayında Antalya’da tatil yapmak mümkün. Toplamda 202 mavi bayraklı plajı bulunan şehirde yaz tatiliniz için dilerseniz denize sıfır, havuzlu ve aquparklı otelde konaklayabilir veya eski şehir surları içerisinde, tam pansiyon veya yarım pansiyon hizmeti veren bir butik otel tercih edebilirsiniz. Şehirde hem ucuz hem de çok lüks oteller yer alıyor, her bütçeye uygun otel fiyatları mevcut. Alanya otelleri genellikle halk plajının üst tarafında yer alıyor ve daha çok apart tarzında oteller mevcut. Antalya her şey dahil otellerde tatil yapmak isteyen tatilcilerin de her zaman ilk tercihi.

Antalya’ya kara ya da hava yoluyla ulaşım mümkün. Antalya Havalimanı’na Türkiye’nin hemen hemen bütün havaalanlarından uçak inmekte. Ülkenin yine neredeyse bütün şehirlerinden şehre direkt otobüs ile de ulaşabilirsiniz. Şehir içi ulaşımı otobüs, hafif raylı sistem ve nostalji tramvayı ile yapabilirsiniz. Havaalanından ve otogardan oteliniz için transfer hizmeti alabilirsiniz. Dilerseniz her iki yerden de hafif raylı sistem veya otobüs kullanarak şehrin çeşitli noktalarına ulaşabilirsiniz.

Antalya’da hem kum hem de taş plaj bulunmakta. Kum plaj tercih edenler, Antalya Merkezde Lara Plajı’na gidebilirler. Belek otelleri de kum plajı seven misafirler için ideal. Deniz tatilinin yanı sıra şehirde hem tarihi hem doğal hem de spor ağırlıklı tatiller yapmak mümkün. Tarihi alan gezmek isteyenler, Aspendos Antik Kenti, Kaleiçi, Antalya Arkeoloji Müzesi ve Yivli Minare’yi ziyaret edebilirler. Falezler, Düden Şelalesi ve Karain Mağarası, şehrin doğal güzelliklerini yaşamak için en çok tercih edilen noktalardan. Merkezinde ve ilçelerinde trekking, camping, parasailing, rafting gibi pek çok sportif etkinliğe katılmak mümkün.

Her şey dahil sistemli otellerde, ailenizle dolu dolu bir tatil geçirebilirsiniz. Hem her şey dahil hem de uygun olan Kemer otelleri çok geniş fiyat yelpazesine sahip. Deniz manzaralı, SPA veya romantik temalı otellerde de konaklayabilirsiniz. Şehirde her zevke ve bütçeye uygun otel, apart ve pansiyon bulunmakta. Türkiye'de en çok tatil köyleri yine Antalya'da bulunduğu için bu şekilde bir tatil planlıyorsanız doğru adrestesiniz. Şehrin muhteşem denizi ve doğasını kaçırmak istemeyen bir çok tatilci erken rezervasyon imkanlarından yararlanarak tatil fırsatlarını avantaja çeviriyorlar. Sayfamızda en uygun tatil paketlerini ziyaretçilerimiz için hazırlıyoruz.

Antalya Galeri

Antalya Şehir Rehberi

Antalya'da Nerede Kalınır?

Kaş
Kaş

Antalya'nın doğası bozulmamış en güzel yerlerinden birisi olan Kaş'ta genellikle kiralık villalarda konaklama tercih ediliyor. Kaş Merkez'de apart oteller, pansiyonlar ve deniz kenarında butik oteller de mevcut.

Kaş otellerini gör
Alanya
Alanya

Antalya'nın en çok turist çeken bölgelerinden birisi olan Alanya uzun sahil şeridi ve büyük kumsalları ile tatilcileri cezbediyor. Her bütçeye göre otel bulabileceğiniz bölgede lüks resort oteller de yer alıyor.

Alanya otellerini gör
Kemer
Kemer

Antalya'da her şey dahil oteller ve denize sıfır oteller denince akla ilk gelen bölgelerden birisi olan Kemer adeta bir resort otel cenneti. Turistler tarafından da en sevilen bölgelerden birisi olan Kemer'de Beldibi, Göynük, Çamyuva ve Tekirova gibi önemli tatil beldeleri yer alıyor.

Kemer otellerini gör
Muratpaşa
Muratpaşa

Muratpaşa hem bulundurduğu onlarca lüks tatil oteli hem de havalimanına yakın olması nedeniyle oldukça çok tercih edilen bir tatil bölgesi. Bölgenin uzun plajlarında sıralanan tatil otelleri her yıl yüzbinlerce turist ağırlıyor.

Muratpaşa otellerini gör
Manavgat
Manavgat

Manavgat kum plaj kalitesi bakımından dikkat çeken tatil bölgelerinden. Birçok büyük tatil oteli sahil şeridinde yer alıyor. Manavgat Şelalesi gidenlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında.

Manavgat otellerini gör
Side
Side

Side Antalya'nın en turistik bölgelerinden birisidir ve çok sayıda tatil köyü ve büyük resort otelleri barındırıyor. Lüks otellerin yanı sıra bu bölgede apart ve pansiyonlar da bulabilirsiniz.

Side otellerini gör
Konyaaltı
Konyaaltı

Sahil şeridi ve Konyaaltı Plajı ile ün salmış beldede büyük otellerin yanı sıra orta ölçekli ve daha uygun apart tarzı oteller yer alıyor. Antalya'nın en kalabalık sahillerinden birisi olan bölgede birçok kaliteli yeme içme ve eğlence seçeneği bulunuyor.

Konyaaltı otellerini gör
Kumluca
Kumluca

Doğayla iç içe bir tatil hayal edenlere hitap eden Kumluca renkli köyleri, dokunulmamış birbirinden güzel koyları, uygun fiyatlı bungalov, pansiyon ve butik otelleri ile tatilcileri ağırlıyor.

Kumluca otellerini gör
Serik
Serik

Antalya'nın en lük otelleri ve golf otellerini barındıran Serik, muhteşem havası, harika sahil şeridi ve merkezi konumu ile dikkat çekiyor. Bölgede konaklarken Aspendos Antik Tiyatrosu'na uğramayı unutmayın.

Serik otellerini gör
Belek
Belek

Antalya'nın en çok 5 yıldızlı tatil oteli bulunan bölgelerinden birisi olan Belek genellikle her şey dahil ve ultra her şey dahil gibi konseptleri talep eden misafirler tarafından tercih ediliyor. Özellikle çocuk dostu oteller bu bölgede oldukça fazla bulunuyor.

Belek otellerini gör
Kaleiçi
Kaleiçi

Tarih kokan dar sokakları, renkli cumbalı evleri ve çarşısı ile dikkat çeken Kaleiçi'nde nostaljik cumbalı ev tarzı butik oteller ve apart otellerde konaklayabilirsiniz.

Kaleiçi otellerini gör
Demre
Demre

Apart ve bungalov otellerle süslenmiş Demre'de bölgenin tarihi ve doğal yapısı korunma altına alınmış. Noel Baba yani Aziz Nicholaus'un bölgede yaşamış olduğu söylendiği için turistlerin de en çok ilgisini çeken beldelerden.

Demre otellerini gör
Antalya Merkez
Antalya Merkez

Antalya'nın tatil bölgeleri çok ünlü olsa da şehir merkezinde de çok sayıda otel hizmet veriyor. İş ziyaretleri ve şehir ziyareti gibi sebeplerle şehir merkezinde konaklamak istiyorsanız çok sayıda büyük ve küçük otel bulunuyor.

Antalya Merkez otellerini gör
Kepez
Kepez

Antalya'nın büyük merkez ilçelerinden birisi olan Kepez'de daha çok şehir otelleri yer alıyor. Bu bölgenin tanınmasında çok büyük rolü olan Düden Şelalesi ilçeye geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

Kepez otellerini gör
Aksu
Aksu

İçerisinde Kurşunlu Şelalesi, Zindan Mağarası ve Perge Antik Kenti gibi eşsiz doğal ve tarihi güzellikleri barındıran Aksu lüks resort oteller açısından da oldukça zengin seçeneklere sahip. Havalimanına yakın olması ise bölgenin değerini bir kat daha artırıyor.

Aksu otellerini gör
Finike
Finike

Mis kokulu portakal bahçeleri ve antik kentleri ile Finike tatilcilere doğanın içinde büyük ve orta ölçekli otellerde konaklama imkanı sunuyor.

Finike otellerini gör
Altınkum Mahallesi
Altınkum Mahallesi

Konyaaltı'na bağlı olan bir mahalle olan Altınkum Mahallesi, apart otellerle hizmet veriyor ve Konyaaltı Plajı'na yakın konaklamak isteyen tatilcilere hitap ediyor.

Altınkum Mahallesi otellerini gör
Kültür Mahallesi
Kültür Mahallesi

Kepez'e bağlı bir mahalle olan Kültür Mahallesi'nde daha çok şehir otelleri yer alıyor.

Kültür Mahallesi otellerini gör
Gazipaşa
Gazipaşa

Gazipaşa el değmemiş doğal güzellikleri ve huzurlu bir tatil arayanlara hitap etmesi ile tercih edilen bir tatil beldesi. Daha çok butik oteller ve pansiyonlar yer alıyor.

Gazipaşa otellerini gör
Korkuteli
Korkuteli

Şehrin sahil şeridine uzak bir noktada konumlanan Korkuteli gezginlerin ve doğa turizmini sevenlerin tercih ettiği bir bölge. Bölgede doğa otelleri bulunuyor.

Korkuteli otellerini gör
Döşemealtı
Döşemealtı

Antalya'nın merkez ilçelerinden biri olan Döşemealtı'nda tatil köyleri ve apart oteller bulunuyor.

Döşemealtı otellerini gör
Kumköy
Kumköy

Sığ ve dalgasız bir denize sahip olması nedeni ile çocuklu ailelerin daha çok tercih ettiği Kumköy'de resort otellerin yanı sıra pansiyonlar da bulunuyor. Bölgeye yakın konumda bulunan Apollon Tapınağı mutlaka görmeniz gereken yerler arasında.

Kumköy otellerini gör
İbradı
İbradı

Antalya'nın en otantik ilçelerinden İbradı özellikle Yörük halkın yaşadığı yerlerden. Dolayısıyla bölgede doğayla iç içe mutevazı ahşap evlerden oluşan otantik oteller yer alıyor.

İbradı otellerini gör
Duacı
Duacı

Kepez'e bağlı şirin bir köy Duacı. Yöresel lezzetlerle bezeli kahvaltılar için tercih edilen köyde ne yazık ki konaklama seçeneği bulunmuyor. Bu sebeple Kepez merkezde yer alan otelleri tercih edebilirsiniz.

Duacı otellerini gör

Önemli Noktalar

Olympos Plajı
Olympos Plajı

Türkiye'nin en popüler plajlarından birisi olan Olimpos Plajı yakınlarında bir tatil geçirmek istiyorsanız çevrede bungalov tarzı doğa otelleri ve havuzlu butik otellerde konaklama yapabilirsiniz.

Olympos Plajı otellerini gör
Antalya Havalimanı
Antalya Havalimanı

Antalya Havalimanı uluslararası hizmet veren Türkiye'nin en yoğun havalimanlarından birisidir. Havalimanında ve havalimanına yakın lokasyonlarda gayet konforlu şehir otelleri yer alıyor. Havalimanına taksi ile 15-20 dakika uzaklıkta bulunan Lara bölgesinde lüks resort otellerde konaklama imkanı var.

Antalya Havalimanı otellerini gör
Kaputaş Plajı
Kaputaş Plajı

Türkiye'nin en meşhur plajlarından birisi olan Kaputaş Plajı Kaş-Kalkan otoyolu arasında bulunuyor. Bu plajda yüzmek istiyorsanız Kalkan'da villa kiralayabilir ya da Kaş'ta bulunan apart otellerde konaklayabilirsiniz.

Kaputaş Plajı otellerini gör
Kleopatra Plajı
Kleopatra Plajı

Alanya sahilinde bulunan ve uçsuz bucaksız plajı ile dikkat çeken Kleopatra Plajı adını Mısır kraliçesi Kleopatra'dan alıyor. Plaja yakın konumda birçok apart tatil oteli bulunuyor.

Kleopatra Plajı otellerini gör
Alanya Barlar Sokağı
Alanya Barlar Sokağı

Antalya gece hayatı için merkezi noktalardan birisi olan Alanya Barlar Sokağı etrafında bulunan apart, motel ve şehir otelleri ile eğlenceye yakın olmak isteyenleri ağırlıyor.

Alanya Barlar Sokağı otellerini gör
Antalya Expo Fuar Merkezi
Antalya Expo Fuar Merkezi

Türkiye'nin en büyük fuar merkezlerinden birisi olan Antalya Expo Fuar Merkezi'ne yakın konumda havalimanı otelleri ve pek çok şehir oteli bulunuyor.

Antalya Expo Fuar Merkezi otellerini gör
Alanya Otogar
Alanya Otogar

Alanya Otogar'da indikten sonra yürüme mesafesinde birçok sahil oteli bulabilirsiniz. Resort oteller genellikle yürüme mesafesinde değil ama otogardan taksi ile kısa bir yolculukla ulaşmanız mümkün.

Alanya Otogar otellerini gör
Gazipaşa - Alanya Havalimanı
Gazipaşa - Alanya Havalimanı

Uçuşunuzu Alanya Havalimanına varacak şekilde seçerek Alanya'da bulunan yüzlerce tatil oteline cüzi bir taksi ücreti ile ulaşabilirsiniz.

Gazipaşa - Alanya Havalimanı otellerini gör
Antalya Otogarı
Antalya Otogarı

Antalya Otogarı'na yakın bir otelde konaklamak istiyorsanız Kepez, Konyaaltı gibi yakın bölgelerdeki tatil otellerini değerlendirebilirsiniz.

Antalya Otogarı otellerini gör
Alanya Kalesi
Alanya Kalesi

Alanya'nın sembolü haline gelmiş Alanya Kalesi etrafında bulunan villa tarzı ve butik otellerde konaklarsanız hem merkeze yakın olmuş hem de bu tarihi yapıyı gezme fırsatı yakalamış olursunuz.

Alanya Kalesi otellerini gör
Lara Plajı
Lara Plajı

Lara Plajı ince kumu, dalgasız denizi ile olduğu kadar sahile paralel biçimde sıralanmış denize sıfır lüks resort otelleri ile de tanınıyor. Antalya'nın en lüks otellerinden bazıları bu bölgede yer alıyor.

Lara Plajı otellerini gör
MarkAntalya AVM
MarkAntalya AVM

MarkAntalya AVM Antalya'nın önemli alışveriş merkezlerinden birisidir. Bu alışveriş merkezinin etrafında genellikle şehir otelleri bulunuyor.

MarkAntalya AVM otellerini gör
Yeni Antalya Stadyumu
Yeni Antalya Stadyumu

Antalyaspor'un futbol karşılaşmalarını oynadığı Yeni Antalya Stadyumu'na yakın çok sayıda şehir oteli ve resort otel bulunuyor.

Yeni Antalya Stadyumu otellerini gör
Düden Şelalesi
Düden Şelalesi

Antalya tatiliniz sırasında görmeden dönmemeniz gereken yerlerden birisi olan Düden Şelalesi Türkiye'nin en ünlü şelalelerinden birisidir. Kepez bölgesindeki otellerde konaklıyorsanız şelaleye ulaşmanız çok kolay.

Düden Şelalesi otellerini gör
Damlataş Mağarası
Damlataş Mağarası

Tatilinizi Alanya'da geçiriyorsanız bu doğal harikayı mutlaka görmelisiniz. Damlataş Mağarası'nın da içerisinde bulunduğu noktalara düzenlenen tekne turları mevcut.

Damlataş Mağarası otellerini gör
TerraCity Alışveriş Merkezi
TerraCity Alışveriş Merkezi

Merkezi lokasyonu ve bünyesinde barındırdığı 180 mağaza ve yemek zinciri ile Antalya'nın en gözde alışveriş merkezlerinden. Yolunuz buraya düşerse aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.

TerraCity Alışveriş Merkezi otellerini gör
Manavgat Şelalesi
Manavgat Şelalesi

Antalya'nın ve Manavgat'ın sembollerinden birisi olan Manavgat Şelalesi çevresinde bulunan restoranlar ile konuklarını büyülüyor. Manavgat bölgesinde bulunan tatil tesislerinde konaklıyorsanız şelaleyi görmenizi tavsiye ederiz.

Manavgat Şelalesi otellerini gör
Akdeniz Üniversitesi
Akdeniz Üniversitesi

Türkiye'nin büyük üniversitelerinden biri olan Akdeniz Üniversitesi etrafında çok sayıda şehir oteli bulunuyor. Ayrıca üniversite kampüsleri etrafında rezidans tarzı kiralık oteller de var.

Akdeniz Üniversitesi otellerini gör
Köprülü Kanyon
Köprülü Kanyon

Üzerinde mutlaka görmeniz gereken 2 adet tarihi köprü barındıran köprülü Kanyon rafting sporu ile özdeşleşmiş bir kanyonumuzdur.

Köprülü Kanyon otellerini gör
Side Antik Tiyatrosu
Side Antik Tiyatrosu

M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuş olan kentin antik tiyatrosu bölgeye gelenlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasındadır.

Side Antik Tiyatrosu otellerini gör
Side Müzesi
Side Müzesi

Side Antik Kentinde kurulu olan Side Müzesi tarihi kalıntıları, Side ve çevresine ait kazılarda bulunmuş çeşitli eserleri inceleyebileceğiniz bir müzedir.

Side Müzesi otellerini gör
Side Limanı
Side Limanı

Tarihi blokların üst üste geçmesi ile oluşturulmuş bu liman Side konaklaması yapanların mutlaka görmesi gereken yerler arasında.

Side Limanı otellerini gör

Antalya Otelleriyle İlgili Son Yorumlar

Mera Park Hotel
Mera Park Hotel

“Oda kirliydi su akışı çok azdı. Odalarda sineklik yoktu”

5,0
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Sailors Beach Club
Sailors Beach Club

“Kesinlikle muhteşem bir tatil oldu. Personelin özverisi ve güler yüzü, temizlik,yemekler,eğlence herşey mükemmel. Girişten çıkışa kad...”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Granada Luxury Beach
Granada Luxury Beach

“Ramazan bayramını geçirdim tam anlamıyla harika❤️”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Green Beyza Hotel
Green Beyza Hotel

“çok iyi karşılandığı.. Kahvaltı çok iyi odalar temiz yeri çok güzel memnun kaldik”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Baia Lara Hotel
Baia Lara Hotel

“Tesisi bayram tatili süresince kullandık. çok temiz personel çok ilgiliydi yemekler güzeldi herşey tam kıvamındaydı”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Mrt Suites Lara
Mrt Suites Lara

“çok güzel , çok temiz. Bu fiyata çok iyi bir yerde kaldık.”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Pirate's Beach Club
Pirate's Beach Club

“Tesis konumu,temizliği çalışanların ilgisi ve olası sorunlarda hemen çözüm üretmesi açısından çok iyi. Yemek kalitesi bence yeterli d...”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Granada Luxury Belek
Granada Luxury Belek

“Otelde bayram süresince kaldık ama sezon başında oldukları için yeterli çalışan yok ve oryantasyon süreçleri tamamlanmamış sanırım. O...”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Floria Beach Hotel
Floria Beach Hotel

“Otel odanın küçüklüğü dışında hiçbir problem yaşamadım.özellikle yeme içme üst düzeydi”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Scylax Family Club
Scylax Family Club

“çok bişey beklememek lazım, fiyat performans sadece”

6,0 Keyifli
%100 doğrulanmış konuk yorumu

Antalya Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 204,50 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Antalya Seyahat Yazıları

Antalya Sıkça Sorulan Sorular

Antalya merkezin neyi meşhur?

Antalya merkezi ziyaret ederken en popüler yerleri listenize dahil etmek isterseniz bölge ünlü Antalya Kalesi ve Kaleiçi ile meşhurdur. 

Antalya'da bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Antalya'daki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Rixos Downtown Antalya, Titanic Beach Resort Hotel ve Acanthus & Cennet Barut Collection bulunuyor.

Antalya'da bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Antalya'daki popüler ucuz oteller içerisinde Delphin Imperial, Hedef Resort Hotel Spa ve The Lumox Deluxe bulunuyor.

Antalya’nın hangi ilçelerinde tatil yapılır?

Antalya’nın ilçeleri, şehir merkezinden daha turistik olarak görülüyor. Özellikle Manavgat, Alanya, Kemer ve Kaş bu listenin başını çekiyor. Kumluca ilçesine bağlı olan Olympos’ta daha eğlenceli, aynı ilçenin Adrasan adlı tatil beldesinde daha sakin bir tatil olanağınız var.

Şehir merkezine yakın bir tatil yeri için Muratpaşa’yı tercih edebilir, lüks otel tatilleri için Serik ve Aksu ilçelerine bakabilirsiniz.

Antalya’da nerede kalınır?

Otel cenneti olarak görülen şehrin her ilçesinde ve şehir merkezinde her cebe ve zevke uygun bir konaklama alanı bulunuyor. Konaklama yerinizi seçmek için 5 yıldızlı, her şey dahil sistemiyle çalışan otellerden aile işletmesinde olan butik otel ve pansiyonlara kadar geniş bir yelpazeye sahipsiniz.

Konaklama alanınıza ulaşım sağlamak için işletme ile iletişime geçerek transfer hizmeti satın alabilir veya terminal, havalimanı ve şehir merkezinden size en uygun ulaşım şeklini tercih edebilirsiniz.

Antalya hava durumu nasıl?

Antalya’da yazlar sıcak ve nemli, kışlar serin ve yağışlı geçer. Bu yüzden seyahat etmek için bahar ayları ideal olarak görülür. Mart ayından Ekim sonuna kadar denize girme şansı yakalayabileceğiniz şehirde, tatil yapacağınız tarihlerde güncel hava durumunu kontrol ederek nem oranı yüksek ve yağış oranı fazla zamanlarda önlem alarak hareket edebilirsiniz.

Antalya Kaleiçi neresidir?

Merkez ilçelerden olan Muratpaşa’da, şehrin tam merkezinde bulunan Kaleiçi; gece hayatını tarihi doku içerisinde yaşayabileceğiniz, sokakları denize açılan, şirin kafelerinde dinlenebileceğiniz bir alan. Kaleiçi’ne ulaşmak için Işıklar olarak da bilinen Atatürk Caddesi’nde bulunan girişleri veya Saat Kulesi’nin yan tarafındaki girişi kullanabilirsiniz. Bu bölgeye ulaşmak için nostaljik tramvay, Antray (Hafif raylı sistem) ve belediye otobüsleri mevcut. Özel aracınızla Kaleiçi’ne inmek isterseniz otopark alanları çevrede bulunmakta.

Antalya’ya nasıl gidebiliriz?

Antalya, Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri olduğu için neredeyse her şehirden direkt olarak bir ulaşım aracı bulmak mümkün. Havaalanı bulunan şehirlerden Antalya Havalimanı’na uçabilir, bulunduğunuz şehrin terminalinden kalkışlı olarak, pek çok firma ile Antalya Terminali’ne ulaşabilirsiniz. Özel aracınızla ulaşmak isterseniz İstanbul’dan 695 km, Ankara’dan 480 km, İzmir’den 460 km mesafe bulunuyor.

Şehir merkezine ulaşmak için terminalden ücretsiz servis, Antray (Hafif raylı sistem) veya belediye otobüsleri kullanabilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine Antray (Hafif raylı sistem), belediye otobüsü ve özel servis seçenekleri dışında transfer hizmeti seçeneği de bulunuyor.

Antalya’da bulunan antik kentler hangileridir?

Yüzyıllar boyu çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan şehirde çok sayıda antik kent kalıntısı ve ören yeri bulunmakta. M.Ö. 10. y.y.’da kurulan Aspendos’ta M.Ö. 2. y.y.’da yapılan Aspendos Antik Tiyatro, Pamfilya’nın en önemli liman kenti olan Side Antik Kent ve Antik Tiyatro kalıntıları, korsan şehri Olympos ve İskender’in bile fethedemediği Termessos mutlaka gezilmesi gereken yerlerden.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her sene bir antik kent veya ören yeri “yılın turizm noktası” ilan ediliyor. 2020 yılı Antalya’da bulunan Patara Antik Kenti’nin yılı olarak ilan edildi. Şehrin diğer önemli antik kentlerden Myra ise kaya mezarları ve Noel Baba Kilisesi ile ünlü.

Antalya’nın doğal güzellikleri neler?

Akdeniz’in incisi olan şehirde kimi popüler kimi gizli kalmış pek çok doğal güzellik mevcut. Şehir merkezinin 60 km uzaklığında bulunan Uçansu Şelalesi’nde hem yüzebilir hem de trekking yapabilirsiniz. Manavgat’ta bulunan Köprülü Kanyon’a giderek ister rafting veya kano yapabilir ister dere üstüne kurulmuş platformlarda çay içerek rafting ve kano yapanları izleyebilirsiniz.

Ayrıca Kurşunlu, Düden ve Manavgat şelalelerini ziyaret edebilir; Lara, Konyaaltı, Kaputaş, Mermerli plajlarından denize girebilirsiniz.