Mezitli Otelleri Ara

En uygun Mezitli otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Mezitli otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Mezitli Hakkında

Akdeniz kıyılarında huzurlu ve ekonomik tatilin önde gelen adreslerinden Mezitli, Mersin’e bağlı son derece sakin bir ilçe. Mersin kent merkezinden düzenli olarak hareket eden araçları kullanarak yaklaşık 1 saat içinde buraya ulaşım mümkün. Mezitli’ye hava yoluyla seyahat edecek yolcular ise Adana Havalimanı üzerinden birkaç aktarma ile gelebilirler.

Standart hizmetlerin yanı sıra Mezitli otellerinde toplantı salonları başta olmak üzere iş dünyasına yönelik pek çok imkandan yararlanabilirsiniz. Misafirlerine her daim konforlu bir konaklama sunmayı amaçlayan Mezitli tesislerinde klasik ve suit oda seçenekleri mevcut. 24 saat resepsiyon desteği, emanet kasası, kablosuz internet, kuru temizleme, döviz bozdurma ve bagaj odası ise ilçenin pek çok otelinde ziyaretçilere sunuluyor. Ayrıca özel günleriniz ve kutlamalarınız sırasında Mezitli konaklama tesislerinde yer alan balo salonlarından faydalanabilirsiniz.

Kendine ait plajı bulunan Mersin otelleri konaklamanızda daha rahat denize girmeniz mümkün. Üstelik ilçenin sahillerinde düzenlenen dalış turlarına katılarak mavi suların derinliklerine inme şansı bulabileceğinizi de anımsatalım.

Yenişehir ile Erdemli gibi ilçelerle komşu olan Mezitli’de hizmet veren üniversite kampüsünün de etkisiyle ilçe yıl boyunca hayli renkli bir atmosfere sahip. Sıcak yaz aylarında iyice hareketlenen Mezitli sokaklarında gezerken gündüzleri denize girerek serinleyebilir, akşam olduğunda ise müzikli mekanlarda eğlenmenin tadını çıkarabilirsiniz. 

İlçe merkezine çok yakın sayılabilecek bir noktada konumlanan Soloi Antik Kenti, Mezitli gezileri ile tarihi mirası buluşturan muazzam bir yer. Binlerce yıl önceden kalan eserlere ev sahipliği yapan antik kentin göz kamaştıran sütunlu caddesinin yanı sıra görkemli şehir tiyatrosu, hamamı ve su kemerleri de görülmeye değer. 

Aynı isimli yaylanın üzerinde yükselen Fındıkpınarı Kalesi ise taş işçiliğinin bölgedeki harika örneklerinden. Orta Çağ’dan günümüze sadece bazı parçaları ulaşabilen tarihi yapı, her yıl arkeolojiye ilgi duyan pek çok ziyaretçiyi ağırlıyor. Mezitli ilçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kuzucubelen Kalesi ile Kaleburnu Kalesi’ni de ilçeye geldiğinizde görme fırsatı bulabilirsiniz. Selçuklu, Bizans ve Osmanlı’nın Akdeniz’deki egemenliklerine dair pek çok ipucunu barındıran kalelerde geçmiş yüzyılların izinden gitmek son derece heyecan verici. 

Mezitli’nin ilçe merkezinde dolaşırken ayrıca görkemli mimarisi ile yabancı ve yerli turistleri cezbeden Ulu Camii gibi eserlere rastlamanız mümkün. İçerisinde pek çok harika mağazaya ev sahipliği yapan Ulu Çarşı ise ilçede adeta alışveriş söz konusu olunca akla gelen ilk adreslerden.

Mezitli Galeri

Mezitli Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Kasım Mayıs 630,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.