Merzouga Otelleri Ara

En uygun Merzouga otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Merzouga otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Merzouga Hakkında

Hem Avrupa hem de Afrika kültüründen etkilenen Fas’ın güneydoğusunda konumlanan Merzouga, Erfoud’dan yaklaşık 55 km, Rissani’nin 35 km güneydoğusunda ve Cezayir sınırına ise 50 km mesafede yer alan küçük bir yerleşim yeri. Erg Chebbi kum tepelerinin çok yakınında konumlanan Merzouga, Fas’ın birden çok şehrini kapsayan çöl safarisi turlarının da vazgeçilmez duraklarından biri. 1 günde tamamının gezilebileceği Merzouga’dan günübirlik 4 km uzaklığındaki Hassilabied, 3 km mesafedeki Tanamoust, Takoujt, Khamlia ve Tisserdmine başta olmak üzere birçok Berberi köyüne de gidilebilir. Merzouga’ya Sahra Çölü safari turları ile gelenlerin genellikle kamp çadırlarında kalmayı tercih etmesi nedeniyle köyde çok fazla konaklama tesisi bulunmuyor.

Fas’ta binlerce yıl değişmeden aynı ilk günkü gibi kalabilen Berberi köyleri arasında belki de en popüleri olan Merzouga, yılın her dönemi, gündüzü ayrı gecesi ayrı güzelliğe sahip eşsiz kum tepelerinin manzarasına şahit olabileceğiniz bir yer. Gün batımına yakın develerle çölde gezintiye çıkabileceğiniz gibi yakınındaki köyleri de ziyaret edebilirsiniz.

Deve safarileri ile kum tepelerini aşabilir, saatler süren yolculuk sonrasında çadırınıza geçebilir, Berberi yeme içme kültürünün olmazsa olmazlarından bol köpüklü naneli çayınızı (mint tea) yudumlayarak yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Geceleri apayrı bir güzelliğe bürünen Merzouga kum tepeleri ve ışıldayan çöl yıldızları ile nefes kesen manzaralar sunuyor. İster turlarla isterseniz de günübirlik gelmiş olun, konaklama için uygun fiyatlı bir Berberi çadırı veya otel/pansiyonu kolaylıkla bulacağınıza emin olabilirsiniz.

Deve safarileri ve Berberi çadırında konaklama dışında 4x4 jeepler ile Sahra Çölü’nde gezintiye çıkma imkanı da sunan Merzouga’da gün doğumuna yakın bir vakitte gerçekleşen sıcak hava balon turlarına katılma fırsatını da kaçırmamalısınız. Hafızalara kazınacak türde bir manzara sunan Sahra Çölü’nü bir de kuş bakışı izlemek kuşkusuz tarifi olmayan bir deneyim olacaktır.

Vahşi yaşamı gözlemlemek ve deneyimlemek isteyenler, özellikle kuş gözlemciliği merakı olanlar Merzouga’nın belli bölgelerinde gerçekleşen günübirlik turlara göz atabilir. Köyün yakınındaki tuzlu su gölü Dayet Sriji ise doğal çöl kuşları, flamingo, leylek, ördek ve daha birçok canlı türünü bir arada görebileceğiniz bir yer. Fas’ın Kızıl Kent’i lakaplı Marakeş’ten 560 km uzaklıktaki Merzouga’ya en yakın büyükşehir Errachidia’dan rahatlıkla ulaşabileceğiniz gibi genelinin Kazablanka veya Marakeş çıkışlı olduğu çöl safari turlarına katılarak da köye gelebilirsiniz.