Datça Otelleri Ara

En uygun Datça otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Datça otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Datça Hakkında

Akdeniz ve Ege Denizi’nin birleştiği özel bir konumda bulunan Datça, Muğla’ya 121 km uzaklıkta çok sevilen bir tatil beldesi. Huzurlu ve sakin bir tatil arayanların Ege Bölgesi’ndeki değişmez adresi olan Datça, el değmemiş doğal güzellikleri ile antik dönemlerden beri insanların ilgisini çekiyor. Yaz aylarında 20.000 olan nüfusu 5 katına kadar çıkan Datça, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamasına rağmen, 235 kilometrelik sahil şeridine yayılmış otelleri ile huzurlu atmosferini korumayı başarıyor.

Türkiye’nin en yüksek oksijen seviyesine sahip bölgelerinden Datça Yarımadası, Hisarönü Körfezi ve Gökova Körfezi arasında çam ormanları arasında uzanıyor. Binlerce yıllık tarihe sahip bölge, sadece yaz tatilleri için değil, Ege tarih ve kültür gezileri için de sıkça ziyaret ediliyor. Her köşesinde büyüleyici bir koy bulunan Datça’da özellik Eski Datça, Palamütbükü, Kızılbük ve Ovabükü bölgeleri; kaliteli butik oteller, apart oteller ve balayı otelleri ile turistlerin en çok konakladığı yerler arasında.

Onlarca mavi bayraklı plaja sahip belde, yat turizmi alanında da dünyaca ünlü. Korunaklı doğal liman sayısı fazla olan yarımada, tekne ve yat gezilerinin yanı sıra rüzgârlı havasıyla su sporları sevenler için de tam bir cennet. Yıl boyu ılıman Akdeniz ikliminin hakim olduğu Datça, sadece yaz aylarında değil, her mevsim doğayla baş başa tatiller, aile tatilleri ve balayı tatilleri için tercih edebileceğiniz etkileyici bir doğa cenneti.

Datça Otel Bölgeleri

Ege’ye özgü taş mimarisi tarihi konaklarda hizmet veren Datça butik otelleri, çoğunlukla Eski Datça’nın çiçeklerle süslü sokaklarında sıralanıyor ama tertemiz ve berrak denizleriyle ünlü Datça Yarımadası’nın bütün bölgelerinde her zevke ve bütçeye uygun bir otel kolayca bulabilirsiniz.

Palamutbükü, Hayıtbükü ve Kumtur Plajı çevresi, çoğu aile işletmesi olan butik oteller ve apart oteller ile dolu. Özellikle Palamutbükü, Datça’da sosyal olanakların en geliştiği bölge ve restoranlar, kafeler, plaj kulüpleriyle beldenin en hareketli yeri. Daha sakin ve huzurlu bir ortamda tatil yapmak istiyorsanız, Kızılbük ve Ovabükü otelleri sizin için çok daha uygun olabilir.

İskele Mahallesi ve Datça Limanı çevresi, beldenin balık restoranları, kafeleri ve gezi alanlarına yakın bir konumda tatil yapmak için tercih edebileceğiniz bölgeler. Belde merkezinde hem plajlara hem de turistik noktalara yakın şirin mahallelerde de ev konforunda tatil yapabileceğiniz aile pansiyonları bulabilirsiniz.

Amacınız Datça’nın mavi bayraklı plajlarda denizin ve güneşi tadını çıkarmak ise Kumluk Plajı, Taşlık Plajı, Kargı Plajı, Gebekum Plajı ve Güllük Plajı gibi en sevilen plajlara sıfır konumda misafirlerini ağırlayan butik otelleri seçebilirsiniz. Datça plajları, rüzgârlı ve dalgalı yapılarıyla su sporları yapmak için ideal ve sörf okulları da çoğunlukla bu plajların çevresinde yer alıyor.

Yarımadanın sahil şeridinde çam ormanları arasında sıralanan Datça kamp alanları ve doğayla baş başa tatil yaparak temiz havada yorgunluk atabileceğiniz bungalov oteller, tüm dünyadan doğa severleri kendine çekiyor. Kargı Koyu, Aktur Koyu ve Ovabükü çevresinde kolayca bulabileceğiniz Datça bungalov otelleri, hem rahat bir tatil için her türlü olanağa sahip hem de evcil hayvanlarınızla konaklamanıza da izin veriyor.

Doğal atmosferini koruyan Datça Reşadiye Köyü, geleneksel Ege köyü atmosferinde dinlendirici bir tatil yapmak istiyorsanız mutlaka uğramanız bir yer. Mesudiye Köyü, Hızırşah Köyü, Karaköy, Kızlan Köyü de el yapımı taş ve ahşap işçilikleriyle dikkat çeken Rum konaklarıyla turizm olanaklarının geliştiği en güzel Datça köyleri arasında.

Datça Otel Temaları

Her zevke ve bütçeye göre otel bulabileceğiniz Datça’da Ege ve Akdeniz’in birleştiği masmavi koyların çevresinde butik oteller, apart oteller, yetişkin konseptli balayı otelleri, bungalov oteller, az sayıda da olsa 5 yıldızlı oteller ve tatil köyleri hizmet veriyor.

Kendi meyve bahçeleri ve yüzme havuzları olan Datça butik otelleri, genellikle 10-20 odaya sahip ve odaya kahvaltı, yarım pansiyon veya tam pansiyon konseptiyle hizmet veriyorlar. Çoğu aile işletmesi olan bu butik oteller, Ege tarzı dekorasyonlarla süslü odaları, organik ürünlerle hazırlanan serpme kahvaltıları, Datça plajları ve belde merkezine yakın konumlarıyla, yerli ve yabancı turistlerin keyifli bir Ege tatili yapmak için en çok tercih ettiği yerler arasında.

Ev konforunda ekonomik bir tatil yapmak için ise donanımlı apart otellerde de konaklayabilirsiniz. Datça apart otelleri; donanımlı mutfakları, mutfak ekipmanları ve ayrı oturma odaları ile kalabalık aileler ve arkadaş gruplarına rahat bir tatil yaşatıyor. Datça’nın apart otelleri mutfak alışverişleri yapabileceğiniz çarşılara, semt pazarlarına ve alışveriş merkezlerine de oldukça yakın konumda.

+12 ve +14 yetişkin konsepti ile hizmet veren Datça balayı otelleri ise özel oda süslemeleri, odaya kahvaltı, spa olanakları ve çiftlere özel tekne gezileri gibi hizmetleriyle ilgi görüyor. Adaburnu Mevkii’nde denize sıfır konumda rahat bir tatil sunan villa otelleri de yemyeşil bahçeleri ve özel yüzme havuzlarıyla balayı tatili için tercih edilen yerler arasında.

Datça’da az sayıda da olsa her şey dahil konseptiyle hizmet veren 5 yıldızlı oteller ve tatil köyleri de var. Çoğunlukla kalabalık ve çocuklu ailelerin tercih ettiği bu tesisler; açık büfe yemekler, çocuklara özel oyun alanları, bebek ve çocuk bakım hizmetleri, çocuk havuzlar ve su parkları sunan büyük oteller, konforlu bir tatil yapmak isteyenler için ideal.

Kalabalıklardan uzak, doğayla iç içe bir tatil yapmak istiyorsanız, sahil şeridinde çam ormanları arasında yer alan Datça bungalov otelleri ve kamp alanlarına uğrayabilirsiniz. Her türlü konforlu bulabileceğiniz bu bungalov oteller; hamaklar ve minderlerle süslü özel bahçeleri, yürüyüş alanları ve sessiz ortamlarıyla hem yılın yorgunluğunu atmak hem de evcil hayvanlarınızla tatil yapmak için de ideal yerler.

Beldede mahremiyet arayan tatilcilere hitap eden İslami oteller ve muhafazakâr oteller de hizmet veriyor. Datça İslami otelleri; kadınlara ve erkeklere ayrı özel plajlar, havuzlar ve spa imkanlarıyla son yıllarda çok ilgi görüyor. Helal gıda sertifikalı ürünlerle hazırlanan yemekler servis eden ve alkolsüz otel konseptiyle çalışan muhafazakâr oteller, çocuklu ailelerin de tercihleri arasında.

Datça otel fiyatları mevsimlere ve yoğunluğa göre farklılık gösteriyor. Haziran ile eylül arasını kapsayan yaz döneminde yükselen oda fiyatları, bahar ve kış aylarında ise en düşük seviyelerde. Erken rezervasyon imkanları ve çeşitli tatil kampanyaları ile hem Datça merkezi hem de Palamütbükü, Kızılbük ve Ovabükü’nün en güzel otellerinde çok ekonomik fiyatlarla güzel bir Ege tatili yapabilirsiniz.

Datça’ya Ulaşım

Datça’ya Türkiye’nin birçok şehrinden uçak, otobüs, tekne, feribot ve özel aracınızla kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İstanbul Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan direkt uçuşlar bulabileceğiniz Milas Bodrum Havalimanı, Datça’ya 198 km uzaklıkta. Datça uçuşları genellikle 1 ile 1,5 saat arasında sürüyor ve Türk Hava Yolları, AnadoluJet, Pegasus Hava Yolları’nın hemen her gün Bodrum’a direkt uçuşları var.

Bodrum’dan Datça’ya ulaşım için de yolculara pek çok alternatif sunuluyor. Milas Bodrum Havalimanı’nda araba kiralayarak ve Bodrum Otogarı’nda her saat bulabileceğiniz Datça Koop minibüsleri ile 2,5 saatlik bir yolculukla beldeye gidebilirsiniz. Marmaris Datça dolmuşları ve Muğla Datça dolmuşları da sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde 3 kez beldeye sefer düzenliyor.

Bodrum’dan Datça’ya daha hızlı ulaşmak için feribotlardan da faydalanabilirsiniz. Bodrum-Datça feribotu araçlı ve araçsız olarak yolculara hizmet veriyor. Bodrum Marina’dan hareket eden bu feribotlarla yaklaşık 1 saatlik keyifli bir yolculukla Datça’da olabilirsiniz.

Özel aracınızla Datça’ya gitmek istiyorsanız, İstanbul’dan Bursa, Balıkesir, İzmir, Kuşadası ve Bodrum; Ankara’dan ise Afyonkarahisar, Denizli, Muğla ve Marmaris güzergâhlarını takip edebilirsiniz. Datça; İstanbul’dan 744 km, Ankara’dan 717 km, İzmir’den 285 km, Antalya’dan 389 km, Muğla’dan 131 km ve Marmaris’ten ise 72 km uzaklıkta yer alıyor.

Datça’da Gezilecek Yerler

Her köşesi birbirinden güzel koylarla çevrili Datça Yarımadası, yaz turizminin yanı sıra doğa, tarih ve kültür turizmi açısından da eşsiz fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı turistlerin beldede ilk uğradığı yer olan Eski Datça, günümüzde butik ve apart otel olarak hizmet veren taş mimarili konaklarıyla tarihi dokusunu hala koruyor. Can Yücel’in bir dönem yaşadığı ve müzeye çevrilerek pek çok eserinin sergilendiği Can Yücel’in Evi’ne mutlaka uğramanız gereken Eski Datça’nın tarihi sokakları: sakin kafeler, küçük hediyelik eşya dükkanları ve yöresel ev yemekleri tadacağınız restoranlarıyla akşam gezilerin de değişmeyen adreslerinden.

Datça’nın en sevilen 10 plajı arasında yer alan Kumluk Plajı, Palamutbükü Plajı, Ovabükü Plajı, Karaincir Plajı, Hayıtbükü Plajı, Kızılbük Plajı, Taşlık Plajı, Kargı Plajı, Güllük Plajı ve Knidos Plajı; çakıl kum karışık sahilleri, tertemiz denizleri ve su sporları merkezleriyle yaz aylarında çok hareketli. Beldenin az sayıdaki kum sahilli plajından biri olan Kumluk Plajı, sığ denizinden dolayı özellikle çocuklu ailelerin ilk tercihi.

Belde merkezinde muhteşem Ege Denizi manzaraları eşliğinde akşam yürüyüşleri yapabileceğiniz başka bir popüler yer de Datça Sevgi Yolu. Çam, palmiye ve meyve ağaçlarının çevrelediği Sevgi Yolu, yöresel hediyelik eşyalar ve el sanatı ürünleri bulabileceğiniz tezgahlar, şirin kafeler ve beldenin en güzel plajlarından Hastanealtı Plajı ile en sık ziyaret edilen yerler arasında. Ege ve Akdeniz koylarına tekne gezilerinin düzenlendiği Datça Limanı da romantik akşam yemekleri tadabileceğiniz balıkçı restoranlarıyla mutlaka uğranması gereken yerlerden.

Tarih ve kültür gezilerinin önemli duraklarından olan Knidos Antik Kenti, Datça merkezine sadece 35 km uzaklıkta. Sakin bir ortamda denize girebileceğiniz Knidos Koyu’nun yanı başındaki antik kent, Karya döneminden günümüze kalan tarihi hazineleriyle görülmeye değer. Emecik Köyü’ne yakın bir konumda bulunan Apollon Kutsal Alanı’nda ise beldenin en çok fotoğraflanan yerlerinden Datça Apollon Tapınağı, Helenistik dönemden kalan Dor Tapınağı ve panoramik manzaralara hakim antik teraslarda keyifli bir gezi yapabilirsiniz.

Harika fotoğraflar çekmek için gidebileceğiniz diğer bir popüler yer ise Kızlan Köyü’nde bulunan tarihi Kızlan Yel Değirmenleri. Datça’ya sadece 8 km uzaklıktaki yel değirmenleri, özellikle gün batımlarında sundukları eşsiz manzaraları ile insanları kendine çekiyor. Bazıları restoran olarak hizmet veren Kızlan Yel Değirmenleri, balayı çiftlerinin de hem fotoğraf çekmek hem de romantik akşam yemekleri için en sık uğradığı yerler arasında.

Datça’da Yapılabilecek Aktiviteler

Çam ormanlarının sardığı büyüleyici koyları, berrak denizi ve doğal güzellikleri ile doğa tutkunlarının en sevdiği yerlerden olan Datça’da birbirinden eğlenceli pek çok aktiviteler yapabilirsiniz. Bisiklet kiralayarak Eski Datça’nın huzurlu sokaklarını keşfe çıkabilir, cumartesi günleri kurulan ünlü Datça Pazarı’nda taze Ege otları, baharatlar ve hediyelik eşyalar alabilir veya her pazar kurulan Datça Bit Pazarı, el sanatı ürünleri ve antikaları inceleyebilirsiniz.

Ege Denizi ve Akdeniz arasında yer alan Datça, yat ve tekne gezilerinin ana duraklarından. Belde merkezine 5 dakika uzaklıktaki Datça Limanı’nda bulabileceğiniz saatlik veya günlük Datça tekne turları ile Selimiye Koyu, Palamutbükü Koyu, Kurucabük Koyu, Knidos Koyu, Kargı Koyu, Ballıcabükü Koyu, Orhaniye ve Bozburun Yarımadası’nın gizli koylarında turkuaz denizin tadını çıkarabilirsiniz. İsterseniz Datça’ya feribotla sadece 50 dakika uzaklıktaki Simi Adası’na da günlük bir gezi yapabilirsiniz.

Hiçbir dalış deneyiminiz olmasa bile belde merkezindeki Datça dalış okullarında her yaş için kısa eğitimler alabilir ve yarımada koylarının berrak sularında profesyonel dalgıçlarla tüplü veya tüpsüz dalışlar yapabiliriniz. İnce Burun, Akvaryum Koyu, Üç Taş, Dick’in Kayası, Antik Çapa ve Armutlu, hem amatör hem de profesyonel dalışlar için en çok tercih edilen rotalar.

Türkiye Windsurf Şampiyonası’na da ev sahipliği yapan Datça, rüzgâr sörfü ve uçurtma sörfü yapmak için ideal bir deniz ve havaya sahip. Beldede her seviye için eğitim veren sörf okulları var ve tatilinizde Datça’nın hırçın koylarında sörf yaparak eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

Bahar ve kış aylarında yapabileceğiniz en güzel aktivite ise rehberli Datça doğa yürüyüşleri ile bölgenin güzelliklerini keşfetmek. Farklı uzunluklara sahip Kargı, Domuzçukuru, Hızırşah, Eski Datça, Karainçir, Resadiye, Perili Köşk, Gereme ve Burgaz yürüyüş parkurlarında temiz havada deneyimli rehberlerle doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

Datça’da Ne Yenir

Begonviller ve tarihi konaklarla süslü Eski Datça sokakları, Datça Limanı ve Kumluk Plajı çevresini saran Kumluk Yolu; taze mevsim balıkları, Ege ve Girit mutfağından yöresel lezzetler sunan Datça balıkçı restoranları ile dolu. Ahtapot ızgara, taze levrek, çipura, ekşili balık, kefal dolması ve tadı damağınızda kalacak Datça balığı gibi zengin deniz ürünlerinin yanı sıra Ege mutfağı ve Akdeniz mutfağı lezzetleri, keşkek, kabak çiçeği dolması, zeytinyağlı könger, lokum pilav, turp ucu salatası gibi sevilen yöresel tatları da deneyebilirsiniz.

Datça’nın merkezi ve turistik olarak en hareketli yerleri olan Palamutbükü’nün yanı sıra Aktur, Hayıtbükü, Kızılbük ve Ovabükü’nde de zeytin ağaçları altında kekik kokuları eşliğinde taze deniz ürünleri servis eden onlarca restoran bulmanız mümkün. Restoranlarda taze deniz ürünleri, çoğu zaman Datça’nın organik zeytinyağları ve Ege otları ile hazırlanan mezelerle servis ediliyor.

Beldenin simgesi haline gelen Datça bademi ile hazırlanan bademli levrek, bademli pilav, bademli köfte, bademli ekmek, bademli kurabiye, bademli incir tatlısı ve bademli muhallebi yanı sıra bademli kahve, bademli gazoz ve bademli dondurma da Datça kafeleri ve restoranlarında her zaman karşılaşabileceğiniz, mutlaka denemenizi önerdiğimiz lezzetler arasında.

Bademi kadar Datça balı da çok meşhur ve hem butik otellerin bahçelerinde hem de Datça sahilindeki kahvaltı salonlarında Datça balları, ev yapımı reçeller, güz domatesleri, köy tereyağları, günlük yumurtalar ve beldenin bir diğer yöresel lezzeti olan karanfilli ekmek ile hazırlanan serpme Ege kahvaltıları ile güne başlayabilirsiniz.

Datça dondurmacıları da beldeyi gezen turistlerin ve tatlı severlerin mutlaka uğradığı yerler arasında. Bademli dondurma ve %100 keçi sütüyle hazırlanan keçi sütlü dondurma ise en sevilen dondurmalar. Yeni tatlar arayanlar ise Datça’nın ünlü cevizli, incirli ve bal bademli dondurmalarını da deneyebilirler.

Datça Galeri

Datça Şehir Rehberi

Datça Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Kasım Temmuz 224,80 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Datça Seyahat Yazıları

Datça Sıkça Sorulan Sorular

Datça’da bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Datça’daki popüler ucuz oteller içerisinde Eski Datça Otel, Beyaz İnci Butik Otel ve Villa Anfora Datça Hotel bulunuyor.

Datça’da bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Datça’daki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Perili Bay Resort, Datça Sapphire Hotel ve Doada Hotel bulunuyor.

Datça’da nerede denize girilir?

Datça’nın her noktasından denize girmek mümkündür. En güzel plajlar arasında; merkezde bulunan Kumluk Plajı, liman ile Ilıca arasında yer alan Taşlık Plajı, bölgenin en güzel koyları sayılan Kargı Koyu, Palamutbükü, Kızılbük ve Ovabükü bulunur.

Datça’da hava durumu nasıldır?

Sıcak ve ılıman bir iklime sahip olan Datça’da tüm yılın ortalama sıcaklığı 19 derecedir. En sıcak olduğu zaman, Temmuz ve en düşük hava durumu 11 derece ile Ocak ayıdır.

Datça’dan Simi Adası’na nasıl gidilir?

Datça’nın tam karşısında bulunan Simi Adası’na gitmek için Datça Limanı’ndan hareket eden feribotları kullanabilirsiniz. Yolculuk yaklaşık 50 dakika sürüyor.

Datça nerededir?

Ege Bölgesi’nde bulunan Datça, Muğla’nın bir ilçesidir. Ülkemizin güneybatısında konumlanan bir yarımadadır.

Datça’ya nasıl gidilir?

Datça’ya gitmek için Dalaman Havalimanı ya da Bodrum Milas Havalimanı’na uçabilirsiniz. Dalaman Havalimanı 160 kilometre uzaklıkta ve havalimanından kalkan HAVAŞ servisleriyle önce Marmaris’e gidip otogardan kalkan Datça minibüslerine binmeniz gerekiyor. Bodrum Milas Havalimanı’ndan ise feribotla Datça’ya gidebilirsiniz. Havalimanından önce Bodrum Marina’ya giderek Datça’ya yolcu taşıyan feribotları kullanabilirsiniz. Ulaşımınızı karayolu üzerinden gerçekleştirmek isterseniz, Marmaris’e giden otobüslere binerek otogardan Datça Koop minibüslerine binmeniz mümkün.

Datça’da nerelerde kalınır?

Huzurlu tatilin adresi olarak bilinen Datça’da ülkemizin diğer bölgelerine göre daha uygun fiyatlı bir tatil yapmanız mümkün. Çeşitli konaklama imkanları bulunan Datça’da oteller genelde Datça Merkez, Eski Datça, Palamutbükü, Kızılbük ve Mesudiye’de de konumlanıyor. Denize yakın bir otel tercih ederseniz Datça Merkez’de, Datça’nın taş evlerinin tüm atmosferini yaşamak için de Eski Datça’da konaklayabilirsiniz.

Datça’da gece hayatı nasıldır?

Datça tatiliniz esnasında akşamları eğlenmek isterseniz, Datça Açıkhava Tiyatrosu’nda yaz aylarında düzenlenen etkinliklere katılabilirsiniz. DJ performansları ya da canlı müzik eşliğinde keyifli dakikalar geçirebileceğiniz barlara ve gece kulüplerine gidebilirsiniz. Datça’da herkesin eğlence anlayışına uygun olabilecek seçenekler bulunuyor.

Datça nasıl bir yerdir?

Ege ve Akdeniz’i birleştiren bir noktada bulunan Datça, sessiz ve sakin bir tatil arayanların en sevdikleri adres. Taş evleri saran begonvillerin görüntüsüyle huzur veren sokaklarında dolaşırken tüm kötü duygulardan uzaklaşabilirsiniz. Datça’nın her bir koyunda denize girmekten aşırı keyif alacaksınız ve bir sonraki Datça tatilinizi planlamaya başlayacaksınız.