Malta Otelleri Ara

En uygun Malta otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Malta otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Malta Hakkında

Akdeniz’de yer alan bir adalar ülkesi olan Malta, resmi adı ile Malta Cumhuriyeti olarak da biliniyor. Toplamda 5 adadan meydana gelen ülkenin en büyük adaları Malta, Comino ve Gozo. Ülkenin başkenti Valletta, Malta Adası’nda konumlanıyor.

Maltaca ve İngilizce’nin resmi dil olarak kullanıldığı ülkede yaşayanların büyük bir bölümü Malta kökenli. İngiliz ve İtalyan göçmenler ise Malta’da yaşamını sürdüren ve sayıları fazla olmayan diğer etnik gruplar arasında.

Parlamenter cumhuriyet sistemi ile yönetilen Malta’nın nüfusu yapılan son sayımlara göre yaklaşık 420 bin. Ülkede geçerli olan para birimi ise euro.

Yapılan kazılardan çıkan kalıntılar, Malta’da yaşamın Neolitik Çağ’a kadar uzandığını gösteriyor. Ülkede bulunan arkeolojik kalıntılar bugün de dünyanın farklı ülkelerinden gelerek Malta’yı ziyaret eden ziyaretçileri şaşırtacak düzeyde.

Fenike, Kartaca, Doğu Roma ve Normanlar gibi farklı uygarlıkların hüküm sürdüğü Malta topraklarına St. John şövalyelerinin gelmesi ada tarihinin en önemli olaylarından biri olarak biliniyor. İlk dönemlerde Hıristiyan hacıları koruyan bir topluluk olarak ortaya çıkan şövalyeler daha sonra Hıristiyan olmayan bölgeleri ele geçiren ve bu bölgelerde kilisenin gücünü yaymaya çalışan bir güç haline geldiler. Rodos Adası’nın Kanuni Sultan Süleyman tarafından ele geçirilmesiyle Malta’ya yerleşen şövalyeler adanın ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda gelişmesine önemli ölçüde katkı sağladılar. Daha sonra Fransız ve İngilizler tarafından hâkimiyet altına alınan adada günümüzde özellikle İngilizlerin etkisini birçok alanda görmek mümkün.

Genellikle düz arazilerden meydana gelen Malta’nın çevresi birbirinden güzel koylar ve plajlarla çevrelenmiş durumda. Adanın tamamında ılıman Akdeniz iklimi etkili. Kış aylarında sıcaklıklar ortalama 15 derece, yaz döneminde ise ortalama 32-33 derece civarında ölçülüyor.

Malta’nın ekonomisinde turizm birincil derecede önem taşıyor. Ülkenin gelirlerinin neredeyse tamamı turizmden sağlanıyor. Dünyada İngilizce eğitimi için öğrenciler tarafından en fazla tercih edilen ülkelerden biri olan Malta’da eğitimin de ekonomide önemli bir yeri var.

Ülkede son derece renkli bir eğlence yaşamı da söz konusu. ‘’Ghana’’ olarak bilinen ve genellikle erkek sanatçılar tarafından gitarlarla çalınan geleneksel Malta müziği turistlerin de ilgisini çeken kültürel aktiviteler arasında.

Son derece sıcakkanlı ve yardımsever halkıyla ünlü Malta’da yeme içme konusunda da birbirinden renkli ve çeşitli seçenekler sizi bekliyor. Ülkede istavrit, mürekkep balığı ve çeşitli sebzelerle hazırlanan yemekler ve salatalar çok seviliyor. Yıl boyunca etkili olan sıcak havanın etkisinden biraz olsun kurtulmak isteyen ziyaretçilerin imdadına ise çeşitli meyvelerle hazırlanan dondurmalar yetişiyor.

Malta’yı özellikle ilkbahar ve yaz aylarında ziyaret ederseniz neredeyse her hafta düzenlenen festivallere katılarak eğlenmenin keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.

Malta Ülke Rehberi

Malta'da Nerede Kalınır?

Sliema
Sliema

  Sliema, Malta’nın İtalya’ya bakan kıyısında küçük bir sahil kenti. Kentin güneydoğusunda, yaklaşık 7 km mesafede başkent Valletta bulunuyor. Valletta’daki ana otobüs garından kalkan otobüslerle tüm ülkeye ulaşmak mümkün. Sliema’nın kuzeybatısında ise San Giljan kenti bulunuyor. İki kent arasındaki mesafe sadece 3 km ve güzel bir havada sahil ş

Sliema otellerini gör
Valetta
Valetta

Akdeniz’de bir ada olan Malta, Avrupa’nın en küçük ülkelerinden biridir. Malta, İtalya’dan 80, Tunus’tan 285, Libya’dan ise 333 kilometre mesafede bulunuyor. Küçük olmasına karşın nüfus yoğunluğu yüksektir. Bölgede 450 bin kişi yaşıyor. Bununla beraber yılın her ayı turistler tarafından ziyaret ediliyor. Kültürel olarak birçok medeniyete ev sahi

Valetta otellerini gör
Mellieha
Mellieha

Malta adasının kuzeyinde bir köy olan Mellieha, muhteşem kumsalları ve doğal güzellikleriyle ünlü bir turizm beldesi. Malta’nın en büyük kumsalı Ghadira’nın da sınırları içinde bulunduğu bu köyün adı ise Arapça olup ‘Tuz’ anlamına geliyor. Malta’nın kayalık plajlarının aksine kumlu sahili, çevresindeki kırsal alanı, tarihi eserleri ve yürüyüş parku

Mellieha otellerini gör
Xaghra
Xaghra

Doğal ve tarihi zenginlikleriyle turistler için popüler bir destinasyon olan Xaghra, Malta’nın kuzeydoğusunda yer alır. Ramla’nın güzel koyları, Ta 'l-Għejjun ve Marsalforn vadileri ile çevrilidir. Xaghra, UNESCO Dünya mirası listesindeki Ġgantija Tapınak Kompleksi’ne ev sahipliği yapar. Xagħra'nın güneyinde, hayranlık uyandıran megalitik Ġgantija

Xaghra otellerini gör
Gharb
Gharb

Malta Gozo’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Gharb ya da diğer bir adıyla L-Gharb’ın tarihi Neolitik ve Tunç Çağı’na kadar uzanıyor. Fenikeliler, Romalılar, Bizanslılar ve daha pek çok medeniyetin hakimiyeti altına girmiş olan Gharb, 870-1090 yılları arasında ise Arapların hakimiyetindeymiş. Geleneksel bir Malta köyü olan Gharb, Gozo’nun e

Gharb otellerini gör