Ustron Otelleri Ara

En uygun Ustron otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Ustron otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Ustron Hakkında

Bielsko-Biala'nın 28 kilometre güneybatısındaki Vistula vadisinde; Beskid Slaski'de yer alan Ustron kasabası Polonya’nın en güzel yerleşim yerlerinden biri. Deniz seviyesinden 995 metre yükseklikteki Czantoria Wielka ile deniz seviyesinden 884 metre yukarıdaki Rownica arasında mükemmel bir konuma sahip olan Ustron her zevke ve bütçeye hitap eden konaklama tesisleri, eğlence mekanları ve yeme içme alanlarına da ev sahipliği yapıyor. Polonya’da termal turizmin nabzını tutan en popüler yerlerden biri de “kaplıca cenneti” olarak bilinen Ustron. Kaplıcalarının iki yüz yıllık bir geçmişe sahip olduğu Ustron, zamanla Avrupa ve dünya çapında ünlü; uluslararası bir sağlık merkezi haline geldi. Çok çeşitli tedaviler ve birinci sınıf profesyonel hizmet sunan modern ekipmanlarla çok sayıda sanatoryum ve rehabilitasyon merkezinin bulunduğu Ustron, sağlık turizmi alanındaki popülaritesini günden güne artırmaya devam ediyor.

Hareket, nefes, sinir ve sindirim sistemi zorlukları çeken hastaların tedavisinde mükemmel sonuçlar alınan 16 sanatoryumun bulunduğu Ustron, sadece sağlık değil, aynı zamanda macera ve doğa sporları ile de ön plana çıkıyor. Silezya Beskid'in eteklerinde yaz kış nefes kesen manzaralar sunan Ustron’da dağcılık, kayak, bisiklet, trekking ve daha pek çok aktiviteye katılma imkanınız var. Telesiyej ile Czantoria'nın tepesine çıkabilir ve Ustron’u kuş bakışı seyretme fırsatı bulabilirsiniz. Czantoria’nın açık ara en çok dikkat çeken yeri ise 710 metre uzunluğundaki Summer Toboggan-Run. 1769'da inşa edilen St Anna Kilisesi, 1788 tarihli Roma Katolik Kilisesi ve 1835'ten kalma Protestan Kilisesi’nin en çok ziyaretçi çeken tarihi yapılar olduğu Czantoria kasabasında mutlaka görmeniz gereken bir diğer yer ise Ironworks and Smithy Museum. Bununla birlikte Kral Sobieski'nin Viyana'daki zaferini anmak için dikildiğine inanılan Sobieski'nin 1683 tarihli meşe ağacı da kesinlikle görülmeye değer.

Polonya-Çek Cumhuriyeti sınırına yaklaşık 12 km mesafede yer alan Ustron, Podbeskidzie bölgesinde 340-995 metre yükseklikte konumlanıyor. Geneline ılıman iklimin hakim olduğu kasaba, Polonya’nın yıl içerisinde en çok yağış aldığı yerlerinden biri. Kasabaya 25 km uzaklıktaki Vistula Nehri’ni de kesinlikle Ustra’da gezilecek yerler listenize eklemelisiniz. Şehrin 3 km dışında yer alan kamp yerlerinde karavan kiralayabilir ya da uygun fiyatlı butik otellerden birini seçebilirsiniz. Tarihte ilk kez 1300’lü yıllarda Ustrona olarak Latince belgelerde adı geçen kasaba aslında 1290 yılında kurulan Teschen Dükalığı'na aitti ve sonradan 1526'dan sonra Habsburg Monarşisinin bir parçası haline gelen Bohemya Krallığı'nın hakimiyetine girdi.