Gaziantep Otelleri Ara

En uygun Gaziantep otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Gaziantep otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Gaziantep Hakkında

Gaziantep son yıllarda hızlı sanayi büyümesiyle dikkat çeken bir ilimizdir. 1 milyon 800 bini bulan nüfusuyla da Güney Doğu Anadolu bölgemizin en kalabalık ilidir. Kara ve Akdeniz iklimi karışımı bir iklimi vardır. Yazları sıcak ve kurak kışları ise soğuk hava görülür. Gece ve gündüz sıcaklıkları çok farklıdır.
Kentte Antep Kalesi, Bakırcılar Çarşısı, Mozaik Müzesi, Ömeriye Camisi ve Hayvanat Bahçesi [BC1] gezilebilen yerler arasında yer alır. Hayvanat Bahçesi Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesidir. Yemekleri özellikle de kebabı ve baklavasıyla ünlü Gaziantep'te, kent merkezinde ün yapmış lokantalar bulabilirsiniz. Gaziantep Oğuzeli Havalimanı şehre yaklaşık 20 km. uzaklıktadır. Buradan yurtiçinin yanı sıra Almanya, Hollanda ve Fransa'ya da direkt uçak seferleri bulunur. Kent merkezine belediye otobüsü, HAVAŞ ya da taksi ile ulaşım sağlanır. Bu kentte Gaziantep, Hasan Kalyoncu ve Zirve Üniversiteleri eğitim vermektedir.
Gaziantep'e bağlı ilçeler ise şunlardır: Araban, Karkamış, Nizip, Yavuzeli, İslahiye, Şahinbey, Şehit Kamil, Oğuzeli, Nurdağı.

Gaziantep Galeri

Gaziantep Şehir Rehberi

Gaziantep'te Nerede Kalınır?

Şahinbey
Şahinbey

Gaziantep'in en büyük ilçesi konumunda olan Şahinbey'de genellikle şehir otelleri ve konak tarzında otantik oteller bulunuyor. Şahinbey'de konaklayacaksanız Zeugma Müzesi'ni gezebilirsiniz.

Şahinbey otellerini gör
Şehitkamil
Şehitkamil

Gaziantep’e bağlı Şehitkamil, nüfusu 800 bine yaklaşan turistik bir ilçe. Adını Kurtuluş Savaşı sırasında düşman askerlerine karşı koyan ve şehit olan Mehmet Kamil’den alan ilçede Gaziantep’in pek çok tarihi ve turistik yeri bulunuyor. Oğuzeli, Nizip ve Pazarcık gibi ilçelerle çevrili olan Şehitkamil, farklı etnik gruplardan gelen halkıyla çok kült

Şehitkamil otellerini gör
Gaziantep Merkez
Gaziantep Merkez

UNESCO'nun "Yaratıcı Gastronomi Şehri" kabul ettiği Gaziantep'in ruhunu, tarihini ve yemeklerini Gaziantep Merkez'de bulabilirsiniz. Merkezde her bütçeye hitap eden tarihi konak tipi otellerden modern otellere kadar sayısız seçenek mevcut.

Gaziantep Merkez otellerini gör
İslahiye
İslahiye

Gaziantep'in pamuk ve kırmızı biber üretimi ile öne çıkan ilçesi İslahiye'de şifalı kaplıcalar, Birecik Köprüsü ve İslahiye Kalesi ve Yesemek Açık Hava Müzesi öne çıkar. 

İslahiye otellerini gör
Nizip
Nizip

Fırat Nehri kıyısındaki Nizip ilçesi Gaziantep'in en popüler konaklama adreslerinden. Kaplıcalara, Nizip Kalesi'ne ve Zeugma Müzesi'ne ev sahipliği yaptığı için gezilecek yerlere yakın konaklamak isteyenlerin tercihi oluyor.

Nizip otellerini gör
Karataş Mahallesi
Karataş Mahallesi

Şahinbey ilçesinde yer alan ve Gaziantep'in en büyük mahallesi olan Karataş Mahallesi şehir merkezine 5 km uzaklıkta olduğu için konaklama için en çok tercih edilen lokasyonlardan. Bölgede sayısız modern şehir oteli ve tarihi konak tipi seçenek mevcut. 

Karataş Mahallesi otellerini gör

Temalarına Göre Gaziantep Otelleri

Önemli Noktalar

Gaziantep Otogarı
Gaziantep Otogarı

Türkiye'nin en büyük otobüs terminallerinden birisi olan Gaziantep Otogarı çevresinde çok sayıda konaklama imkanı bulunuyor.

Gaziantep Otogarı otellerini gör
Gaziantep Oğuzeli Havalimanı
Gaziantep Oğuzeli Havalimanı

Türkiye'nin en çok yolcu tarafından ziyaret edilen havalimanlarından birisi olan Oğuzeli Havalimanı'ndan bir taksi mesafesinde lüks şehir otelleri bulabilirsiniz.

Gaziantep Oğuzeli Havalimanı otellerini gör
Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi
Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi

Tarihe ve kültüre meraklılar için Türkiye'nin mutlaka gezilmesi gereken yerlerinden birisi olan Zeugma Müzesi dünyanın en büyük mozaik müzelerinden birisidir.

Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi otellerini gör
Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi
Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi

1909 yılında Bayaz Ahmet Efendi tarafından yaptırılan Bayazhan daha sonra müze haline gelerek ziyaretçilere açılmıştır. Burada Gaziantep'in tarihi, kültürü, el emeği ürünleri ve mutfağı hakkında sergilenen ürünleri inceleyebilirsiniz.

Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi otellerini gör
Gaziantep Hayvanat Bahçesi
Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi ünvanına sahip olan Gaziantep hayvanat Bahçesi yaklaşık 1000 dönümlük alana kurulmuştur.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi otellerini gör
Gaziantep Bakırcılar Çarşısı
Gaziantep Bakırcılar Çarşısı

Şehrin sembollerinden birisi haline gelmiş bu tarihi çarşıdan bakır ev eşyaları, baharatlar ve el yapımı ürünler satın alabilirsiniz.

Gaziantep Bakırcılar Çarşısı otellerini gör
Zincirli Bedesten
Zincirli Bedesten

Gaziantep'in en büyük kapalı çarşılarından birisi olan Zincirli Bedesten'den nargile, hediyelik eşya, ayakkabı ve takı gibi şeyler alabilirsiniz.

Zincirli Bedesten otellerini gör
Gaziantep Kalesi
Gaziantep Kalesi

İnşa edilme tarihi bilinmeyen bu kale şehrin merkezinde bulunan bir tepeye kurulmuş ve Antep'e gittiğinizde mutlaka gezmeniz gereken yerler arasında.

Gaziantep Kalesi otellerini gör
Zeugma Antik Kenti
Zeugma Antik Kenti

Milattan önce 300 yılından kalma olduğu bilinen bu Antik Kent şehri ziyaret edenlerin mutlaka görmesi gereken tarihi yerlerin başında geliyor.

Zeugma Antik Kenti otellerini gör
Masal Parkı
Masal Parkı

Gaziantep Masal Parkı özellikle çocukların çok seveceği büyük bir park. İçerisinde gezilebilir bir maket kale, çeşitli figürlerden oluşan heykeller ve restoranlar bulunuyor.

Masal Parkı otellerini gör
Gaziantep Arkeoloji Müzesi
Gaziantep Arkeoloji Müzesi

Gaziantep şehir merkezinde bulunan müzede Gaziantep ili ve çevresinde bulunan arkeolojik eserler sergileniyor.

Gaziantep Arkeoloji Müzesi otellerini gör
Naib Hamamı
Naib Hamamı

1640 yılında yapılan bu tarihi hamam 2009 yılında restore edilmiştir ve halen aktif olarak kullanılabilir durumdadır.

Naib Hamamı otellerini gör

Gaziantep Otelleriyle İlgili Son Yorumlar

İbis Gaziantep
İbis Gaziantep

“Açıkcası beklentimin çok altına kalan bir otel”

7,0 İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Novotel Gaziantep
Novotel Gaziantep

“Otel çalısanlarina ve ozellikle mustafa beye çok tesekkur ederim gercekten isini hayikiyla yapiyor. Iyi calismalar dilerim.”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Pamuk City Hotel
Pamuk City Hotel

“Iyiydi”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Kurtuluş Konağı
Kurtuluş Konağı

“Konum olarak bey mahallesindeydi önemli gezilecek yerler max 2 -3 km arasındaydı biz gezimizin büyük bir bölümünü yürüyerek yapabildi...”

5,7
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Gökhan Bey Konağı
Gökhan Bey Konağı

“çok ilgililerdi güzel geçti sadece odalar dardı temizliğinden şüphelendim. Yastıklarda çok sertti.”

8,3 Çok İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Tashan Hotel
Tashan Hotel

“Konum çok iyi çalışanlar güler yüzlü fakat temizlik çok iyi değil kesinlikle tadilat yapılması gerekiyor”

7,7 İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Zeynep Hanım Konağı (Antep Evleri)
Zeynep Hanım Konağı (Antep Evleri)

“Yatak pek rahat değildi onun haricinde oda çok temiz personel güler yüzlü ve ilgiliydi”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Anadolu Evleri
Anadolu Evleri

“Eski bir otel olmasına rağmen orijinalliği hiç bozulmamış . Odalardaki objeler ilgi çekici ve güzel, çalışanlar çok ilgili ,yabancısı...”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Hampton by Hilton Gaziantep
Hampton by Hilton Gaziantep

“Güzel konumda ,iyi hizmet veren bir işletme..”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
The Green Park Gaziantep
The Green Park Gaziantep

“Güzel bir otel..”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu

Gaziantep Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Mayıs 347,30 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Gaziantep Seyahat Yazıları

Gaziantep Sıkça Sorulan Sorular

Gaziantep’te bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Gaziantep’teki popüler ucuz oteller içerisinde Duran Ağa Konağı, Kargül Hotel ve Pamuk City Hotel bulunuyor.

Gaziantep’te bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Gaziantep’teki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Dedeman Park Gaziantep, Holiday Inn Gaziantep ve Hotel Büyük Veliç bulunuyor.

Gaziantep’te nerede kalınır?

Gaziantep’te bütçenize uygun konaklama seçenekleri bulabilirsiniz. Şehrin tarihi dokusu içinde bir akşam geçirmek isterseniz konaklara kurulan butik otelleri tercih edebilirsiniz. Lüks otel seçeneklerinin yanında uygun fiyatlı pansiyon ve apart otel fırsatlarını da değerlendirebilirsiniz.

Gaziantep’e ne zaman gidilir?

Gaziantep’te hem karasal hem de Akdeniz iklimi görülüyor. Yaz aylarında çok sıcak, kış aylarında ise çok soğuk hava koşulları görüldüğü için ilkbahar ve sonbahar aylarında Gaziantep’i ziyaret edebilirsiniz.

Zeugma Mozaik Müzesi nerededir?

Gaziantep’in en çok ziyaretçi çeken müzelerinden biri olan Zeugma Mozaik Müzesi, Şehitkamil ilçesinde konumlanıyor. Gaziantep şehir merkezine oldukça yakın olan müzeye yarım saatlik bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz. Yürümeyi tercih etmezseniz, dolmuş ya da minibüs kullanarak 10 dakikada gidebilirsiniz.

Gaziantep’e nasıl gidilir?

Türkiye’nin birçok şehrinden direkt ya da aktarmalı olmak üzere Gaziantep Oğuzeli Havalimanı’na uçuşlar düzenleniyor. Şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta olan havalimanından şehre gitmek için HAVAŞ servislerini kullanabilirsiniz. Otobüsle gitmeyi tercih ederseniz; İstanbul’dan en az 14, Ankara’dan yaklaşık 10, İzmir’den ise 17 saatlik bir yolculukla da ulaşabilirsiniz. Gaziantep Otobüs Terminali’nden şehir merkezine gitmek için de şehir içi ulaşımda kullanılan otobüsleri ve dolmuşları kullanabilirsiniz.

Gaziantep’te gece hayatı nasıldır?

Gaziantep’te yaşayan kalabalık nüfusun tüm isteklerini karşılayabilecek bir eğlence anlayışı mevcut. Kafe, bar, gece kulübü, türkü bar gibi seçeneklerin bulunduğu şehirde yöresel eğlence anlayışını görebileceğiniz mekanlar da var. Ayrıca Türkiye’nin ünlü sanatçıları da Gaziantepli dinleyicileri için konserler düzenliyorlar.

Gaziantep’te ne yenir?

Gaziantep’te birbirinden güzel lezzetler arasından ne yiyebileceğiniz seçmekte zorlanabilirsiniz ancak tüm dünya tarafından tanınan bu mutfağın her bir lezzetini mutlaka tatmanızı öneririz. Gaziantep’te genelde sabahları katmer yenir ya da beyran içilir. Kahvaltınızı bu lezzetlerle yaptıktan sonra baklava yemek için İmam Çağdaş, Koçak ve Zeki İnal gibi baklavasıyla ünlü mekanları deneyebilirsiniz. Ali nazik, küşleme, patlıcan kebabı soğan kebabı, nohut dürümü ve lahmacun gibi yörenin sevilen yemeklerinin tadına bakabileceğiniz bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Gaziantep’te gezilecek yerler nerelerdir?

Mutfağı sayesinde ünü, Türkiye sınırlarını aşan Gaziantep’te gezebileceğiniz birçok müze ve önemli nokta bulunuyor. Gaziantep’in en çok turist çeken müzesi Zeugma Mozaik Müzesi. Dünya çapında arkeolojik bir öneme sahip olan bu müzeden “Çingene Kızı” mozaiğini görmeden dönmemelisiniz. Ayrıca Gaziantep’in Kurtuluş Savaşı’ndaki mücadelesini gözlemlemek için Şahinbey Savaş Müzesi ve Gaziantep Kahramanlık Panorama Müzesi; klasik Osmanlı hamam kültürünün izlerini görebileceğiniz Hamam Müzesi ve Gaziantep mutfağının lezzetlerini tanıyabileceğiniz Emine Göğüş Gaziantep Mutfak Müzesi’ni mutlaka gezmelisiniz. Bey Mahallesi, Gaziantep Kalesi, Bakırcılar Çarşısı, Zincirli Bedesten Çarşısı, Gümrük Hanı ve Kaleoğlu Mağarası da gezebileceğiniz önemli noktalar arasında.