Marsa Alam Otelleri Ara

En uygun Marsa Alam otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Marsa Alam otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Marsa Alam Hakkında

Kızıldeniz kıyısında yer alan Marsa Alam, Mısır’ın olağanüstü sualtı yaşamıyla ünlü tatil destinasyonları arasında. Palmiye ağaçlarıyla çevrili şehir, kumsalların hemen gerisinden başlayan yeşil atmosferiyle adeta cennetten kopup gelmiş izlenimi veriyor.

Dugong adı verilen balıklarıyla bilinen Marsa Alam, kıyı hattını saran mercanlar sayesinde dalış severlerin rüyalarını süslüyor. Şehirde açılan havalimanının etkisi ile Marsa Alam özellikle Avrupalı ziyaretçiler arasında popüler bir yer haline geldi. Şehir, yıl boyunca Kızıldeniz’in canlı yaşamını yakından görmek isteyen pek çok ziyaretçiyi cezbediyor.

Şehirde çöl iklimi etkili ve yıl boyunca sıcaklık değerleri oldukça yüksek. Ilıman geçen ocak ve şubat aylarında termometreler ortalama 22-23 dereceyi gösteriyor. Yılın diğer dönemlerinde ise sıcaklıklar 40 dereceye kadar yükseliyor. Marsa Alam kıyılarında deniz suyu sıcaklığı da hemen her zaman yüksek değerlerde. Bu sayede şehirde istediğiniz an gökyüzünde parlayan güneşin ve denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Kızıldeniz’in enfes sularıyla buluşabileceğiniz plajlarıyla büyüleyen Marsa Alam sahillerinde özellikle Abu Dabab Plajı hayli meşhur. Plaja isterseniz sadece göz alabildiğine uzanan kumlarında uzanarak dinlenmek için gelebilirsiniz. Ancak buranın dalışla ünlendiğini unutmayın. Yanınıza şnorkelinizi ve paletlerinizi alarak kendinizi mavi büyüye bırakabilirsiniz. Üstelik eğer yeterince şanslıysanız, plajda onlarca farklı balığın dışında bölgenin başlıca sembolleri arasında sayılan deniz kaplumbağalarını da görebilirsiniz.  

Bazı Avrupa ve Ortadoğu şehirlerinden direkt şehre uçabilirsiniz. Üstelik Mısır’ın başkenti Kahire’den aktarmalı olarak da şehre ulaşım mümkün. Ülkenin Kızıldeniz kıyısındaki popüler şehrine ulaşmak için diğer bir alternatif ise Kahire’den otobüslere aktarma yapmak. İki şehir arasında otobüs yolculuğu yaklaşık 8 saat sürüyor. Daha uygun fiyata şehre ulaşmak isterseniz, bu alternatifi değerlendirebilirsiniz.

Marsa Alam seyahatinizde civardaki görülmeye değer harika yerleri atlamayın. Şehir merkezinin yakınlarında yer alan zümrüt madeni ile turunuza başlayabilirsiniz. Zümrüt, şehir halkı için geçmişten bu yana büyük önem taşıyor. Wadi Hammamat gezisi sırasında ise günümüzden tam 4000 yıl öncesinden kalan Mısır yazıtlarını görebilirsiniz. Bölgede inşa edilen eski kaleler ve diğer tarihi eserler sayesinde Mısır’ın göz kamaştıran geçmişine şahitlik edebilirsiniz. Tarihten çok sualtı dünyasıyla ilgiliyseniz, bu kez rotanızı Kızıldeniz resiflerine çevirebilirsiniz. Marsa Alam sularında tüplü dalış eğitimi alarak mavi derinliklere doğru heyecan dolu bir serüvene dalabilirsiniz.

Turizm sayesinde üne kavuşmadan önce daha çok balıkçılıkla geçimini sürdüren şehirde bugün de lezzetli balıkları tadabilirsiniz. Kızıldeniz’in bölge halkına ve turistlere armağanı balıkların dışında deniz ürünleri ile pirinç ve etle yapılan yemekler Marsa Alam menülerinde yer alıyor.