Charleroi Otelleri Ara

En uygun Charleroi otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Charleroi otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Charleroi Hakkında

Belçika’nın en büyük üçüncü, Wallonia bölgesinin ise en büyük şehri olan Charleroi’de Fransızca konuşuluyor.  Samble Nehri üzerinde konumlanan şehir, Brüksel’e sadece 50 kilometre mesafede bulunuyor. Yoğun nüfuslu şehrin meydanları, parkları, alışveriş merkezleri turistik altyapısıyla özellikle haftasonları daha da kalabalıklaşıyor.

Eski dönemlerde çelik, kömür ve cam üreten sanayi devriminin zengin kentlerinden biriyken, günümüzde kentsel ve çevresel dönüşümle çehresi değişen şehirde yemyeşil parklarla oldukça sık karşılaşılıyor. 20. Yüzyılın başlarında kapatılan kömür ocaklarının yerinde artık ağaçlar, fıskiyeler ve çiçek takları yükseliyor. 

Sportifliğiyle de bilinen Charleroi, ‘Euro 2000’ etkinliklerine de ev sahipliği yapmış bir şehir. Aynı zamanda da  tüm bölgenin ekonomi ve kültür merkezi. Kültüre verdiği önem ise sergilerin, sayısız şov ve gösterilerin yoğun olduğu bir kent olarak öne çıkmasını sağlıyor.Charleroi Danse Balesi, Palais des Beaux Arts'ın Fotoğraf Müzesi Belçika dışında bile saygınlığıyla tanınan sanat kurumları arasında başı çekiyor. Ayrıca şehrin dev kostümü giyen binlerce insanla dolduğu Mardi Gras Karnavalı ve tarihi kostümlerle yapılan Samble ve Meuse Nehirleri arasındaki bölge yürüyüşleri şehirde geleneksel olarak her yıl düzenlenen etkinliklerden.

Charleroi kenti, demiryolu ve karayolunda önemli bir kavşak olup, şehrin kuzeyinde bulunan Brüksel Güney-Charleroi Havaalanı da genellikle Avrupa ve Kuzey Afrika destinasyonlarına uçuşlar düzenliyor. Havaalanıyla şehir arasındaki mesafe ise yaklaşık 11 kilometre. Havaalanından Charleroi’ye toplu taşımayı kullanarak gelebiliyorsunuz.