İstanbul Maltepe Otelleri Ara

En uygun İstanbul Maltepe otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz İstanbul Maltepe otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

İstanbul Maltepe Hakkında

İstanbul’un Anadolu yakası sınırlarına dahil olan Maltepe, aynı zamanda şehrin Marmara Denizi’ne açılan kapılarından biri. Kartal, Ataşehir, Kadıköy ve Sancaktepe ile komşu olan Maltepe’de pek çok alışveriş merkezi, üniversite, kültür merkezi ve otel yer alıyor. İlçede bulunan metro istasyonları sayesinde Kadıköy-Tavşantepe metro hattını kullanarak Kartal, Kadıköy, Kozyatağı ve Pendik gibi yerlerden Maltepe’ye hızlıca ulaşabilirsiniz. Üsküdar, Yenikapı ve Sirkeci’den gelmek için Marmaray’dan metroya aktarma yapabilirsiniz. İlçeden geçen otobüs ve minibüs hatları ise gün içinde sürekli çalışarak raylı sistemlere iyi bir alternatif oluşturuyor. Nüfusu 500 bine yaklaşan Maltepe’de sıcaklık değerleri mevsimlere bağlı olarak büyük oranda değişiyor. Akdeniz ikliminin etkisindeki ilçede bahar ve kış ayları serin geçerken yaz aylarında sıcaklıklar genelde 28 derece ve daha üzerinde ölçülüyor.

Maltepe’de özellikle sahil hattında yürüyerek, Marmara Denizi’ne ve Prens Adaları’na bakan kafe ve restoranlarda oturarak zaman geçirmek son derece keyifli. İlçenin tepelerine doğru çıktığınızda ise Anadolu yakasının yakınlarda bulunan pek çok ilçe ve semtini görme fırsatı bulabilirsiniz. 18 ayrı mahalleden meydana gelen Maltepe’nin bazı önemli yerleşimleri arasında Esenkent, Zümrütevler, Küçükyalı, Başıbüyük, Büyükbakkalköy, Gülsuyu, Fındıklı ve Aydınevler sayılabilir. Maltepe’de hem E5 karayolu güzergahında hem de sahilde kalabileceğiniz pek çok otel sizi bekliyor. Rezervasyonunuzu E5’e yakın otellerden birine yaptırdığınızda metro istasyonuna kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Sahile yakın oteller ise manzaralı şık odaları ile sahil boyunca yürüyüş olanağı gibi artılara sahip.

Maltepe’ye şehrin Anadolu yakasında bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan araçla ortalama 30 dakikada ulaşmanız mümkün. Avrupa yakasında yer alan havalimanından ise bu süre 1 saati aşabilir.

İstanbul Maltepe'de Nerede Kalınır?

İstanbul Maltepe Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 96,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

İstanbul Maltepe Sıkça Sorulan Sorular

Maltepe’de bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Maltepe’deki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Elite Hotel Dragos, Cevahir Hotel İstanbul Asia ve Elite World Asia Hotel bulunuyor.

Maltepe’de bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Maltepe’deki popüler ucuz oteller içerisinde Arkem Hotel, Center Inn Hotel ve Island House Hotel bulunuyor.