Lokken Otelleri Ara

En uygun Lokken otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Lokken otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Lokken Hakkında

Danimarka’nın kuzeybatısında, Nordjylland bölgesinde konumlanan Lokken, ülkedeki sahil şeridinin en güzel kasabalarından biri.  

Bir doğa aşığıysanız ve aktif tatillerden hoşlanıyorsanız, Lokken’de vaktin nasıl geçtiğini anlamayacağınız bol aktivite bulacaksınız. Danimarka’nın en popüler plajlarına sahip şehirdeki Kuzey Denizi’nde dalgalara veya rüzgara karşı sörf yapabilirsiniz. Kıyıya çekilmiş teknelerin manzarasına karşı oturacağınız bir liman restoranında balık yiyebilir ya da tekneyle açılıp balığınızı kendiniz tutabilirsiniz. Çok sayıda bisiklet parkuru bulunan şehirde açık havayı içinize çekeceğiniz yürüyüşler yapabilir, golf oynayabilirsiniz. Farup Sommerland'deki eğlence parkı, Aalborg Hayvanat Bahçesi gibi keyif alacağınız rotalara şekeri çok seven Danimarka’nın lolipoplarıyla ünlü Bolcheriet’ini de ekleyebilirsiniz.  Bolcheriet kentin ana meydanında göreceğiniz bir şeker fabrikası olup, dilerseniz kendi lolipopunuzu yapmak için imkan da tanıyor.

Bölgenin tarihini öğrenmek isterseniz Lokken’de tarihi 1800’lü yıllardan başlayan birçok eski yapı ve müzeyle karşılaşacaksınız.  Lokken’in kuzey sahilindeki sığınaklar, 1850’li tarihlerden izler bulacağınız Lokken Müzesi, 1880’den 1960 yılına kadar şehir balıkçılık evrelerini sergileyen Kıyı Balıkçılığı Müzesi,  Lokken’in 14 kilometre yakınında kuzeydoğuya doğru ilerleyen büyük kumul alanı Rubjerg Knude de ilginizi çekecek şehir noktalarından. Rubjerg Knude 1900 yılında inşa edilen ve hareket eden kumulun denizi yutmasıyla kıyıdan 200 metre içeri çekilen deniz feneriyle ünlü. Önüne geçilemeyen kum erozyonuyla 1968 yılından bu yana  kaderine terkedilen ve 2023 yılında denize düşeceği öngörülen fener deniz seviyesinden 60 metre yüksekte olup, tırmandığınızda muhteşem bir manzarayla karşılaşıyorsunuz.  Lokken’e 5 kilometre mesafedeki Borglum Kloster ise 12. Yüzyıldan kalan bir manastır ve pek çok hikaye barındıran tarih abidelerinden.

Lokken’e havayolu ulaşımlarında inebileceğiniz en yakın alan yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Aalborg Havaalanı olup, otobüs, taksi veya araç kiralama seçeneklerinden tercihte bulunarak transfer yapabiliyorsunuz.