Bloemfontein Otelleri Ara

En uygun Bloemfontein otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Bloemfontein otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Bloemfontein Hakkında

Bloemfontein, Güney Afrika’nın yargı başkenti olarak biliniyor ve ülkenin tam ortasında, Orange Nehri’nin kıyısında konumlanıyor. Hollanda kökenli Güney Afrikalıların oluşturduğu yarım milyonu aşan nüfusuyla ülkenin en kalabalık 7. şehri olan Bloemfontein, ulaşım bağlantılarıyla da stratejik bir önem taşıyor. Cape Town’dan Johannesburg’a ve Pretoria’ya giden tüm güzergahların uğrak noktası olduğundan, ülke gezginleri de şehri yakından tanıyor. Gezerken ‘tertemiz bir şehir’ olarak nitelendireceğiniz Bloemfontein sakin atmosferiyle ve telaşsız yaşam tarzıyla da dikkat çekiyor.

Her yanına hakim yeşil parklarındaki çiçeklerden ve havaya yayılmış gül kokularından esinlenerek ‘çiçek diyarı’ ya da ‘çiçek çeşmesi’ de denilen bu güzel şehir, ülkedeki Mangaung Yerel Belediyesi'nin bir parçası ve ekonomisinin de can damarı. Mangaung, çitaların yaşadığı yer olarak da tanınıyor. Bu nedenle şehri gezerken edinebileceğiniz en ilginç deneyim de bir çita safarisine katılmak oluyor.

Bloemfontein Yüzüklerin Efendisi kitabının yazarı JRR Tolkien'in de doğum yeri. Kente farklı bir büyü yayan bu özelliğin yanında, tarihi dokusu da etkileyici ve keşfedilmeye değer. Şehirdeki müzelerin ve askeri yapıların hepsinde ülke için dönüm noktası olan Anglo Boer Savaşı’nın izlerini görüyorsunuz. Savaş Müzesi’nin en önemli eserini ise çatışmalarda ölen 27.000 kadın anısına dikilen anıt oluşturuyor. Eski hukuk binaları, Hollanda Reform Kilisesi, Tren İstasyonu, Belediye Binası ve meşhur Naval tepesinden şehri izleyen Nelson Mandela’nın heykeli gibi birçok mimari şaheser barındıran kentte ilginç bulacağınız yerler arasında çeşitlilik açısından zengin hayvanat bahçesi, 100 den fazla kuş türü göreceğiniz ulusal botanik bahçesi, yemyeşil cennet King’s Park ve doğaya bir kez daha hayran kalacağınız birçok rezerv var. Windmill Casino ise şehrin en hareketli gecelerine ev sahipliği yapıyor.

Her yıl ekim ayında düzenlenen Gül Festivali ile renklenen şehir, yaz mevsimini ekim-şubat, kış mevsimini ise mayıs-ağustos ayları arasında yaşıyor. Kente karayolu, raylı sistem ve havayoluyla ulaşabiliyorsunuz. Bloemfontein Havalimanı şehir merkezine 13 kilometre mesafede bulunuyor. Havalimanından dilerseniz otobüs veya taksiyle, dilerseniz araç kiralayarak transfer yapabiliyorsunuz.