Lille Otelleri Ara

En uygun Lille otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Lille otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Lille Hakkında

Fransa’nın kuzeyindeki Nord-Pas-de-Calais bölgesinin Belçika sınırındaki en büyük kenti olan Lille, 2004 yılının Avrupa Kültür Başkenti’dir. Kent, eski ve yeni olmak üzere iki bölüme ayrılmaktadır. Palais des Beaux-Arts de Lille, Hospice Comtesse, Musee d'histoire naturelle de Lille ve Vauban Garden gibi gezilecek yerlere sahip olan bu şehir, özellikle mimari yapılarıyla dikkat çekmektedir. Lille ve çevresi tarih boyunca Romalıların etkisinde kalan ve Latinceyi kullanan bir bölgedir. Lille adını Deule Irmağı’ndaki bir adadan almaktadır. Kentin yeni bölümü, çok sayıda kalabalık ve meşhur dükkanın yer aldığı turistik bir bölgedir. Bu bölgede çeşitli alışverişler yapılabilir ve keyifli vakitler geçirilebilir. Old Town olarak anılan şehrin eski bölümü ise birçok küçük, şirin ve karakteristik sokağın ve kafelerin olduğu bir bölgedir. Ayrıca şehirde, özellikle geleneksel yemekler servis eden restoranlar ilgi çekmektedir.

Lille tarihi yapıları ve müzeleriyle aynı zamanda bir kültür ve sanat şehridir. Bilhassa Palais des Beaux-Arts, kentin görülmeye değer ünlü güzel sanatlar müzesidir. Opera Binası, Eski Borsa Binası, Paris Kapısı ve Ticaret Odası Binası, şehrin muazzam mimariye sahip yapılarındandır. Wazemmes bölgesi ise semt pazarları ve barlarıyla ön plana çıkmaktadır. Kısaca Lille, turistler açısından birçok seçeneği bünyesinde barındırmaktadır. Yaklaşık 34,83 km2’lik yüzölçümüne sahip olan bu şehrin, yaya olarak birçok noktası gezilebilmektedir.

Lille hava ulaşımı Lille - Lesquin Uluslararası Havalimanı ile sağlanabilmektedir. Fransa’nın en işlek 12. havalimanı olan bu havalimanı, Lille şehir merkezine sadece 15 dakikalık mesafede yer almakta olup ulaşımı kolaydır. Bir veya daha fazla aktarmayla yapılan İstanbul – Lille arası uçuşların süresi ise 6 buçuk saatten başlamaktadır.