Freetown Otelleri Ara

En uygun Freetown otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Freetown otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Freetown Hakkında

Sierra Leone’nin başkenti Freetown finans, sosyal ve kültürel alanlarda gelişmiş bir yer. Ekonomik olarak; balıkçılık, bira üretimi, sigara, elmas ve ayakkabı sanayisinde gelişen şehir ayrıca dünyanın en önemli limanlarından birine sahip. Coğrafi konumunun etkisiyle tropikal iklimin etkilerinin görüldüğü Freetown şehrinde bazı dönemlerde yağışların artmasına rağmen genel olarak kurak bir iklim hüküm sürer. Şehirde birden fazla önemli turistik alan bulunur. Bunlar içerisinde yer alan; Ulusal Rail Müzesi, Bunce Adası, Charlotte Şelalesi, Cotton Tree, Cape Sierra Leone Deniz Feneri, Eski Koloniyal Evleri, Sierra Leone Müzesi ve Lumley Beach gezip görmeniz gereken yerler arasında.

Ayrıca şehir boyunca uzanan Goderich, Lakka, Hamilton, Sussex, John Obey, Bureh, Kent ve Mamah Beach bölgenin en önemli plajları arasında. Dünyanın hemen her yerinden birçok seçeneğin sunulduğu Freetown mutfağında, deniz mahsulleri ağırlıktadır. Özellikle sahillerde konumlanan balık restoranları farklı sunumlar ve lezzetlerle dikkat çekici lezzetlere menülerinde yer verir. Ayrıca Afrika mutfağının etkisinin görüldüğü şehir merkezinde Çin restoranları da yoğun bir şekilde bulunur.

Her yıl mart ayında düzenlenen Freetown Film Festivali’ne farklı şehir ve ülkelerden birçok katılımcı yoğun ilgi gösterir. Gece eğlencelerinin genellikle kumsal alanlara sıralandığı şehirde, çok sayıda gece kulübü de var. İç savaş döneminden kalan Paddy’s Kulübü şehrin oldukça popüler mekanları arasında. Daha çok yerel ürünlerin satıldığı Freetown’da alışveriş bölgeye özgü hediyelik aşyalar da bulabilirsiniz.