İtalya Otelleri Ara

En uygun İtalya otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz İtalya otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

İtalya Balayı Otelleri

Yurtdışı Balayı Otelleri

İtalya Hakkında

İtalya, Avrupa'nın güneyinde büyük kısmı İtalyan yarımadası üzerinde yer alan bir ülkedir. Dünyanın en önemli moda ve tasarım ülkelerinden biridir. Gucci, Dolce Gabbana, Versace, Ferre, Prada, Cavalli, Armani, Fendi, Valantino gibi moda markaları İtalya'da doğmuştur. Yine Ferrari, Maserati gibi lüks otomobil markaları ve Fiat gibi orta sınıf araba markaları da İtalya'ya aittir. Ülke aynı zamanda Rönesans'ın doğduğu yer olduğu için heykelleri, gösterişli binaları ve sanat eserleriyle ünlüdür.

Başkent Roma, uzun yıllar Roma İmparatorluğu'na da başkentlik yapmıştır ve Collesium gibi çok sayıda tarihi eseri barındırır. Aynı zamanda bağımsız bir ülke olan Vatikan da Roma'da yer alır. Rönesans'ın beşiği Floransa, ünlü liman şehri Cenova, eğik kulesiyle ünlü Pisa ve bir dönemlerin zengin şehri ve dünyanın ilginç kentlerinden Venedik de İtalya'da yer alır. İtalya tüm bu nedenlerle çok turist çeker. İtalya'da güney ve kuzey farkı belirgindir. Güneyde Napoli ve Sicilya ile Sardunya adaları kuzeye göre daha fakirdir. Kuzey İtalya'da ise ekonomi ve sanat gelişmiştir. İtalya, dünyanın en büyük 7. ekonomisidir. Ülkenin tamamında İtalyanca konuşulur. Pizza, makarna gibi ünlü yemekleriyle dünya mutfağının da önemli ülkelerinden biri olmuştur.

İtalya'nın genelinde Akdeniz iklimi görülür. Özellikle kıyı kesimlerde yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise ılık ve yağışlı geçer. Milano gibi daha iç kesimlerdeki şehirlerde ise biraz daha karasal iklim görülür. İtalya Orta Çağ'dan bu yana edebiyat, sanat ve bilim dünyasından önemli isimlerin yaşadığı ülkedir. Ünlü yazar Dante, bilim adamları Leonardo da Vinci, Galileo, ünlü yönetmen Federico Fellini ve tenor Pavarotti İtalyandır.

Ülke içinde ulaşım tren ya da otobüsle sağlanır. Bütün önemli şehirlerinde havalimanı vardır. Ayrıca Cenova, Venedik, Trieste gibi önemli liman şehirleri de vardır. İtalya özellikle tarihi yerleri gezmek, alışveriş yapmak isteyenlerin ilk tercih ettiği ülkelerin başında gelir. Avrupa Birliği'ne üye olan İtalya'ya, Türk vatandaşları Schengen vizesiyle girebilir. Para birimi ise Euro'dur. İnsanlar sokaklarda şık ve uyumlu kıyafetleriyle dolaşmayı sever. Güne mutlaka kahve içerek başlarlar. Her köşe başında kahve dükkanı bulmak mümkündür.

İtalya Ülke Rehberi

İtalya Seyahat Yazıları