Tilcara Otelleri Ara

En uygun Tilcara otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Tilcara otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Tilcara Hakkında

Arjantin’in San Salvador de Jujuy eyaletinde, deniz seviyesinden 2400 metre yükseklikte bulunan Tilcara, ülkenin en eski yerleşim yerlerinden biri. 8 hektarlık kocaman bir arkeolojik alanla birlikte anılan köyün tarihi tam 800 yıllık. Köyde nüfusun büyük bir bölümü Kolla yerlilerinden oluşuyor ve tek dil olarak İspanyolca konuşuluyor.

Sanki bir tabloya bakarmış gibi muhteşem renk senfonileri göreceğiniz dağlık manzarası, zengin aborjinal yerli kültürü, festivalleri, karnavalları ve hareketli sosyalliğiyle farklı bir hava soluyacağınız şehir, Andes Dağları’na yakın konumuyla Rio Grande’yi de kuşbakışı görebileceğiniz bir konuma sahip. San Salvador de Jujuy eyaletinin arkeoloji merkezi olan şehir, UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ndeki Quebrada de Humahuaca’yı görmek için de bir üs. Dağlık arazilerin doğal ortamlarında yüzlerce yıldır sabit duran bir müzeyi gezer gibi keşfedeceğiniz 12. Yüzyıl kalıntıları İspanyol sömürge mimarisinin izlerini yansıtıyor. Savaşçı Omaguaca kabilesinin inşa ettiği Pucara de Tilcara ise 15 dönüm arazi üzerinde yükselen penceresiz taş binaları ve günümüze kadar yaklaşık üç bin eserin çıkarıldığı gömü alanları ile Kolomb öncesine dayanan mistik bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. Şehirde 1968 yılında kurulan Museo Arqueologico Dr. Eduardo Casanova, Tilcara’nın tarihi ve kültürel eserlerini toplu şekilde görebileceğiniz önemli bir müze. Museo Arqueologico mumyalardan, deforme kafataslarına ve yerlilerin ritüel maskelerine kadar ilginç bir çok parçaya ev sahipliği yapıyor. Cuevas de Wayra’da doğal bir tünelde, Garganta del Diablo’da da şelaleye giden yolda yürüyüş yapmayı; Tilcara’nın 26 kilometre güneyinde kalan Purmamarca’da ise farklı renklerdeki tortul kayaları fotoğraflamayı unutmayın.

Tilcara’nın kültürel ve tarihi mirası kadar, coğrafyasındaki renkler de büyüleyici. At binerek ya da yürüyerek şehri keşfedebilir, günbatımını şehre yüksekten bakan tepelerden izleyebilirsiniz. Kentin el sanatları pazarları da kültürel yapısı kadar renkli ve cıvıl cıvıl. Chicha, Tilcara Man ve Pachamama festivalleri ise şehri tüm yıl aktif kılan en turistik faaliyetler.

Tilcara’ya havayoluyla yapacağınız ulaşımlarda inebileceğiniz en yakın havalimanı 119 kilometre mesafedeki San Salvador de Jujuy’da bulunan Gobernador Horacio Guzmán Uluslararası Havaalanı. Şehir merkezine en hızlı transferi araç kiralayarak yapabilir veya otobüs, taksi seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.