Lahinch Otelleri Ara

En uygun Lahinch otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Lahinch otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Lahinch Hakkında

Lahinch, İrlanda'nın Clare eyaletinin kuzeybatı kıyısında, Liscannor Koyu'nda küçük bir kasabadır. Kıyının doğal şekli, Atlantik denizinden gelen dalgaları kırarak sörf tutkunları için özel dalgalar yaratır. Bu da yıllar içinde Lahinch’in dünyaca ünlü üst düzey bir sörf merkezi olarak ünlenmesine neden olmuş. Yelken, yüzme, uçurtma, dalış ve profesyonel balıkçılıkla ilgilenenler için cennet gibidir. Ayrıca, doğa sevdalısı kuş gözlemcileri için de, kentin kuzey bataklıkları tatlı su ve deniz kuşlarına ev sahipliği yapan keşif dolu bir yerdir. Lahinch’in ünlü plajını; sörf ve çeşitli su sporları yapmak ya da denizde güzel bir gün geçirmek için ziyaret edebilirsiniz. 

Atlantik boyunca 700 metre yükseklikte uzanan Moher Falezleri’ne bisikletli tura katılabilir, iyi bir tırmanışçı iseniz bir maceraya girişebilirsiniz. Tepenin altında yer alan kafede mola vermeyi de unutmayın. Ayrıca yine buraya çok yakın Moher Cottage’dan İrlanda’nın yerel ürünlerini satan hediyelikleri değerlendirebilirsiniz. Unesco’nun jeopark olarak tanıdığı, Burren ve Moher Falezleri Jeoparkı’nda, İrlanda’nın en uzun mağara sistemini ve Avrupa’nın en büyük sarkıtını bulacaksınız. Aynı zamanda özel flora ve faunasıyla da büyüleyen mekanda, kültür etkinlikleri de düzenleniyor. 

Eğer güzel hediyeliklerle evinizin yolunu tutmak istiyorsanız, Unique Gift Shop’a mutlaka uğramalısınız. Alışılagelmişin dışında özel hediyeler bulabileceğiniz bu dükkan, kayalar, fosiller ve mücevherler satıyor. Çay ve çörekleriyle de yörede meşhur.

Lahinch’in yerel mutfağında taze balık ve deniz ürünleri büyük yer tutar. Ayrıca patates ve bezelye ile çeşnilenmeyen yemekleri yok gibidir. Özel tatlıları ve İrlanda ekmeğini de mutlaka denemelisiniz. Çay gelenekleri de özellikle bizim gibi çay tutkunlarını mutlu edecek cinsten. Kendi ürettikleri şarap ve biraları da denemeyi unutmayın.

En yağışlı sezonunu Ocak, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında yaşayan Lahinch’e seyahat etmek için en uygun dönem  yaz aylarıdır. En sıcak ayı ise Ağustos’tur.