La Paz Otelleri Ara

En uygun La Paz otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz La Paz otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

La Paz Hakkında

La Paz, denize kıyısı olmayan Güney Amerika ülkesi Bolivya’nın başkentidir. İspanyolca ‘Barış’ anlamına gelir aynı zamanda da La Paz bölgesinin de başkentidir. Oldukça yüksek bir yere konumlanmış şehrin denizden yüksekliği 3600 metredir, dünyanın en yüksek başkentidir. Bu yüzden şehirde genel olarak oksijen sorunu yaşanır. Özellikle turistler için ilk gidildiği günlerde oksijen azlığı sorun olabiliyor. Hatta kentte belli yerlerde oksijen merkezleri de bulunuyor. Turistlerin oksijene alışmak için ilk 1-2 gün sokağa çıkmaması tavsiye ediliyor.
Bazı yönleriyle bakımsız ve boyasız binaların dikkat çektiği şehirde, İspanyol kolonisi döneminden kalma görkemli binalar da bulunur. Kentte genel anlamda yemeden içmeye, giyeme kuşama hatta hediyelik eşyaya kadar her şey ucuzdur. Gece geç saatlere kadar hareketli yaşamın sürdüğü La Paz genel anlamda da güvenlidir. Diğer Güney Amerika kentlerine göre daha güvenli olmasıyla dikkat çeker.
Şehirde iki ünlü antik enerji merkezi bulunur. Tiwanaku ve Lago Titicaca Gölü. Yine özel turların düzenlendiği Valle de la Luna yani Ay Vadisi denilen çukur ve dikitleriyle ünlü bir yer vardır. Kentte Katedral, La Paz Mezarlığı, El Alto, Ulla Milli Parkı, Arkeoloji Müzesi, Museo de Coca gibi yerler gezilebilir. La Paz da tropikale yakın bir iklim çeşidi görülür. Kentte kışın sıcaklık ortalaması 15 derece yazın ise 22 derecedir. Yazlar genelde yağmur geçer kışın ise daha az yağmur yağar. Kent ulaşımında toplu ulaşımı tercih edebilirsiniz. La Paz’da El Alto Havalimanı hizmet verir. Havaalanı 4082 metre yükseklikle dünyanın en yüksek havaalanlarından birisidir. Bolivya Türk vatandaşlarından 90 güne kadar olan turistik ziyaretlerinden vize istemiyor.