Zamardi Otelleri Ara

En uygun Zamardi otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Zamardi otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Zamardi Hakkında

Macaristan’ın Somogy County bölgesine bağlı şirin bir tatil kasabası olan Zamardi, en çok da meşhur Balaton Gölü, yaz sezonu boyunca birçok ülkeden katılımcılarının olduğu Strand Festival ve Balaton Sound gibi dünyaca ünlü müzik festivalleri ile ön plana çıkıyor. Rivayete göre 9. ve 10. yüzyıllar arasında Avarların göç ettiği Zamardi’nin tarihte bilinen en eski adı ise Kis Szent Mártir.

Macaristan denince akla ilk gelen şeylerden biri de şüphesiz çeşitli festival ve etkinlikleri oluyor. Bunlar arasında en popüleri olan, toplam 5 gün süren ve her yıl Balaton Gölü kıyısında gerçekleşen Balaton Sound adındaki festival, 7/24 eğlencenin durmaksızın devam ettiği, alışveriş, yeme içme, eğlence, konaklama ve daha pek çok imkanın bir arada sunulduğu muhteşem bir etkinlik. Genellikle her yıl temmuz ayının başında düzenlenen Balaton Sound’da dünyanın en ünlü DJ ve hip hop sanatçıları sahne alıyor.

Denes Györgü’nün 1920’lerde tasarladığı fakat günümüzde müze olarak ziyaretçilerini ağırlayan Balaton Müzesi neo-barok tarzın en iyi örneklerinden biri olma özelliğini taşıyor. Roma Dönemi’nden önceki zamanlardan kalma birbirinden ilginç eşyaların sergilendiği Balaton Müzesi, gelen herkesi çağlar arası zamanda yolculuğa çıkarmakta da epey iddialı. Bot, tekne ve yelkenli maketlerinin de olduğu müzenin esas kuruluş amacı ise o dönemlerde gölde oluşan kirliliğin olumsuz etkilerini nedenleriyle birlikte  ziyaretçilere açıklamak ve bu konuda farkındalık yaratmak.