Kharkhorin Otelleri Ara

En uygun Kharkhorin otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Kharkhorin otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Kharkhorin Hakkında

Ülkenin Uvurhangay bölgesine bağlı Harhorin, Moğolistan’ın ortasında yer alıyor. Orhun Vadisi dolaylarında kurulan şehir, bir dönem ülkeye başkentlik yapan tarihi Karakurum şehrine oldukça yakın. Nüfusu 15 bine yaklaşan şehrin ekonomisine genel olarak tarım ve turizm yön veriyor. Tahıl tarımı bölgenin önemli geçim kaynaklarının başında geliyor.

Tarihi önemiyle UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilen Orhun Vadisi’ni şehri ziyaret ettiğinizde görebilirsiniz. 16. Yüzyıl’dan kalan tarihi manastır ve bölge kültürüyle ilgili pek çok ipucunu bulabileceğiniz müze görülmeye değer diğer noktalar. Enfes doğasıyla ziyaretçileri büyüleyen Naiman Nuur bölgesi ise olağanüstü gölleriyle ünlü. Buraya yapacağınız günübirlik geziyle hafızanıza kazınacak harika manzarayı seyredebilirsiniz.

Türkiye tarafından koruma altına alınan Bilge Kağan Anıtı bölgede ziyaret edilebilecek diğer bir önemli eser. Tovhon Tapınağı ise kültürel olduğu kadar tinsel bir yolculuk vaat ediyor. Bölgeyi at üzerinde gezmek isterseniz, kent merkezinin yakınlarında gerçekleşen atlı turlara katılmanız mümkün.

Özellikle yaz aylarında geldiğinizde şehirde yerel yemeklerden tadabileceğiniz mekanları göreceksiniz. Şehrin küçük kafeleri ve restoranlarında fiyatlar oldukça uygun. Daha fazla yerel lezzet tatmak isterseniz, yakınlarda bulunan diğer kentleri deneyebileceğinizi unutmayın. 

Moğolistan’ın küçük şehri Harhorin’de başkent Ulan Batur’a uçuşlar düzenlenen bir havalimanı var. Havalimanından önceden rezervasyon yaptıracağınız bir yerel servisle veya taksiyle Moğolistan’ın küçük şehri Harhorin’in merkezine gelebilirsiniz.