Melikgazi Otelleri Ara

En uygun Melikgazi otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Melikgazi otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Melikgazi Hakkında

Kayseri’ye bağlı 5 metropol ilçe arasında yer alan Melikgazi, günümüzde 600 bine yaklaşan nüfusuyla şehrin belli başlı yerleşim alanlarından. Birbiri ardına inşa edilen çok katlı binalarıyla modern bir görüntü çizen ilçe, merkezden başlayarak Erciyes Dağı’nın yamaçlarına kadar uzanıyor. Talas, Hacılar ve Kocasinan gibi diğer ilçelerle komşu olan Melikgazi’ye ulaşmak için Türkiye’nin pek çok şehrinden direkt Kayseri’ye uçabilirsiniz. Daha sonra havalimanından bineceğiniz otobüs veya taksilerle semte rahatça gelmek mümkün. Eğer otobüsle seyahati tercih ediyorsanız, Kayseri Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde inerek servislerle ilçeye yolculuk yapabileceğinizi anımsatalım.  

Melikgazi, merkezi konumu nedeniyle Kayseri’de konaklayan pek çok ziyaretçi tarafından tercih ediliyor. İlçe ve civarındaki Kayseri otelleri genelinde SPA ve kapalı yüzme havuzu gibi seçenekler bulunabiliyor. Tamamı şehir manzaralı Melikgazi otellerinden ayrıca özel servislerle Erciyes Kayak Merkezi’ne de kolayca gelmek mümkün. Kış aylarında karla kaplanan dağda kaymanın tadına varabileceğiniz gibi dilerseniz sadece manzaraya karşı Kayseri’nin meşhur sucuğunu tatmak için dahi burayı tercih edebilirsiniz. Melikgazi’de mutlaka tadına bakılması gerekenler arasında pastırma ve mantıyı da unutmamak gerek.

İlçeyi ziyaretiniz sırasında ayrıca Kayseri Arkeoloji Müzesi, 1800’lü yıllarda inşa edilen Meryem Ana Kilisesi, günümüzde Kayseri’nin sembolleri arasında gösterilen Zeynel Abidin Türbesi, Kayseri Cumhuriyet Meydanı, Kurşunlu Camii, Gevher Nesibe Hatun Medresesi ve Kazancılar Çarşısı’nı ziyaret edebilirsiniz. Bölgede kış geldiğinde şiddetli soğuk ve kar yağışı etkili olabiliyor. Bu nedenle bahar ve yaz ayları kuşkusuz Melikgazi ziyareti için çok daha ideal sayılabilir.

Melikgazi Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Kasım Mart 317,40 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.