Artuklu Otelleri Ara

En uygun Artuklu otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Artuklu otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Artuklu Hakkında

Mardin iline bağlı merkez Artuklu ilçesi, şehrin en önemli tarihi ve kültürel güzelliklerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor. Artuklu’da gezerken tarihin akışına yön veren medeniyetlerin izlerini kolaylıkla görebilirsiniz. Özellikle Osmanlı dönemine ait birçok değerli eseri ile Artuklu, tam bir açık hava müzesi atmosferine sahip.

Artuklu birçok farklı dil, din ve kültürü birleştiren mozaiğiyle Mezopotamya’da görülen çeşitliliği size sunacak eşsiz bir yer. Artuklu sokaklarına adımınızı attığınız anda kendinizi 1001 gece masallarını andıran taş evlerin ve birbirinden güzel asırlık konakların ortasında bulacaksınız. Artuklu’nun belki de en bilinen özelliği olan bu büyüleyici taş evler, sadece Türkiye’de değil dünyada da ilgi çekiyor. Taş evlerin yapımında sarı kalker taşı kullanılıyor, bu sayede evlerin içi yaz aylarında serin, kış aylarında ise sıcak kalıyor. Mimari tekniğiyle her biri sanat eseri olan bu eşsiz evler, Artuklu’nun şirin sokaklarını süslüyor.

Artuklular döneminden kalan tarihi medreseler de ilçenin hemen her yerinde karşınıza çıkacak. Mutlaka görmeniz gereken, İslam ve Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini size sunacak olan Kasımiye Medresesi, Zinciriye Medresesi, Şehidiye Medresesi ve Hatuniye Medresesi gibi ünlü tarihi yapıları gezerken harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Konaklayabileceğiniz Mardin otelleri ise gezilecek yerlere yakın konumlanıyor.

Artuklu, zengin çarşılarıyla da ilgi çeken bir ilçe. Mistik atmosferi ve tarihi dokusuyla Artuklu Revaklı Çarşısı, mutlaka uğramanız gereken yerler arasında. Bu uzun çarşıda tarihle iç içe unutulmaz bir alışveriş deneyimi yaşayacaksınız. Revaklı Çarşısı’nda yörede üretilen pek çok el emeği ürünün yanında özellikle bu bölgeye özgü rengarenk kokulu sabunları da satın alabilirsiniz.

Artuklu, birçok medeniyetten etkilenmiş bir ilçe ve bu etkileri ilçenin zengin mutfak kültüründe de rahatça görebilirsiniz. Artuklu’yu gezerken kolayca bulabileceğiniz pek çok otantik restoranda lezzetli yöresel yemekler tadacaksınız. Yöre halkının “Kibbeh” dediği dolmalar mutlaka denemeniz gereken lezzetlerin başında yer alıyor. Yine yöreye özgü “Irok” ismi verilen içli köfte ve soğan kebabı da Artuklu gezinizde mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden bazıları.

Artuklu Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Mayıs 346,80 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Artuklu Sıkça Sorulan Sorular

Artuklu’da bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Artuklu’daki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Ramada Plaza By Wyndham Mardin (Artuklu) bulunuyor.

Artuklu’da bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Artuklu’daki popüler ucuz oteller içerisinde Demirhan Otel, Kale Konak ve Ağaoğlu Han Otel bulunuyor.