Kampot Otelleri Ara

En uygun Kampot otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Kampot otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Kampot Hakkında

Kamboçya’nın Kampot Eyaleti’nin merkezi olan Krong Kampot şehri, Tayland Körfezi kıyısında yer alıyor. Vietnam sınırına 30 kilometre uzaklıkta bulunan şehir, ülkede ve bölgede çokça tüketilen birçok tropik bitkinin üretildiği yer olma özelliğine sahip.

Malezya’yla özdeşleşmiş olsa da durian meyvesi bu şehrin de sembolü sayılıyor. Şehrin merkezinde büyük bir heykeli bile bulunan durian meyvesi dışında bu şehirle özdeşleşmiş olan ürünlerin başında karabiber ve balık sosu. Tarım ve balıkçılıkla büyük ölçüde geçimin sağlandığı şehirde rambutan, mangostan ve muz da çokça üretiliyor. Şehrin Tayland Körfezi kıyısında bulunan bölgelerinde özellikle yengeç olmak üzere deniz ürünleri avcılığı ve turizmi de yapılıyor. Buraya gelen turistler kayıklarla adalara ve koylara gidip yengeç ve ıstakoz avlıyor.

Preaek Tuek Chhu nehrinin çevresinde kurulan şehirde yapılan nehir taşımacılığı ve turizmi şehrin önemli gelir kaynaklarından biri sayılıyor. Şehirde üretilen ürünler de nehir üzerinden kayıklarla sahil bölgelerine gidiyor. Şehir de bir de havalimanı bulunuyor. Merkezin 23 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Kampot Havalimanı, Kampot Eyaleti’nin de tek havalimanı olma özelliğini taşıyor.