3. Sayfa Kadıköy Otelleri Ara

En uygun Kadıköy otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Kadıköy otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Kadıköy Hakkında

Marmara Denizi'nin kuzey kıyısında, İstanbul'un Asya yakasında, kalabalık ve kozmopolit yapısıyla hem yerli hem yabancı turistler için bir çekim merkezidir. Tarihi yarımada ile karşılıklı konumlanan Kadıköy; Anadolu Yakası’nın kültür, sanat ve eğlence ile iç içe yaşayan ilçesidir. 

Persler, Bithinyalılar, Romalılar, Bizanslılar, Araplar, Haçlılar gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kadıköy’ün en simgesel yapılarından biri Haydarpaşa Garı’dır. Anadolu’dan İstanbul’a gelenleri karşılayan bu ihtişamlı yapı, Alman mimarisinin bir örneğidir. 1906-1908 yılları arasında inşaatı tamamlanan ve aktif olarak kullanılan Haydarpaşa Garı, 2013 yılı itibarıyla, mevcut hattın rehabilitasyonu nedeniyle kullanılmıyor ancak hala ziyarete açık. Dönem dönem çeşitli sergileri barındıran salonlarını da inceleyebilir, sonrasında garın restoranında şık bir yemek yiyebilirsiniz.

Kadıköy’ün bir diğer sevilen simgesi Boğa Heykeli ise, tüm buluşmaların merkezinde bir noktadadır. Paris’ten, Almanya’ya ve sonrasında Türkiye’ye getirilen, Altıyol Caddesi'ni, Bahariye Caddesi’ne bağlayan merkezde bulunan Boğa Heykeli’ni mutlaka görmelisiniz. Hemen yakınındaki, tramvay hattının işlediği Bahariye Caddesi üzerinde gezinebilir, alıveriş yapabilir, çay ve kahve molası verebilirsiniz. Bahariye Caddesi üzerinde, 1924 yılından günümüze ulaşan, etkileyici mimarisiyle bir başka karakteristik Kadıköy yapısı olan Süreyya Operası’nı gezebilirsiniz. Sezonunda gösterimde olan konser, bale, opera etkinliklerini izleyebilirsiniz.

Kadıköy’ün en eski camilerinden; Osman Ağa, Kethuda Çarşı, Caferağa, Kaptan Hasan Paşa, Sultan Mustafa Paşa, Rasim Paşa ve İbrahim Ağa Camileri görülmeye değer yapılardır. 1694 yılından günümüze ulaşan Ayia Efimia Rum Ortodoks Kilisesi, Anadolu yakasındaki tek bazilika şeklindeki Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi ve görkemli kubbesiyle Aya Triada Kiliesi de görülmeye değer yapılar arasındadır.

Kadıköy’de bolca mola verebileceğiniz lezzet duraklarından en önemlisi, Baylan Pastanesi’dir. İstanbul’un en eski pastanesi Baylan’ın, 1961’den bu yana Kadıköy sahilde yer alan şubesinde, özel tatlılarını tadabilirsiniz. Kadıköy’ün en özgün noktalarından biri de Akmar Pasajı’dır. Burada; koleksiyonluk kaset, plak, cd ve kitapları inceleyebilirsiniz. İki katlı pasajda aradığınız nadide parçalardan, günümüz kültür ve sanat ürünlerine kadar her şeyi bulabilirsiniz. Moda’ya doğru uzandığınız takdirde, sahil kenarındaki güzel yürüyüş rotalarına girebilir, koşu ve bisiklet parkurlarından yararlanabilirsiniz. Moda’daki turunuzu tamamladığınızda, civardaki kafe ve restoranlarda dinlendirici bir mola verebilirsiniz. Kadıköy Antikacılar Sokağı’nda, yan yana dizili dükkanlardaki ilginç ve kıymetli objeleri inceleyebilir, kendiniz ve sevdikleriniz için ilginç hediyelikler seçebilirsiniz. Keza, Kadıköy Sanatçılar Sokağı da hediyelikler seçmek, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nda vakit geçirmek ve civardaki atölyeleri keşfetmek için keyifli bir sokak olabilir.

Gece yaşamı son derece hareketli olan Kadıköy’de barlar sokağını, çarşının uzantısındaki meyhaneler sokağını değerlendirebilir, neredeyse her akşam rastlayabileceğiniz etkin konser ve canlı performansları takip ederek, güzel bir akşam geçirebilirsiniz. Kadıköy'ün keyfini tamamen çıkarabileceğiniz İstanbul otelleri, tüm kültür ve sanat aktivitelerine yakın konumlanıyor.

Kadıköy Otelleriyle İlgili Son Yorumlar

Kadıköy Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 96,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Kadıköy Seyahat Yazıları

Kadıköy Sıkça Sorulan Sorular

Kadıköy’de bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Kadıköy’deki popüler ucuz oteller içerisinde Moda Drei Concept Hostel, Anka Business Park ve Emirtimes Otel Kadıköy bulunuyor.

Kadıköy’de bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Kadıköy’deki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Doubletree By Hilton Moda, Dedeman Bostancı ve Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel bulunuyor.

Kadıköy’de ne yapılır?

Öncelikle meşhur Boğa heykeli ile bir fotoğraf çekilmek için iskeleden biraz yukarı doğru çıkmalısınız. Son durağı olan bu meydana gelene kadar uzun ve yorucu bir yolculuğu olan heykel, buluşma noktası olarak da kullanılıyor.

Heykelin boynuzlarının baktığı taraf Kadıköy İskele. Buradan aşağı indiğinizde sola dönerseniz önce Kadıköy çarşıya sonra Moda sahiline, sağa dönerseniz Haydarpaşa’ya gidebilirsiniz. Arkanızı denize döndüğünüzde sağınızdaki yolu takip ederseniz Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nu görebilir, efsanevi futbolculara saygı duruşu olan Alex De Souza Heykeli ile Lefter Anıtı’nı ziyaret edebilir ve Fenerbahçe Spor Kulübü Müzesi’ni gezebilirsiniz.

Boğa’nın hemen yanında bulunan renkli, kalabalık ve trafiğe kapalı uzun yol Bahariye Caddesi. Bu cadde üzerinde çeşit çeşit markadan ve butikten alışveriş yapılıyor. Ayrıca yolu takip ettiğinizde Moda’ya ulaşıyorsunuz. Moda’da Barış Manço Müzesi’ni ziyaret edebilir, denize karşı keyifle çayınızı kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

İlçenin her köşesinde bulabileceğiniz sahaf ve antika dükkanları da ziyaretçilerini bekliyor! İlçe merkezinden biraz uzaklaşıp Göztepe’ye giderek Oyuncak Müzesi’ni gezmenizi, ünlü Bağdat Caddesi’nde yürüyüş yapmanızı, Caddebostan Sahili’nde bisiklete binmenizi ve bol bol fotoğraf çekmenizi tavsiye ederiz.

Kadıköy’de ne yenir?

Kadıköy ve yemek denilince akla ilk pilav gelir. İlçenin her yerinde bulabileceğiniz “meşhur pilavcılar” hem ucuz hem doyurucu hem lezzetli bir yemek seçeneği. Turist aldığı kadar çalışılan ve yaşanılan bir ilçe olması sebebiyle kebapçısından pizzacısına, kokoreççisinden ciğercisine kadar her damak zevkine uygun bir yemek yeri bulabilirsiniz. İlçeye uğramışken ilginç üçüncü nesil kahve dükkanlarını, dünyanın dört bir yanından gelen çayları deneme imkanınızın olduğu cafeleri ve kilo aldırma garantili tatlıcıları da ziyaret edebilirsiniz.

Kadıköy’de nerede kalınır?

Kadıköy, konaklama çeşitliliği bakımından geniş bir yelpazeye sahip. Dilerseniz lüks zincir otellerin, SPA temalı olanlarında veya deniz manzaralı odalarında kalabilirsiniz. Ayrıca butik otellerde sadece oda hizmeti alarak veya tarihi dokusu hiç bozulmamış şehir otellerini tercih ederek konaklamanız da mümkün.

Kadıköy’e nasıl gidilir?

İstanbul’a yeni geldiyseniz ve hemen Kadıköy’e geçmeniz gerekiyorsa bu merkezi ilçeye ulaşım çok kolay. Otobüs ile seyahat edenler Anadolu Yakası’nda bulunan Dudullu, Ataşehir, Harem gibi terminallerden birinde inip ücretsiz servislerle Kadıköy’e ulaşabilirler.

İstanbul Havalimanı’ndan belediye otobüsü ve metrobüs aktarması ile veya Havaist kullanarak; Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan belediye otobüsü veya Havabüs ile ilçeye ulaşmak mümkün.

İstanbul içindeyseniz nerede olduğunuz çok önemli. İlçeye ulaşmak için metrobüs, metro, Marmaray, vapur, deniz motoru, otobüs, minibüs ve sarı dolmuş seçenekleri var. Seyahat etmek için İstanbul Kart almayı unutmayın!

Kadıköy’de gece hayatı nasıl?

Kadıköy, Anadolu Yakası’nın gözde eğlence mekanlarının toplandığı yer ve İstanbul’un renkli gece hayatının büyük bir parçası. Barlar Sokağı olarak bilinen Kadife Sokak, Kadıköy Çarşı’da konumlanmış meyhaneler, Moda Caddesi üzerindeki barlar, publar ve canlı müzik mekanları ile herkesin zevkine göre bir yer bulması mümkün.

Ayrıca konser mekanları, tiyatro salonları, kahveciler ve restoranlar da bölgeyi ziyaret edenlere yapacak pek çok şey sunuyor.

Kadıköy nerede?

İstanbul Anadolu Yakası’nın merkezi olan ilçe Marmara Denizi’nin kıyısında, Boğaz’ın hemen girişinde yer alır. Üsküdar, Ataşehir ve Maltepe’ye komşu olan Kadıköy’ün tarihi çok eski. Tarihi adı “Khalkedon” olan ilçe, her dönemin sevilen yeri oldu.

Mitolojik bir anlatıya göre kendine yerleşecek bir yer arayan Kral Byzas, kahinlerine danışır. Kahinlerinin “Körler Ülkesi’nin karşısındaki yere yerleşmelisiniz” demesi üzerine burayı aramaya koyulur. Kadıköy’ün olduğu alana gelen kral, karşı kıyının güzelliğinden etkilenerek “Karşısı dururken burada yaşayan birileri olduğuna göre bu insanlar körler, burası da Körler Ülkesi” der ve bizim şu anda tarihi yarımada olarak bildiğimiz alana yurdunu kurar.