Puno Otelleri Ara

En uygun Puno otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Puno otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Puno Hakkında

Puno, güneydoğu Peru’da, Titicaca Gölü kıyısında yer alan küçük bir liman şehri. Gizemli İnkaların en kutsal yerlerinden sayılan ve içinde doğal-yapay birçok adacık görebileceğiniz Titicaca Gölü’ne hakim bir manzaraya sahip şehir, aynı zamanda Bolivya sınırına yakınlığıyla Güney Amerika’dan binlerce turist çekiyor.

1668 yılında sömürge gümüş madenlerine yakınlığı sebebiyle İspanyollar tarafından kurulan Puno, yüzyıllık geleneksel yaşam tarzını hala koruyan şehirlerden. Özellikle de folklor danslarıyla öne çıkan kültürel bir kimliğe sahip Puno, Peru’da folklorün başkenti olarak da anılıyor. Şehrin dans festivalleri ise çok ünlü;  İnkalardan ve kolonilerden miras 300’den fazla yerel dans, şehrin yüzyıllar öncesinden kalan ritüellerini temsil ediyor. Şarkıları, dansları ve maskeleriyle dünyanın en renkli, en dinamik festivallerinden Fiesta de la Candelaria her yıl şubat ayında kutlanıyor. İnka efsanesinin şarkılı ve kostümlü kutlandığı Puno Festivali ise kasım ayının ilk haftasında.

Dar sokakları ve renkli atmosferiyle çekici bir karakter sergileyen şehri herhangi bir araca gerek duymadan yürüyerek gezebiliyorsunuz. Puno kiliseleri kendine özgü bir kolonyal mimariyle yapılmış olup 18. Yüzyılda İspanyollar tarafından inşa edilen Puno Katedrali, San Juan Kilisesi, Las Mercedes Kilisesi şehrin görülecek yerleri arasındaki en eski kiliseleri. Hükümet binalarının çevrelediği Plaza De Armas, İnkaları yad eden eserleriyle Dreyer Müzesi ve Yavari Gemi Müzesi ise şehrin diğer ilgi çekici noktaları. Dünyanın en yüksek gölü Titicaca Gölü ise şehir için başlı başına bir turizm geliri olup, üzerinde yüzen sazdan adalar ve renkli yaşamlarıyla yerliler görülmeye değer. Her ne kadar tropikal kuşakta bir ülkenin şehri olsa da, Puno’nun deniz seviyesinden oldukça yüksekte olmasından kaynaklı sert bir iklimle karşılaşabilirsiniz. Sıcaklıklar yıl ortalamasına göre 15 derece olup, kış aylarında sıfır derecenin altına düştüğü de görülüyor. Puno alışveriş açısından da tercih edebileceğiniz şehirlerden. Kazaklar, eşarplar, çoraplar, eldivenler yörenin kendine has motifleriyle dokunmuş ve gayet uygun fiyatlarla satılıyor.

Peru’nun Puno şehrine havayoluyla yapacağınız yolculuklarda inebileceğiniz en yakın havaalanı Inca Manco Cápac Uluslararası Havaalanı. Juliaca’da bulunan havaalanı ile şehir arasında 48 kilometre mesafe bulunuyor. Araç kiralayarak, taksi veya özel servislerle şehre transfer yapabiliyorsunuz.