Chongqing Otelleri Ara

En uygun Chongqing otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Chongqing otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Chongqing Hakkında

Chongqing Hakkında

Dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri olan Chongqing, Güneybatı Çin'de 28 milyon nüfusuyla devasa bir metropol. Yangtze Nehri kıyısında uzanan Chongqing şehri; binlerce yıllık tapınakları, modern yapıları, kaliteli müzeleri, geniş parkları, nehir gezileri ve zengin mutfağıyla Çin kültürünü keşfetmek için en ideal yerlerden biri. Pek çok UNESCO Dünya Mirası Alanı’na sahip olan Chongqing şehrinde sıkılmadan haftalarca gezebilir ve birbirinden ilginç manzaralarla karşılaşabilirsiniz. Chongqing gezinizde ilk uğramanız gereken yerlerden biri, şehrin kalabalığından huzurlu bir kaçış fırsatı sunan Ciqikou Eski Kenti. Bu antik bölgenin tarihi binlerce yıllık Ming ve Qing hanedanları dönemine kadar uzanıyor. Porselen atölyeleriyle ünlü olan Ciqikou, labirent sokakları ve hala çalışan porselen atölyeleriyle güzel bir gezi imkanı sunuyor.

Chongqing gezinizde mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri de 1950’de kurulan Halk Meclis Salonu. Oditoryum olarak inşa edilen bu görkemli yapı, geniş kubbesi ve renkli dekorasyonuyla size harika fotoğraflar çekme fırsatı verecek. 66 bin metrekarelik bir alanı kaplayan ve 65 metre yüksekliğiyle dikkat çeken Halk Meclis Salonu’nda turistlere yönelik pek çok eğlenceli ve kültürel etkinlik de düzenleniyor. Chongqing şehir gezisinde turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biri de UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Dazu kaya oymaları. M.Ö. 9. yüzyıla kadar uzanan tarihleriyle bu büyüleyici kaya oymalar, Baoding Dağı'nın bazı bölümlerini süslüyor ve Budizm felsefeleriyle ilgili bilgiler içeriyor.

Dev pandalarla zaman geçirmek için uğrayabileceğiniz Chongqing Hayvanat Bahçesi, Han Hanedanlığı'ndan kalan paha biçilmez heykellere ve resimlere ev sahipliği yapan Three Gorges Müzesi, Gele Dağı'nın eteklerinde alışveriş, yemek olanakları ve muhteşem manzarasıyla turistleri etkileyen Ronghui Hot Springs Resort ve bir diğer UNESCO Dünya Mirası Alanı olan ve etkileyici manzarasıyla ünlü Wulong Karst Jeoloji Parkı, Chongqing gezinizde uğrayabileceğiniz diğer önemli yerler.