Jaffa Otelleri Ara

En uygun Jaffa otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Jaffa otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Jaffa Hakkında

Jaffa ya da diğer bir bilinen adıyla Yafa / Yafo, sadece İsrail’in değil, tüm dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olarak kabul ediliyor. İsrail’in hem kültür, sanat, ticaret ve turistik merkezi hem de önemli bir liman kenti olma özelliğini taşıyan Jaffa, Eski Kent bölgesindeki asırlık binalar ve antik kalıntılarıyla ön plana çıkıyor. Jaffa’da yaşayanların büyük bir kısmı ise Yahudiler, Hıristiyanlar ve Müslümanlardan oluşuyor.

Jaffa Flea Market (bit pazarı) başta olmak üzere şehirde Jaffa ve Tel Aviv’e özgü yöresel hediyelik eşyanın envaiçeşidini bulabileceğiniz birçok çarşı ve modern alışveriş merkezi bulunuyor. Hafta içi öğleden sonraları Saat Kulesi Meydanı (Clock Tower Square) ve bu civardaki sokaklar hareketleniyor; yeme içme ve eğlence mekanları da gece geç bir saate kadar hizmet veriyor.

Jaffa’nın güney kesiminde yer alan Design Museum Holon (Tasarım Müzesi), yüzlerce değerli parçanın sergilendiği eşsiz bir çağdaş sanat müzesi. Jaffa’da mutlaka görülmesi gereken bir diğer yer ise Rehovot'taki Weizmann Bilim Enstitüsü. Bazı tarihçilere göre Jaffa’nın adı, kurucusu Nuh’un oğlu Japhet’ten, bazılarına göre de İbranicede “güzel” anlamındaki “Hebrew yafeh”ten geliyor. Jaffa’nın tarihe adını altın harflerle yazdırmasının esas sebebiyse dünyanın en eski limanlarından biri olan ve tarihin en önemli olaylarına şahitlik eden Jaffa Limanı’na sahip olması.

Şehir merkezinden bit pazarına ve sonrasında limana doğru yürüdüğünüzde Neve Tzedek ve Florentine gibi ilginç yerleşim yerleri karşınıza çıkacak. Bu iki mahalleyi özel kılan şey de şüphesiz tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olması. Jaffa’dan günübirlik bölgenin en yeşil alanı olan ve Tel Aviv’in kuzeyinde yer alan Tel Aviv Hayarkon Park’a gidebilir, gün boyu Tel Aviv sokaklarını keşfedebilirsiniz.

Tel Aviv’in antik liman kenti olarak ününü tüm dünyaya duyuran Jaffa, özellikle son yıllarda turistlerin de ilgisini çekerek popülaritesini günden güne artırmaya devam ediyor. Daracık Arnavut kaldırımlı sokakları, otantik çarşıları, eski binaları, sanat galerileri, alışveriş mağazaları, gıda çarşıları, el işi dükkanları, canlı müzik mekanları ve yeme içme alanları ile ziyaretçilerine dolu dolu geçirecekleri unutulmaz bir tatil vadediyor.