Konak Otelleri Ara

En uygun Konak otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Konak otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Konak Hakkında

İzmir’in tarihi dokusu, çarşısı, antik kenti ile son derece hareketli ve turistik merkezlerinden biri olan Konak, İzmir denince akla gelen ilk ilçelerindendir. Konak Meydanı’nda göreceğiniz, İzmir’in simgelerinden biri olan İzmir Saat Kulesi, 1901 yılından günümüze ulaşan bir yapıdır. Sultan Abdülhamit’in tahta çıkışının 25. yıldönümü kutlamak üzere inşa edilen saat kulesi; bu duruma ithafen 25 metre yükseklikte, sekizgen ve dört katlı hoş bir yapıdır. Meydandaki kafe ve restoranlarda, kulenin manzarası eşliğinde güzel bir mola verebilirsiniz. Saat kulesinin hemen karşısındaki, Osmanlı Dönemin’ne ait Konak Yalı Cami de bu meydandaki önemli tarihi eserlerden biridir. Mimari yapısı ve çinileri ile büyüleyici bu camiyi ziyaret edebilirsiniz. 

İzmir’in en iyi manzarasını kuş bakışı izlemek isterseniz, Tarihi Asansör’e çıkabilirsiniz. 1907 yılında, Nesim Levi tarafından, iki sokağı birleştirmek üzere inşa edilen, Konak meydanına 15 dakika yürüme mesafesinde yer alan asansörü mutlaka görmelisiniz. Hem eski evlerin bulunduğu sokaklar arasında gezinebilir hem eşsiz İzmir manzarası eşliğinde, Asansör Restoran veya Teras Kafe & Bar'da güzel bir akşam geçirebilirsiniz.

İzmir’in günün her saati yaşayan, kalabalık ve oldukça büyük Kemeraltı Çarşısı; restoran, kafe ve mağazalarıyla hem alışveriş hem gezinmek için harika bir seçim olabilir. Kendiniz ve sevdikleriniz için buradan hediyelikler seçebilirsiniz. Kemeraltı Çarşısı’nın içinde yer alan, 1744 yılından günümüze ulaşan tarihi bedesten Kızlarağası Hanı da görmeden geçmeyin! Tarihi handa, İstanbul Kapalıçarşı’nın havasını hissedebilirsiniz. Hanın, hemen yakınındaki, İzmir’in en eski camisi olarak anılan, 1597 yılından günümüze ulaşan Hisarönü Camisi’ni de ziyaret edebilirsiniz. 

1936 yılından bu yana, başta İzmir Enternasyonal Fuarı ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Kültürpark’ta; müze, sanat merkezleri, galeriler ve lunapark bulunuyor. 8.000’den fazla ağaç ve bitki türü bulunan Kültürpark’ın yürüyüş rotalarına girebilir, farklı fauna ve florasının keyfini çıkarabilirsiniz. 1858 yılından bu yana hizmet veren, Türkiye’nin en eski ikinci istasyonu olan, Alsancak Garı da İzmir’in ikonik yapılarından biridir. Burada düzenlenen etkinlikleri takip edebilir, tarihi garda güzel zaman geçirebilirsiniz. Garın tam karşısında yer alan, TCDD Müze ve Sanat Galerisi; tren tutkunlarını mutlu edebilir. 

1928 yılında inşa edilen, Türkiye’nin ilk ticaret borsası olan İzmir Ticaret Borsası için inşa edilen Borsa Binası’nı gezebilir, civarındaki kafe ve restoranlarda mola verebilirsiniz. İzmir denizinin havasını alıp, yürüyüş ve bisiklet parkurlarına girebileceğiniz, kafelerinde manzaranın keyfini çıkarabileceğiniz Kordon Boyu; Cumhuriyet Meydanı’ndan İzmir Limanı’na uzanan yemyeşil bir yürüyüş yoludur. Konak'ta bulunan İzmir otelleri, gezebileceğiniz tüm bu yerlere yakın konumuyla dikkat çekiyor. Bütçenize ve isteklerinize uygun konaklama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.  

İzmir’in kendine has lezzetlerini bulacağınız Konak’ta; sokak lezzetleri, taze deniz ürünleri ve mezeler sofralarda ön plandadır. İzmir, Konak’a seyahat için yılın her ayı keyifli olsa da doğa aktivitelerinin tadını yaz ve bahar aylarında çıkarabilirsiniz. 

Konak Otelleriyle İlgili Son Yorumlar

Alican Hotel 2
Alican Hotel 2

“Tam anlamıyla mükemmeldi”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Konak Saray Hotel
Konak Saray Hotel

“Fiyat performans”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Best Western Plus Konak
Best Western Plus Konak

“Nevresim ve çarşaflar eski otelde genel itibarıyla eski bakıma ihtiyacı var”

7,0 İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Renaissance Izmir
Renaissance Izmir

“Rezervasyon yaptığımda konak meydana uzak gibi geldi. Karşısında swiss, yanında mövenpick otel var. Otelin olduğu cadde çok güzel düş...”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Mira Otel Alsancak
Mira Otel Alsancak

“Temizlikçi garson resepsiyon bütün personel. Inanılmaz pozitif kahvaltı süper. Merdivenlerde orijinal gökcebağ tabloları herseyi aci...”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Hotel Baylan Basmane
Hotel Baylan Basmane

“Mükemmel bir otel. Otelin alanı küçük olması aldatmasın her olanağı çok iyi”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
İbis İzmir Alsancak
İbis İzmir Alsancak

“Yataklar çok rahatsız idi hiç uyuyamadım ve banyoda gerekli şampuan duş jeli kulak çöpü vs yoktu bir sonraki iş ziyaretimde bu fiyat...”

6,3 Keyifli
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Hotel Apart Alsancak
Hotel Apart Alsancak

“çalışanlar çok ilgiliydi ,memnun kaldım teşekkür ediyorum.”

8,0 Çok İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Wox Ew Hotel
Wox Ew Hotel

“Güzel otel . Memnun kaldım, kahvaltısı biraz geliştirilebilir”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Mövenpick Hotel İzmir
Mövenpick Hotel İzmir

“çalışanlar ilgili ve güler yüzlü hiç bir sıkıntı yaşamadım ,çok memnun kaldım.”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu

Konak Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 215,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Konak Sıkça Sorulan Sorular

Konak’ta bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Konak’taki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Hilton İzmir, Four Points By Sheraton İzmir Otel ve Mövenpick Hotel İzmir bulunuyor.

Konak’ta bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Konak’taki popüler ucuz oteller içerisinde Konak Vatan Hotel, Gama Residence ve Vakana House bulunuyor.