Belem Otelleri Ara

En uygun Belem otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Belem otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Belem Hakkında

Brezilya'nın kuzey bölümünde yer alan Belém, Pará eyaletinin merkezi ve en büyük şehri olarak faaliyet gösterir. Avrupalılar tarafından Amazon Bölgesi’ne kurulan ilk şehir olarak bilinen Belem önemli bir liman kentidir. Modern bir mimari yapıya sahip olan şehir merkezinde çeşitli parklar ve ilginç yapılar bulunur. Kentin ekonomisi kuruyemiş, kahve, karabiber, ağaç kaplama ve alüminyum üzerinden şekillenmiştir. Coğrafi konumu nedeniyle Belém tropik iklimin etkisi altındadır. Belirgin bir yağış rejiminin görüldüğü şehir merkezinde en kurak aylarda dahi yağış miktarı oldukça fazladır. Yıllık ortalama sıcaklık 26,8 olurken, yıllık ortalama yağış miktarı ise 2537 mm olarak hesaplanır.

Şehir merkezinde bulunan Belem Katedrali, Belem Presepio Kalesi, Santo Alexandre Kilisesi ve Paraense Emílio Goeldi Müzesi’ni ziyaret ederek bu tarihi alanlar hakkında birinci ağızdan bilgiler edinebilirsiniz. Şehirde bulunan Pará Federal Üniversitesi farklı ülkelerden birçok öğrenciye eğitim olanağı verir. Mayıs ayında düzenlenen Belem Sanat Festivali’ne şehir genelindeki sanatçıların yanı sıra çeşitli ülkelerden de birçok kişi katılır.

Gece hayatının oldukça eğlenceli ve canlı geçtiği Belem’de canlı müziklerin dışında dans gösterilerin sergilendiği aktiviteler de gerçekleşir. Belem mutfağı sahip olduğu etnik yapının etkisiyle çeşitlilik gösterir. Dünyanın her yerinden özel lezzetlerin yer aldığı şehir mutfağında baharatlar, soslar, kahve çeşitleri ve palmiye yağı yoğun olarak kullanılır. Farklı yaprakların içine konularak pişirilen baharatlı etlerini deneyerek, ülke mutfağı hakkında çıkarımlarda bulunabilirsiniz. Kuzey Brezilya'nın en önemli ulaşım ağlarından birisi olan Val de Cães Uluslararası Havalimanı da şehir merkezine yakın bir şekilde konumlanmıştır.