İstiklal Caddesi Otelleri Ara

En uygun İstiklal Caddesi otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz İstiklal Caddesi otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

İstiklal Caddesi Hakkında

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yer alan İstiklal Caddesi, uzun yıllardır şehrin önde gelen kültürel, turistik ve ticari merkezleri arasında. Osmanlı döneminde ‘’Cadde-i Kebir’’ olarak adlandırılan cadde, o yıllarda yerleşmek için bölgeyi tercih eden Avrupalılarla birlikte Batılılaşmanın sembolü haline geldi. Tünel ile Taksim Meydanı arasında uzanan caddenin geçmişten bu yana en önemli sembolü ise kuşkusuz kırmızı renkli nostaljik tramvay. Fransa, Rusya ve Hollanda Büyükelçiliği binalarına ev sahipliği yapan caddede pek çok yabancı ülke temsilciliği yer alıyor. Özellikle 1800’lü yılların sonlarından itibaren bölgeyi yaşam alanı olarak tercih eden yabancı topluluklar İstiklal Caddesi’nin gelişiminde büyük rol oynadı. Cadde boyunca açılan sinema ve tiyatrolar, sanat galerileri ve kültür merkezleri burayı İstanbul’un adeta göz bebeği haline getirdi.  

Her daim ışıldayan mağaza vitrinleri, görkemli tarihi binaları ve meşhur restoranları sayesinde cadde eskiden olduğu gibi günümüzde de hayli keyifli bir ortam vaat ediyor. Üstelik İstiklal Caddesi, İstanbul’da yabancı ülke mutfaklarından lezzetli yemekleri rahatlıkla tadabileceğiniz yerlerden. Günün hangi saati olduğu fark etmeksizin cadde üzerindeki restoranlarda yemek yiyenlere veya gece kulüplerinde eğlenenlere rastlayabilirsiniz. İstanbul’da demiryolu ve karayolu taşımacılığının merkezine yerleşen bir noktada konumlanan İstiklal Caddesi’ne metro, otobüs veya füniküler hatlarını kullanarak ulaşabilirsiniz. Üstelik cadde, İstanbul’da konaklama ve oteller konusunda kuşkusuz akla ilk gelen yerlerden. Bazıları İstanbul Boğazı’nın büyüleyici manzarasına hakim tesislerden dilediğinizi seçerek rezervasyon yaptırabilirsiniz.

İstiklal Caddesi Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 96,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.