Singapur Otelleri Ara

En uygun Singapur otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Singapur otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Singapur Hakkında

Malay Yarımadası’nın güney ucunda yer alan Singapur, tarihi 11. yüzyıla dayanan köklü bir geçmişe sahip. Para birimi Singapur doları olan ve nüfusu 6 milyona yaklaşan Singapur’un %75’ine yakın bir kısmı Çinlilerden oluşuyor. Ülkede konuşulan resmi diller ise; Çince, Malay, Tamil ve İngilizce. Dünyanın az sayıdaki şehir devletlerinden biri olan Singapur, geçmişten bugüne dek gelişmiş liman kenti olma özelliğini de iyi bir şekilde koruyabilmiş bir ülke.

Singapur ekonomisinin büyük bir kısmını ticaret ve turizm sektörleri oluşturuyor. Dünyanın dört bir yanından turist akınına uğrayan Singapur’da hayat standartları da oldukça yüksek. Güney Asya’nın en çok ziyaretçi çeken 3. turizm merkezi olan ve bir ada ülkesi olan Singapur'da ticaret ve turizmin dışında endüstri ve tarım sektörleri de oldukça gelişmiş. Kuzeyinde Malezya’nın Johor eyaleti ve güneyinde Endonezya’nın Riau Adaları olan Singapur, coğrafi konumuyla da Asya’nın önemli liman kentlerinden biri.

Tropikal bir iklime sahip olan ada ülkesi Singapur’da sıcaklık ve nem miktarı bir hayli yüksek. Ekvatora da yakınlığından dolayı, özellikle de yaz aylarında çok yüksek sıcaklıkların yaşandığı ülkede turizm sektörü açısından en çok ziyaretçi aldığı dönem yaz mevsimi. Tam bir festival ve etkinlik ülkesi olan Singapur’da hemen hemen her ay birbirinden renkli görüntülere sahne olan dünyaca ünlü festival ve organizasyonlar düzenleniyor. Bu festivallerin birçoğu ise Çin kültürüne yansıtıyor. Her yıl mart ayında düzenlenen Singapur Yemek Festivali ile ekim ayında gerçekleşen Deepavali Işık Festivali, bunlardan sadece birkaçı.

Singapur’da hem ülke mutfağında yer alan leziz Singapur yemeklerini hem de dünya mutfağından farklı örnekleri tatmanız mümkün. Ülkede sokak kültürü oldukça gelişmiş; gerçekten temiz ve bakımlı yeme ve içme alanları, neredeyse her sokak başında mevcut. Türk vatandaşlarından 90 güne kadar vize istemeyen Singapur’a olan ziyaretinizde ülkeye giriş esnasında kalış izninin 15 ya da 30 gün arasında verildiğini göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Singapur Ülke Rehberi

Singapur Seyahat Yazıları