Yunanistan Otelleri Ara

En uygun Yunanistan otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Yunanistan otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Yunanistan Balayı Otelleri

Yurtdışı Balayı Otelleri

Yunanistan Hakkında

Türkiye'nin kuzeybatı komşusu Yunanistan, Balkanlarda yer alan topraklarının yanında Ege Denizi'nde bulunan çok sayıda irili ufaklı adaya sahip bir Avrupa ülkesi. Tarih boyunca Antik Yunan, Roma, Bizans ve Osmanlı gibi birçok uygarlığın hüküm sürdüğü Yunanistan, günümüzde Avrupa Birliği ve diğer birçok uluslararası kuruluşa üyeliği bulunan bağımsız bir devlet.

Ülkenin başkenti Atina, Akropolis, Sintagma Meydanı ve Ulusal Arkeoloji Müzesi gibi çok sayıda gezi rotası ile Avrupa'nın ve dünyanın farklı şehirlerinden gelen ziyaretçileri ağırlıyor. Aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum yeri olan Selanik ise Atatürk Evi'nin yanı sıra Osmanlılar tarafından inşa edilen ve Osmanlı hakimiyeti sona erdikten sonra beyaza boyanan Beyaz Kule gibi tarihi yerleri ile biliniyor.

Atina ve Selanik gibi büyük şehirler başta olmak üzere Yunanistan'da gelişmiş bir eğlence ve taverna kültürünü de görmek mümkün. Ülkenin neredeyse her yerinde karşınıza çıkacak tavernalarda geleneksel Yunan ezgilerini dinleyebilir ve yine geleneksel Yunan dansı yani sirtaki yapabilirsiniz.

Yunanistan'da yıl boyu ılıman Akdeniz iklimi etkisini gösteriyor. Ülkenin iç kesimlerinde karasal iklimin etkileri görülse de kıyılarda ve adalarda yıl boyu sıcak ve ılıman hava koşulları gözleniyor. Yunanistan'ı ziyaret etmek için en ideal zaman ise ilkbaharın ilk günlerinden sonbaharın sonuna dek devam eden sıcak yaz dönemi. Özellikle yazın en sıcak günlerinin yaşandığı temmuz ve ağustos aylarında ülkenin Mikonos, Girit, Rodos ve Santorini gibi adaları yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan başlıca yerler.

Bulgaristan, Türkiye ve Makedonya ile sınır komşusu olan Yunanistan'a Türkiye'den ister havadan, isterseniz de karadan veya denizden kolayca ulaşabilirsiniz. Benzersiz günbatımı manzarasıyla bilinen Santorini Adası romantik bir tatil geçirmek isteyen çiftlerin, Mikonos ise Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen eğlence tutkunlarının gözdesi. Yunanistan'ın resmi dili Yunanca. Bununla birlikte ülkenin özellikle turistik adalarında ve şehirlerinde İngilizce de yaygın olarak günlük yaşamda kullanılıyor. Ülkede yaşayan diğer toplulukların konuştukları diller ise Arnavutça, Makedonca, Türkçe ve Ermenice.

Yunanistan'da ziyaretçilere konaklama konusunda da neredeyse sonsuz alternatifler sunuluyor. Ülkede ekonomik fiyatlı pansiyonlardan lüks tatil köylerine çok sayıda konaklama seçeneği var. Yunanistan'ı keşfetmek için en ideal dönemlerse yaz mevsiminin başı ve sonu. Ülkeyi yaz mevsiminde çok sayıda turist ziyaret ediyor ve buna bağlı olarak bu dönemde fiyatlar yükseliyor. Sezon dışında kalan zamanları değerlendirerek daha sakin bir ortamda ve uygun fiyatlardan yararlanarak tatilinizi geçirebilirsiniz.

Yunanistan'da genellikle taze Ege otları ve lezzetli balıklardan oluşan zengin yeme içme alternatifleri de var. Özellikle Türkiye'den gelen ziyaretçileri evlerindeymiş gibi hissettirecek bu tatların dışında ülkenin milli içkisi uzoyu da deneyebilirsiniz. Uzo aynı zamanda Yunanistan seyahatinizden sonra hediye olarak yanınızda getirebileceğiniz harika bir alternatif. Ülkeden ayrıca üzerinde tipik beyaz Ege evleri bulunan çeşitli hediyelik eşyalar ile şarap ve zeytinyağı da alabilirsiniz.

Dünyanın en önemli zeytin üreticilerinden biri olan Yunanistan'da zeytin hem doğal haliyle hem de sabun ve şampuan gibi çeşitli kozmetik ürünlerinde kullanılarak ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Atina ve Selanik gibi Yunanistan'ın en gözde şehirlerine ve Mikonos ve Rodos gibi eşsiz güzellikteki adalara seyahat etmek için en uygun seferleri Enuygun.com'da listeleyebilir ve Yunanistan uçak bileti fırsatlarını karşılaştırarak kolayca satın alabilirsiniz.

Yunanistan Ülke Rehberi

Yunanistan Seyahat Yazıları

Yunanistan Sıkça Sorulan Sorular

Yunanistan’da bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Yunanistan’daki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Royal Olympic, Divani Palace Acropolis ve Athenaeum InterContinental Athens bulunuyor.

Yunanistan’da bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Yunanistan’daki popüler ucuz oteller içerisinde Real Palace, Happy Days Studios ve Stelios Gardens bulunuyor.